ivanova wrote: ↑25 Jul 2024, o 13:48
[...]
- W 2015 jak się rozpędzam spokojnie i puszczam nogę z gazu, auto przyjemnie coastuje / płynie sobie
- Na jeździe próbnej po rozpędzeniu, gdy ściągałam nogę z gazu, auto wyczuwalnie hamuje zamiast płynąć. Sprzedawca twierdzi, że to aby ładować baterię…
Moje pytanie do Was:
1. Czy tylko mnie to przeszkadza, jak Wy to odbieracie i czy idzie się jakoś do tego przyzwyczaić?
2. Czy to jest jakoś konfigurowalne?
Potwierdzam, że w przypadku nx350h jest wyczuwalny opór, który bierze się z rekuperacji.
Jeśli zależy Tobie na gładkim coastowaniu, to wydaje się, że można wziąć pod uwagę dwa czynniki:
1) Stopień naładowania baterii - możliwe, że przy baterii 100% generator nie zostanie włączony (do potwierdzenia, bo na razie nie byłem w stanie tego potwierdzić).
2) Ustawienie skrzyni biegów - w trybie D po zwolnieniu pedału przyspieszenia, samochód coastuje w domyślnym ustawieniu, o ile pamiętam to D4.
Jeśli chcesz zmniejszyć rekuperację, to możesz wymusić wyższe ustawienia D5,... Robisz to prawą łopatką.
Jeśli zależy Ci na większej rekuperacji (będzie mocniejsze hamowanie silnikiem, ale również przejście na wyższe obroty), to przechodzisz na ustawienia D3, ... lewą łopatką.
Jest to opisane w podręczniku.
Możesz tak zmieniać podczas coastowania (stopniowo z głową) bez zmiany manetki (która pozostaje w ustawieniu Drive).
Po stanięciu, lub wciśnięciu przyspieszenia samochód powróci do D samoczynnie.
Ja używam lewej łopatki do hamowania przed światłami/rekuperacji.
A propos konfigurowalności, to zapytaj serwis, czy są w stanie przeprogramować "skrzynie biegów" tak, aby ustawić domyślny "bieg" wyżej. Np. D5, D6
Ale... to zapewne będzie miało odbicie w osiągach i zużyciu.