Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Na pewno poprawili coś przy hamulcowym, bo przy hamowaniu auto zupełnie inaczej się zachowuje. Przód nie myszkuje podczas hamowania i usztywnia się. Zupełnie inaczej zachowuje się, a czy to chodzi o smar przy trzeszczeniu ? Niekoniecznie, bo auto miało z 16 tys. przebiegu.
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
Albo blaszki albo smar. Zazwyczaj to drugie bo można zauważyć na dokumentach po serwisowych.
Być może zmienili coś w nowych modelach.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
Być może zmienili coś w nowych modelach.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
@Aro093 dzieki za podzielenie sie spostrzeżeniami. Gdzie udalo Ci sie dostac model 25 do testow?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Lepsza reakcja na gaz?? Chyba w tym temacie nic nie zmieniali...przynajmniej nikt nie wspominał tutaj, być może to jest przez inaczej zestrojone zawieszenie. O co chodzi z tym bujaniem?? Bo mi nic w 24 nie buja , w sensie może ja tego nie odczuwam, bo bardzo cenię to zawieszenie za komfort. Ale jeśli coś poprawili to fajnie

-
- Lex user
To są rzeczy w lexach, z którymi się nie spieszą niestety...ja po Insignii z 2018 uważam, że działają lepiej niż tam, szybciej i mają większy zakres świecenie, lepiej wycinają auta i w większości pprzypadków wyłączają się jak widzą górne światłą ciężarówek, bo w oplu musiałem szybko je wyłączać ręcznie. Minus, że nie wyłączają się przy ograniczeniu np. 50 km/h, poniżej tej prędkości moim zdaniem powinny się wyłączać zawsze. Pewnie w RX lepiej świecą, bo tam też dali jakieś bardziej zaawansowane światła.uneasy wrote: ↑1 Jun 2024, o 14:10 Chciałbym podpytać użytkowników o światła drogowe. Mam te matrycowe w moim nx 350h 2024r. Ale nie jestem zadowolony z ich działania. Często na pustej drodze na odcinku kilku kilometrów samoistnie przełączają się na krótkie. Albo jak coś jedzie z naprzeciwka to zamiast wyciąć wiązkę w tym miejscu to trochę wycina ale bardziej przełącza na krótkie. Tak w moim odczuciu. Jeżdżę również bmw x3 5 letnia i tam to działa ekstra. Tutaj to mnie lexus zawiódł.
-
- Lex user
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
NX i RX ma dokladnie takie same swiatla.odoja wrote:To są rzeczy w lexach, z którymi się nie spieszą niestety...ja po Insignii z 2018 uważam, że działają lepiej niż tam, szybciej i mają większy zakres świecenie, lepiej wycinają auta i w większości pprzypadków wyłączają się jak widzą górne światłą ciężarówek, bo w oplu musiałem szybko je wyłączać ręcznie. Minus, że nie wyłączają się przy ograniczeniu np. 50 km/h, poniżej tej prędkości moim zdaniem powinny się wyłączać zawsze. Pewnie w RX lepiej świecą, bo tam też dali jakieś bardziej zaawansowane światła.uneasy wrote: ↑1 Jun 2024, o 14:10 Chciałbym podpytać użytkowników o światła drogowe. Mam te matrycowe w moim nx 350h 2024r. Ale nie jestem zadowolony z ich działania. Często na pustej drodze na odcinku kilku kilometrów samoistnie przełączają się na krótkie. Albo jak coś jedzie z naprzeciwka to zamiast wyciąć wiązkę w tym miejscu to trochę wycina ale bardziej przełącza na krótkie. Tak w moim odczuciu. Jeżdżę również bmw x3 5 letnia i tam to działa ekstra. Tutaj to mnie lexus zawiódł.
- Attachments
-
- RX lampy 2_2.pdf
- (157.57 KiB) Downloaded 186 times
-
- RX lampy 1_2.pdf
- (767.99 KiB) Downloaded 138 times
-
- Lex user
Linka nie dodałem ,sory

https://www.youtube.com/watch?v=nNN4jq8uVdE&t=626s
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Z ciekawości jest gdzieś jakiś ranking wyciszenia gdzieś? Jakiś wiarygodny
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
Acha, tylko inną nazwę dają w NX i w RX w takim razie. Ewentualnie mają więcej diod na reflektor w RX. Ja tam jestem zadowolony ze świateł w NX, święca bardzo dobrze. Choć w nowej e klasie jak testowałem ledy w nocy, ich działanie jest rewelacyjne, nie są skrętne co mnie trochę zaskoczyło, ale szczerze nie potrzeba, bo wycinają przy samym zderzaku auta jadącego z przodu czy to na wprost czy na zakręcie, światła jadą dosłownie tuż za autem. Fajna sprawa. W ogóle bardzo udany mesiek, pomijając debilne klamki, cała reszta na duży plus względem poprzedniej E. Ale i tak wolę NX,haha