kompresorek do IS 350
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 350
Re: kompresorek do IS 350
jest rok gwarancji na kit ale wpływ na silnik to nie wiem, najlepiej niech użytkownik się wypowie. Ma z turbo 380 Nm czyli tak jak w Is 350 tyle że z dołu wiec OK.
Teoretycznie wiec IS 250T jest lepszy niż IS 350.
Teoretycznie .... bo są możliwości "kłopotów eksploatacyjnych" w IS 250T.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
To co lepiej jedzie trzeba sprawdzić organoleptycznie tym bardziej że same hasło 380NM i jakaś moc ma się nijak do tego jak jest naprawdę.lmilczarek wrote:jest rok gwarancji na kit ale wpływ na silnik to nie wiem, najlepiej niech użytkownik się wypowie. Ma z turbo 380 Nm czyli tak jak w Is 350 tyle że z dołu wiec OK.
A z ogólnym rozliczeniem tematu poczekałbym na jakiś konkretny przebieg bo na razie to są tylko domysły.
I do tego poszerzenie gardziołka może kosztowaćPicakus wrote:Seryjny wydech to zawsze wąskie gardło.

-
- Lex user
- Model Lexusa: is 350
na początku myślałem że: skoro nie turbina to może słaby kompresorek ...... i niech pompuje na 0,3 bara non stop ale...japonczycy sami by na to nie wpadli ????
Właściwie oprócz ponoć nieudanej mazdy MPS to chyba nie sa zwolennikami turbo-benzyn.
Właściwie oprócz ponoć nieudanej mazdy MPS to chyba nie sa zwolennikami turbo-benzyn.
- Picakus
- Lex user
- Model Lexusa: Zależnie od chwili
Sama Toyota ma szeroki wachlarz seryjnych silników w turbo np. 3s-gte z Celiki, 2jz-gte z supry, wychodziły fabryczne 4a-gte, i z fabrycznymi kompresorami np. 2zz-gze z corolli tslmilczarek wrote:na początku myślałem że: skoro nie turbina to może słaby kompresorek ...... i niech pompuje na 0,3 bara non stop ale...japonczycy sami by na to nie wpadli ????
- Marcin
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 Sport
lmilczarek wrote:Pytanie do kolegi co IS250 uturbił w Poznaniu -ARMĄ ????? ile już nakręciłeś km z ta turbiną >??? co zrobisz jak Ci się turbo zesra ? do regeneracji za 800 PLN ?
Picakus wrote:Nowy zestaw jakiej jakości by nie był to trochę pojeździ. Bardziej denerwujące dla mnie jest opisanie ogólnikowo podzespołów wchodzących w skład tego zestawu.lmilczarek wrote:Pytanie do kolegi co IS250 uturbił w Poznaniu -ARMĄ ????? ile już nakręciłeś km z ta turbiną >??? co zrobisz jak Ci się turbo zesra ? do regeneracji za 800 PLN ?Jedyne co da się znaleźć na stronie to fakt, że sprężarka jest produkcji RotrexaSupercharger assembly
Mounting brackets
Idler pulleys and accessory drive belt
High-flow air filter
Supercharger inlet duct
Hardware accessories
ARMA fuel management computer
Extra fuel injectors
Blow off valve
ARMA intercooler
Odpowiadam na pytania:ledziu wrote:To co lepiej jedzie trzeba sprawdzić organoleptycznie tym bardziej że same hasło 380NM i jakaś moc ma się nijak do tego jak jest naprawdę.lmilczarek wrote:jest rok gwarancji na kit ale wpływ na silnik to nie wiem, najlepiej niech użytkownik się wypowie. Ma z turbo 380 Nm czyli tak jak w Is 350 tyle że z dołu wiec OK.
A z ogólnym rozliczeniem tematu poczekałbym na jakiś konkretny przebieg bo na razie to są tylko domysły.
I do tego poszerzenie gardziołka może kosztowaćPicakus wrote:Seryjny wydech to zawsze wąskie gardło.
Nie opisuję zestawu, ponieważ sam nie mam informacji technicznych na jego temat, ponad to nie jestem właścicielem auta.
Lexus jedzie o wiele lepiej niż seria, zostawiając na 400m seryjnego IS'a250 o jakieś 10 długości w tyle. Przepaść jest ogromna.
Auto ma jakieś 1000km przebiegu z turbiną, a sam zestaw jest w pełni objęty gwarancją producenta, autoryzowany przez Lexusa.
Poza tym, podobne zestawy są montowane od kilku lat do teraźniejszego modelu GS'a oraz IS'a II generacji- a jak wszyscy wiecie, silniki są dokładnie takie same.
Teoretyzowanie Wam nie pomoże, ale mam nadzieję, że za jakiś czas znikną wszelkie wątpliwości, wraz z upływem kilometrów, które zostaną przejechane w/w Is'em z TURBO.
Jeśli firma oferuje taki zestaw, montuje go w wielu autach i udziela na niego gwarancje, a ponad to Toyota Motor Poland go autoryzuje, nie może być to pierwszy lepszy ulep.
Co do wąskiego gardła, problemów z ECU i "pękającymi" kolektorami. Nie wiem, nie widziałem- zobaczymy. Zawsze są jakieś skutki uboczne, okaże się później, jakie.
Aktualnie turbina montowana jest do drugiego IS'a i głębiej na ten temat będzie się można wypowiedzieć za pól roku, może rok.
Na dzień dzisiejszy, inwestycja opłaca się w stu procentach;)
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Zdumiewa mnie czarnowidzenie co niektórych ...
Ma ... pojeździ, będzie wiadomo ...
Spoko że ktoś się w to jeszcze bawi ... uturbianie słabego silnika, no ale bogatemu wszystko wolno
Nie wiem czy którykolwiek autoryzowany serwis Lexus robi takie rzeczy i w to wątpię najbardziej.
Jak samochód będzie się sprawował to zależy, aczkolwiek jeśli użytkownik wyciśnie co się da to się okaże ile warty jest silnik w IS250.
Powodzenia i pozdrawiam
Link
Spoko że ktoś się w to jeszcze bawi ... uturbianie słabego silnika, no ale bogatemu wszystko wolno

Nie wiem czy którykolwiek autoryzowany serwis Lexus robi takie rzeczy i w to wątpię najbardziej.
Jak samochód będzie się sprawował to zależy, aczkolwiek jeśli użytkownik wyciśnie co się da to się okaże ile warty jest silnik w IS250.
Powodzenia i pozdrawiam
Link
How far We can go ...
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Chyba nie bedzie tragedii z wytrzymałością tego silnika.Kolega carsik dopompował mój seryjny 1G na 0,4-0,5bar,co dało 320Nm i wszystko śmiga gładko juz ponad 8kkm.Tym bardziej 250-ka powinna spokojnie pośmigać.
- Marcin
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 Sport
Przypominam po raz kolejny, że zestaw był zamawiany, montowany i autoryzowany przez Lexus Poznań;)LinkPL wrote:Zdumiewa mnie czarnowidzenie co niektórych ...
Powodzenia i pozdrawiam
Link
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Tu nie chodzi o czarno widzenie tylko o nie wiedzenieLinkPL wrote:Zdumiewa mnie czarnowidzenie co niektórych ...
Link

Ale może kiedyś ktoś coś więcej powie i zobaczymy o co biega

- Picakus
- Lex user
- Model Lexusa: Zależnie od chwili
Dzwoniłem do Lexus Poznań zestaw który zamontowali to Arma, ale Lexus tego zestawu nie autoryzuje tylko montuje na życzenie i ryzyko klienta.Marcin wrote:Przypominam po raz kolejny, że zestaw był zamawiany, montowany i autoryzowany przez Lexus Poznań;)LinkPL wrote:Zdumiewa mnie czarnowidzenie co niektórych ...
Powodzenia i pozdrawiam
Link
Wiąże się to z utratą gwarancji na silnik, układ przeniesienia napędu, układ elektryczny i wydechowy.
Tyle z konkretów