Ronin wrote:
To nie demagogia to tylko stwierdzenie czystego faktu, sprawdź co jest zawarte w wyposażeniu standardowym w wersji Prestige, następnie w konfiguratorze Audi zestaw podobne. Podobne bo niestety parę opcji w Audi jest nie dostępne, nie możliwe, nie produkowane.
Konfigurator modelu A4, niestety nie chce zejść poniżej 300 tysięcy.
Nie jest sztuką zrobić samochód z zerowym wyposażeniem, a później za każdą listewkę doliczać dodatkową kasę i chwalić się jaka to lista wyposażenia dodatkowego jest wielka.
Przed napisaniem poprzedniego postu patrzyłem na wersję Prestige i nic specjalnie rewelacyjnego tam nie zauważyłem. Owszem, auto jest nieźle wyposażone, ale możliwości manewru są niewielkie. W Audi jest inaczej - można kupić golasa, ale doposażyć w rzeczy, których w Lexusie brak (a przynajmniej konfigurator się nimi nie chwali). Chcesz kombi z silnikiem benzynowym, w kolorze zielonym, z napędem 4x4 z jasnym wnętrzem - w Audi nie ma problemu ? W Lexusie jest inaczej, ale być może brak milijonów różnych konfiguracji jest świadomy i stanowi jeden z kolejnych czynników mających wpływ na niską awaryjność...
Ronin wrote:
Co do ogrzewania postojowego, przy kupnie lexusa w salonie jest zawsze proponowane jako dodatkowe wyposażenie (z autopsji), koszt - 7551,80,- brutto, do tego masz sterowanie z modułem GSM, - gwarancja 24 miesiące.
No to kompletnie nie rozumiem polityki Lexusa... Jedna z ważniejszych rzeczy mająca wpływ na komfort z korzystania auta w naszych warunkach i ... brak w konfiguratorze... Jest klimatyzacja, automat, tempomat i inne rzeczy...