Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Kupując auto na 2-3 lata blacha Mazdy mnie nie interesuje. Jeśli chodzi o napęd, to jeszcze nie wiem na co zdecyduję się po Lexusie NX 350h. Może będzie to jakiś PHEV, może Tesla, a może nowy RX. Rynek samochodowy zmienia się obecnie w bardzo szybkim tempie i będę na bieżąco go obserwował. Kupując w 2018r nowe Audi A6 z silnikiem wysokoprężnym w życiu nie przypuszczałem, że po 3 latach, gdy zdawałem auto, silniki wysokoprężne spadną na margines sprzedaży. Dlatego jestem ciekawy tej nowej Mazdy, tym bardziej, że na razie zbiera bardzo pozytywne opinie. Wybieram się też oczywiście na premierę nowego RX. Zobaczymy, czy warto zapłacić 122tys więcej za RX350h w porównaniu do NX350h. Rabaty będą kluczowe.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
No wlasnie co do rabatow. Sprzedawca mojego NXa mowil mi ze rabatowanie bardzo ucięli na RXa.Tomasz76 wrote:Kupując auto na 2-3 lata blacha Mazdy mnie nie interesuje. Jeśli chodzi o napęd, to jeszcze nie wiem na co zdecyduję się po Lexusie NX 350h. Może będzie to jakiś PHEV, może Tesla, a może nowy RX. Rynek samochodowy zmienia się obecnie w bardzo szybkim tempie i będę na bieżąco go obserwował. Kupując w 2018r nowe Audi A6 z silnikiem wysokoprężnym w życiu nie przypuszczałem, że po 3 latach, gdy zdawałem auto, silniki wysokoprężne spadną na margines sprzedaży. Dlatego jestem ciekawy tej nowej Mazdy, tym bardziej, że na razie zbiera bardzo pozytywne opinie. Wybieram się też oczywiście na premierę nowego RX. Zobaczymy, czy warto zapłacić 122tys więcej za RX350h w porównaniu do NX350h. Rabaty będą kluczowe.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex user
W ASO bez mocnych negocjacji kpl. 20cali- 12900zł (opony Pirelli Scorpion Winter)whero wrote:5x114,3 ale nie są montowane na szpilkach m12 a na śruby m14 więc prawie wszystkie felgi nie będą pasowaćAGUS wrote:Właśnie zastanawiam się.whero wrote:z ciekawości... są gdziekolwiek dostępne pasujące felgi poza ASO? (ktoś szukał?)
Jeśli chodzi o opony to raczej pozycja 1. Czy 800kg nośności wystarczy? Czy muszą być wzmacniane?
Bridgestone Blizzak LM001 235/50 R20 100 T (+), AO » Oponeo
Michelin Pilot Alpin 5 SUV 235/50 R20 104 V XL » Oponeo
Continental WinterContact TS 850 P 235/50 R20 100 T FR » Oponeo
Pirelli Scorpion Winter 235/50 R20 104 V XL » Oponeo
Felgi: pytanie jaki rozstaw śrub itd?
Może ktoś wie ile kosztują same felgi w ASO?
https://cars.oponylider.pl/felgi-alumin ... 4453/38257
Ceny bez negocjacji:
Felgi fabryczne - 4372zł
Felgi akcesoryjne - 2113zł
kpl. czujników - 1600zł
Alternatywa:
https://felgi-niemieckie.pl/konfigurato ... nz.sg.html
+
NA OPONEO
Michelin Pilot Alpin 5 (Pirelli Scorpion Winter 2 nie gwarantują z prod. 2022 - mogą przyjść nawet z 2019)
+kpl czunkików na oponeo - 600zł
Jakieś opinie?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
producent tych felg deklaruje brak kompatybilności wszystkich swoich produktów z nowym nx'em (pomijając z tego co pamiętam niepoprawną szerokość, średnicę otworu centralnego itp)AGUS wrote: Jakieś opinie?
-
- Lex user
Te felgi są też na oponeowhero wrote:producent tych felg deklaruje brak kompatybilności wszystkich swoich produktów z nowym nx'em (pomijając z tego co pamiętam niepoprawną szerokość, średnicę otworu centralnego itp)AGUS wrote: Jakieś opinie?
https://www.oponeo.pl/felga-aluminiowa/ ... 30-et35-00
Konsultant sprawdzał i tylko te jedyne na rynku mają homologację na nowego NX i muszą pasować.
W FELGI-NIEMIECKIE.PL też sprawdzał i potwierdził powyższą informację
Kolejny serwis też potwierdza
https://cars.oponylider.pl/felgi-alumin ... 4453/38258
Skąd Ty masz te informacje?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
w specyfikacji widnieje otwór środkowy 72.6 mm a w specyfikacji lexus podaje 60.1 mm .. szerokość obręczy tutaj masz 8.5 a lexus podaje 7.5 (przykładowo w dokumentach homologacji / na naklejce / w instrukcji użytkownika) ... (z tego co pamiętam przy aktualnych zmianach w regulacjach prawnych (zmiana z 7.5 na 8.5) powoduje to również niezgodność z homologacją pojazdu ~ dowolne zdarzenie drogowe w takim przypadku może zostać przypisane tobie, a ubezpieczyciel prawie na pewno odmówi wypłacenia jakiegokolwiek odszkodowania jeżeli zauważy taką wymówkę)AGUS wrote:Te felgi są też na oponeowhero wrote:producent tych felg deklaruje brak kompatybilności wszystkich swoich produktów z nowym nx'em (pomijając z tego co pamiętam niepoprawną szerokość, średnicę otworu centralnego itp)AGUS wrote: Jakieś opinie?
https://www.oponeo.pl/felga-aluminiowa/ ... 30-et35-00
Konsultant sprawdzał i tylko te jedyne na rynku mają homologację na nowego NX i muszą pasować.
W FELGI-NIEMIECKIE.PL też sprawdzał i potwierdził powyższą informację
Kolejny serwis też potwierdza
https://cars.oponylider.pl/felgi-alumin ... 4453/38258
Skąd Ty masz te informacje?
- Attachments
-
- Capture.PNG (53.79 KiB) Viewed 2056 times
-
- Lex user
Nic mi powyższa tabela nie mówi, nie widzę tego parametru - nie znam się na tym temacie.
Oznacza to, że wszyscy jesteśmy zdani na zestaw z ASO z oponami, których nie chcemy w cenie za jaką zechcą sprzedać? Samych felg prawdopodobnie nie można kupić - info z jednego z serwisów.
Oznacza to, że wszyscy jesteśmy zdani na zestaw z ASO z oponami, których nie chcemy w cenie za jaką zechcą sprzedać? Samych felg prawdopodobnie nie można kupić - info z jednego z serwisów.
-
- Lex user
Hej.
A nie myśleliście o założeniu opon wielosezonowych? Całkiem dobre opinie zbierają, szczególnie Michelin Cross Climate 2. Co o tym sądzicie? Do mnie jakoś runflaty nie przemawiają, za to wielosezonówki coraz bardziej
Rozkminiam na razie temat czysto teoretycznie, zarówno jednych jak i drugich nigdy nie używałem, nie mam żadnych doświadczeń...
W oponeo runflat'ów w rozmiarze 235/50/20 nie znajduję. Dziwne to i trochę mnie to niepokoi. Zdaje się, że ten rozmiar jest trochę nietypowy...
Pozdrawiam
A nie myśleliście o założeniu opon wielosezonowych? Całkiem dobre opinie zbierają, szczególnie Michelin Cross Climate 2. Co o tym sądzicie? Do mnie jakoś runflaty nie przemawiają, za to wielosezonówki coraz bardziej

W oponeo runflat'ów w rozmiarze 235/50/20 nie znajduję. Dziwne to i trochę mnie to niepokoi. Zdaje się, że ten rozmiar jest trochę nietypowy...
Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200t
Można kupić same obręcze. Popytaj w aso. Jeśli dostale info, że nie można to był kit. Kupując zestaw kół zimowych z nowym autem dodatkowo można dostać rabat na auto. Dopytaj dokladnie.AGUS wrote:Nic mi powyższa tabela nie mówi, nie widzę tego parametru - nie znam się na tym temacie.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200t
maciejp wrote:Hej.
A nie myśleliście o założeniu opon wielosezonowych? Całkiem dobre opinie zbierają, szczególnie Michelin Cross Climate 2. Co o tym sądzicie? Do mnie jakoś runflaty nie przemawiają, za to wielosezonówki coraz bardziejRozkminiam na razie temat czysto teoretycznie, zarówno jednych jak i drugich nigdy nie używałem, nie mam żadnych doświadczeń...
Pozdrawiam
Teoretycznie super. Jeśli nie ma śniegu. Zużywają też się szybciej od letnich, więc czesto s sezon zimowy wjeżdżasz już lekko zużytymi wielosezonówkami.