Fajnie jakby udało się szczególnie ze zmianą charakterystyki lagowej. Czekamystr.rafal wrote:Jak ogarnę cały setup u siebie to spokojnie możemy się umówić, części leżą i czekają na montaż, dam znać jak się z tym uporam

Fajnie jakby udało się szczególnie ze zmianą charakterystyki lagowej. Czekamystr.rafal wrote:Jak ogarnę cały setup u siebie to spokojnie możemy się umówić, części leżą i czekają na montaż, dam znać jak się z tym uporam
To ja już się pogubiłem to w końcu masz ten wydech czy go nie masz ? Auto było strojone na hybrydzie po wydechu czy przed wydechem w rozumieniu wydechu pod hybrydę = odetkanie ? Jak sterujecie doładowaniem?str.rafal wrote:wykresów z serią nawet w tym temacie jest sporo, trzeba liczyć ok 230 km, temat wyboru firmy od turbo i innych podzespołów to indywidualna sprawa, niech każdy robi jak i gdzie chce...
kreski za jakiś czas pokaże, myślę jeszcze o downpipie i dolocie, ale nie wiem czy jest sens dla ok 20km brnąć dalej, może później jeśli znowu zacznie brakować mocy
póki co jest hybrydowe turbo, będzie większy cooler i wydech catback, zobaczymy ile wyjdzie
str.rafal wrote:Zrobiłem tylko hybryde i pojechałem na strojenie, wyszło 280km, więcej cooler nie pozwala
Wydech i cooler leży na półce i czeka na montaż, pisałem wcześniej, nie mam ciśnienia z tym, będę miał wolną chwilę to założę i pojadę na korektę
Poczytaj o wymianie zaworu podciśnienia, wg amerykanów pomaga z wstawaniem turbiny, w polifcie jest inny
Słyszalność turbiny mogła delikatnie się zmienić chociaż nie wiem co to oznacza bo każdy może mieć inne odczucia. Co do kontrolki trc to na innych gumach coś może się poprawi ale jak masz charakterystykę podobną do tych które były tu wklejane to norma. Czyli strzał z Nm dla popieszczenia pleców a potem szybkie zniknięcie jego.Amg997 wrote:Więc tak po instalacji race chipa na początku nie było szału gdyż domyślnie jest ustawiony na tryb sport ( do wyboru Eco, Sport, Race) ale w trybie race na najwyższym 6 poziome jest zauważalna różnica ciężko mi jest sprawdzić dokładnie odczucia bo samochód mam jeszcze na zimowych oponach (dopiero jutro przyjdą mi letnie opony) i już od 3-4 tys obrotów miga kontrola trakcji na 3 i 4 biegu więc jest różnica wcześniej tego nie było jedną rzecz mnie tylko zastanawia teraz jest słychać turbinę jak pracuje czy to oznacza że coś jest nie tak czy Poprostu zwiększyło się doładowanie i taka jest normalna kolej rzeczy ? Dodam że nie jest to jęk czy pisk turbo ale Poprostu ja słychać kiedy się załącza wcześniej nie było nic słychać
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest