Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by ppin67 »

Czyli sprzedawca musi uzupełnić swoją wiedzę, poniżej filmik o możliwym upgrade, gdzie w 0:50 jest pokazamy oryginalny subwoofer lexusa, nie jest szczyt technologicznych możliwości, nie tworzy też dużo basu, ale jest ....

https://www.youtube.com/watch?v=TYBf9bjTDXE
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

McCaban wrote: 11 Nov 2023, o 11:36 Cześć
Właśnie zamówiłem NX350 Fsport i mam pytanie odnośnie wysokości zawieszenia bo ponoć jest obniżone a nie mogę nigdzie znaleźć informacji o jaką wartość ? Jeśli ktoś ma podobną wersję proszę o porównanie pracy zawieszenia w stosunku do zwykłej wersji. Moja wersja jest bez ML i ciekawy jestem czy standardowy sprzęt audio gra lepiej niż w mojej Rav4.

Mam swój F-sport z ML oraz Prestige żony więc coenieco mogę porównać..
Zawieszenie Fsport jest wyraźnie sztywniejsze, lepiej wybiera nierówności, moim zdaniem też lepiej zacowuje się na łukach ( np ślimaki na A czy S) - ale tu akurat róznicę mogę też robić prawie-kubełkowe fortele fsporta.. NMie uskuteczniałem nimi jakiejś sportowej jazdy na krawędzi ale w zakręcie większe zaufanie mam jednak do swojego. W prestige czuję też przy większych prędkościach drobne wibracje od nawierzchni ( albo od opon niedokładnie wyważonych - to muszę weryfikować) - opony takie same na obu autach.
Co do audio - czuję wyraźną różnicę, choć też zalezy na jakiej muzyce: na rockowej ML gra wyraźnie lepiej, na popie - różnicy większej nie czujęna większości utworów - a jeśli gdzies słychać różnicę to na korzyść ML. jakiegoś techno, disco-polo umca umca itp nie słucham więc nie wiem. Na muzyce klasycznej - oba są średnie ( BW z Volvo znacznie lepiej sobie z nią radził), no ale wnętrze auta to nie filharmonia czy teatr operowy więc cudów nie nalezy się spodziewać. Natomiast czy warto doppłacić do ML? - tego nie wiem.. zalezy czego się słucha, jak się ma wrażliwe ucho i z jakiego źródła dźwięku się korzysta ( radio FM - zawsze jest kiepsko)
Natomiast mam wrażenie że Prstige jest w środku głośniejszy niż FSport ( nie wiem z czego to wynika, bo laminowane szyby mają zdaje się oba, fsport ma nieco inne dyfuzory i ospojlerowanie oraz wzór grila z przodu ale nie wiem czy to moze się przekłądać na większa głośność..
WK7532
Lex user
Model Lexusa: NX350h Omotenashi (bez Lux)

Post by WK7532 »

Dzień dobry, po 3,5 roku użytkowania RAV- 4 Hybrid AWD zmieniam pojazd na NX 350h /Prestige. Spotkałem się z negatywnymi opiniami na temat siedzeń w NX- zbyt krótkie i nie wygodne na dłuższych trasach, czy to prawda, ponieważ w Ravce tak właśnie jest, pierwsze wrażenia - super wygodne, ale po dłuższej jeździe boli tyłek :)
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Przy 193cm i 110kg po 3h mnie boli tyłek osobiście, kwestia indywidualna. Długość mi nie przeszkadza. Spróbuj dostsx na weekend z większym limitem i sam ocen 

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
RafalWawa
Lex user

Post by RafalWawa »

WK7532 wrote: 12 Nov 2023, o 14:13 Dzień dobry, po 3,5 roku użytkowania RAV- 4 Hybrid AWD zmieniam pojazd na NX 350h /Prestige. Spotkałem się z negatywnymi opiniami na temat siedzeń w NX- zbyt krótkie i nie wygodne na dłuższych trasach, czy to prawda, ponieważ w Ravce tak właśnie jest, pierwsze wrażenia - super wygodne, ale po dłuższej jeździe boli tyłek :)

Za pierwszym raziej jak jechałem dłuższą teasę fsportem ( czyli siedzenia quasi-kubły) to było 1300km w 1  dzień - to nie powiem, dupsko ( i krzyż) trochę bolały.. drugi raz - trasa ponad 1400km w 1 dzień - ten sam samochód, ale żadnego dyskomfortu 4ch liter czy kręgosłupa nie czułem...Nie wie mod czego to zależy - każdy chyba musi przymierzyc się sam
WK7532
Lex user
Model Lexusa: NX350h Omotenashi (bez Lux)

Post by WK7532 »

Ghotti, RafalWawa, dzięki za opinie, dziś zamówiłem- w ciemno, bez jazdy próbnej- odbiór w połowie stycznia 2024 :)
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

WK7532 wrote: 13 Nov 2023, o 18:55 Ghotti, RafalWawa, dzięki za opinie, dziś zamówiłem- w ciemno, bez jazdy próbnej- odbiór w połowie stycznia 2024 :)

Szybko, coś co już jest produkowane zamówiłeś? Bo teraz chyba terminy na marzec/kwiecień.
Tak czy inaczej lipy nie będzie :)
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

WK7532 wrote: 13 Nov 2023, o 18:55 Ghotti, RafalWawa, dzięki za opinie, dziś zamówiłem- w ciemno, bez jazdy próbnej- odbiór w połowie stycznia 2024 :)

To najgorzej 😂 wyprodukują w grudniu odbierzesz styczeń  i cyk 10% w plecy na dzień dobry 😂 za 2023r

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

WK7532 wrote:Ghotti, RafalWawa, dzięki za opinie, dziś zamówiłem- w ciemno, bez jazdy próbnej- odbiór w połowie stycznia 2024 :)
[emoji108][emoji108][emoji108]
Ale do produkcji dopiero czy juz cos w trakcie ?
RafalWawa
Lex user

Post by RafalWawa »

McCaban wrote: 11 Nov 2023, o 11:36 Cześć
Właśnie zamówiłem NX350 Fsport i mam pytanie odnośnie wysokości zawieszenia bo ponoć jest obniżone a nie mogę nigdzie znaleźć informacji o jaką wartość ? Jeśli ktoś ma podobną wersję proszę o porównanie pracy zawieszenia w stosunku do zwykłej wersji. Moja wersja jest bez ML i ciekawy jestem czy standardowy sprzęt audio gra lepiej niż w mojej Rav4.

tak jeszczew uzupełnieniu - dziś postawiłem oba auta obok siebie i potwierdzam - fsport jest niżej zawieszony - widac róznicę. Niestety nie wziąłem miarki ze sobą więc nie miałem czym dokładnie jej zmierzyć, ale przy okazji sprawdzę dokładnie na progu jaka jest różnica w wysokości (ale tyo że jest - wątpliwości nie mam)
Post Reply

Return to “Lexus NX”