Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
AroO93
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by AroO93 »

Ghotti wrote: 6 Nov 2023, o 00:32 Wczoraj widziałem zwykły niebieski słaby dla mnie, niebieski F sport piękny, pomarańczowy widziałem raz całkiem spoko

Ghotti, a Ty jakie masz plany ? RX czy NX z 450H ? :) 
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Jakbym zmieniał to na rx 450h, ale raczej dopiero jak spłacę tego czyli za 2,5 roku. Nie mam weny do tego teraz ;) szczególnie że musiałbym zamknąć wszystko w tym roku finansowym, a mam za dużo na głowie. No i chyba stałem się emerytem samochodowym bo mnie to kompletnie lotto już :D jakbym jeździł nowym qashqaiem albo c5 aircross też by było ok :D NX lubię jest super, ale to tylko samochód.
Niestety w salonie na Żeraniu stało moje "realne" motoryzacyjne marzenie czyli LC500 i sobie w nim chociaż usiadłem no i niestety czar prysł przy moim 193cm to miałem głowe w dachu :( aczkolwiek nie dało się fotela obniżyć, może był ustawiony wysoko ...
No i niestety Lexus "zraził" pewnie nie tylko mnie tylko sporo osób co miały po rok opóźnienia jak ja, a była tu spora grupa osób, wszystkiego trzeba było się samemu dowiadywać, a zadośćuczynienie gumowe dywaniki, gdzie dobrej jakości zamiennik kosztuje 300zł. Ojca lepiej w Citroenie potraktowali. Co niestety i tak nie zmienia faktu iż przy moich 95% jazdy w mieście wybór hybrydy od lexa vs cała konkurencja niemiecka czy szwedzka to i tak jest najlepszy wybór

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Ghotti wrote: 6 Nov 2023, o 08:30 Jakbym zmieniał to na rx 450h, ale raczej dopiero jak spłacę tego czyli za 2,5 roku. Nie mam weny do tego teraz ;) szczególnie że musiałbym zamknąć wszystko w tym roku finansowym, a mam za dużo na głowie. No i chyba stałem się emerytem samochodowym bo mnie to kompletnie lotto już :D jakbym jeździł nowym qashqaiem albo c5 aircross też by było ok :D NX lubię jest super, ale to tylko samochód.
Niestety w salonie na Żeraniu stało moje "realne" motoryzacyjne marzenie czyli LC500 i sobie w nim chociaż usiadłem no i niestety czar prysł przy moim 193cm to miałem głowe w dachu :( aczkolwiek nie dało się fotela obniżyć, może był ustawiony wysoko ...
No i niestety Lexus "zraził" pewnie nie tylko mnie tylko sporo osób co miały po rok opóźnienia jak ja, a była tu spora grupa osób, wszystkiego trzeba było się samemu dowiadywać, a zadośćuczynienie gumowe dywaniki, gdzie dobrej jakości zamiennik kosztuje 300zł. Ojca lepiej w Citroenie potraktowali. Co niestety i tak nie zmienia faktu iż przy moich 95% jazdy w mieście wybór hybrydy od lexa vs cała konkurencja niemiecka czy szwedzka to i tak jest najlepszy wybór

to zostaje lc w wersji cabrio ;)

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

odoja wrote:I się pochwalę, wreszcie dołączyłem do grona zadowolonych :D (nie do marudów NX :P) 2 tygodnie temu odebrany, prawie 1600 km zrobione. Wstępnie jestem bardzo,ale bardzo zadowolony z wyboru. Szerzej wrażenia opiszę jak nieco więcej przejadę , zaznajomię się z nowym towarzyszem podróży,tych krótkich i tych dalszych :) Jedna fotka z odbioru i jedna jeszcze z placu ,porównawczo z innymi kolorami (środek hazel). Musiałem wziąść pomarańcz bo najmniej ich jeździ (chyba razem z czerwonym i zwykłym niebieskim)(ten nie f-sport) i po prostu bardzo mi się podobał :D.

Wlasnie mijam na S2 NXa w tym kolorze. W pieknym sloncu robi robote :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

i piszesz na telefonie zapewnie prowadząć, zgłoszone na milicje.
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
McCaban
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350 F-Sport

Post by McCaban »

Cześć
Właśnie zamówiłem NX350 Fsport i mam pytanie odnośnie wysokości zawieszenia bo ponoć jest obniżone a nie mogę nigdzie znaleźć informacji o jaką wartość ? Jeśli ktoś ma podobną wersję proszę o porównanie pracy zawieszenia w stosunku do zwykłej wersji. Moja wersja jest bez ML i ciekawy jestem czy standardowy sprzęt audio gra lepiej niż w mojej Rav4.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:i piszesz na telefonie zapewnie prowadząć, zgłoszone na milicje.
Akurat bylem pasazerem :) w super ciasnym BMW 1 z 3 cyl silnikiem. Ma-sa-kra.

Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Klaudiusz wrote: 11 Nov 2023, o 18:28
Ghotti wrote:i piszesz na telefonie zapewnie prowadząć, zgłoszone na milicje.
Akurat bylem pasazerem :) w super ciasnym BMW 1 z 3 cyl silnikiem. Ma-sa-kra.

I tak dzwonie na milicje 
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

McCaban wrote: 11 Nov 2023, o 11:36 Cześć
Właśnie zamówiłem NX350 Fsport i mam pytanie odnośnie wysokości zawieszenia bo ponoć jest obniżone a nie mogę nigdzie znaleźć informacji o jaką wartość ? Jeśli ktoś ma podobną wersję proszę o porównanie pracy zawieszenia w stosunku do zwykłej wersji. Moja wersja jest bez ML i ciekawy jestem czy standardowy sprzęt audio gra lepiej niż w mojej Rav4.

Czy jest obnizone to nie wiem, co do twardości to jest bardziej twarde niż RAV4 ale bez przesady.
standardowe audio pioneera z większą liczbą głośników i subwooferem, ktorego RAV4 nie posiada (oczywiscie bez JBL) jest poprawa, słyszalna. Wypowiadam się jako były użytkownik RAV4 z 2019, a obecnie NX FSport bez ML.

McCaban
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350 F-Sport

Post by McCaban »

Dziękuję za informację.
Rozumiem że masz Fsport z Subowooferem? Pytam bo Handlowiec kiedy go zapytałem o głośnik basowy stwierdził że ta wersja go nie ma.
Post Reply

Return to “Lexus NX”