Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Re: Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Post by nethobbit »

A skad masz informację o akcji wymiany zbiornikow paliwa?
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

O tej sprawie mowi sie juz od dluzszsgo czasu. U mnie w NX na przegladzie zerocilem na to uwage i serwisant potwierdzil ze auto podchodzi pod akcje naprawcza. Ma byc ogloszona wkrotce.
settlerk
Lex user
Model Lexusa: ES

Post by settlerk »

Klaudiusz wrote: 10 Aug 2024, o 09:14 Jezdzac przez caly dzien RX500h z ML nie zauwazylem zeby lepiej gral od zwyklego audio. Dla mnie to ogromne rozczarowanie

testowałeś spotify z korektorem czy radio? Bo to drugie gra jak ... tak jakby korzystało z innych głośników - jak podczas rozmowy tel. Zero niskich tonów itp.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Korzystslem ze spotify ale rowniez youtube premium i pare plikow flac.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Odnosnie tego zbiornika paliwa to wiem że są problemy ze wskazaniem rezerwy ale dotychczas z tego co czytalem mydlono klientom oczy ze ten typ tak ma albo ze duża rezerwa to w trosce o klienta i silnik...Ciekawe czy w wyprodukowanych w tym półroczu nadal bedzie ten problem czy moze to naprawią. Kolejne pytanie to czy bedzie aktualizacja do Android auto bezprzewodowego czy nie
Nikt
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 350h

Post by Nikt »

Ja używam Deezera z korektorem wbudowanym w aplikację Deezera (korektor ustawia się w aplikacji na telefonie) - tylko wtedy to ma słyszalne efekty.

O akcji naprawczej zbiornika paliwa dowiedziałem się od ASO zgłaszając wątpliwości co do jego pojemności po pierwszym tankowaniu. Powiedzieli że tworzy się podciśnienie, które odkształca zbiornik. Temat zresztą jest też już znany na międzynarodowych forach. Niektórzy ponoć przejechali z zerowym zasięgiem jeszcze grubo ponad 100 km, więc być może fizycznie paliwa jest dużo więcej niż pokazuje komputer, ale ja nie odważyłem się tego testować.

Co do Android Auto - NX 2025 ma już mieć bezprzewodowy, więc mam nadzieję, że RX dostanie aktualizację.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Dzięki za info odnośnie zbiornika. Co do Android auto bezprzewodowego to mam wątpliwości bo skoro ma być w NX RM2025 a w obecnych nadal nie ma to będzie raczej kwestia hardware-owa niż software-owa - obym się mylił ale jakoś nie ufam tym krętaczom
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

Klaudiusz wrote: 10 Aug 2024, o 09:14 Jezdzac przez caly dzien RX500h z ML nie zauwazylem zeby lepiej gral od zwyklego audio. Dla mnie to ogromne rozczarowanie

A sluchales z DAB i np z Tidala w wersji Max lub FLAC ? Bo sluchanie z FM nie pokaze jakosci audio. Mowie to jako audiofil z 40 letnim doswiadczeniem i posiadacz rozbudowanego systemu audio w domu.
Bo moj ML gra o niebo lepiej od zony audio w NX 450h+, do ktorego w 2022r ML nie byl oferowany.
I jak to jest moj czwarty RX z audio ML to jest zdecydowanie najlepsze audio jakie mialem w Leksie, szczegolnie jak sie jedzie 450h+ w trybie EV ( u mnie to teraz  ponad 80% jazd).  Slucham glownie jazzu i klasyki , choc dobrym pop tez nie pogardze.
Btw po 7 tys km mam zuzycie benzyny 2,2 l/100 km i 21,1 kWh, latem w zasadzie caly prad ze slonca ( panele PV).

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Tak jak pisalem. Sluchalem FLAC na Youtube.
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

Klaudiusz wrote: 3 Sep 2024, o 11:34 Tak jak pisalem. Sluchalem FLAC na Youtube.

Czy na YT jest dostepny FLAC 16/44,1 ( czyli jakosc
plyty cd)?
O ile mi wiadomo YT podaje dzwiek skompresowany o duzo nizszej rozdzielczosci .
Ale nigdy nie traktowalem YT jako zrodla dzwieku wiec moge sie mylic.
Sugerowalbym jednak posluchac Tidal badz Spotify hifi.

Last edited by Marslo on 3 Sep 2024, o 15:15, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Lexus RX”