Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by whero »

Klaudiusz wrote:Ciekawostka. RX ma swiatla Blade Scan a nie Quad led jak w NX.

RX ma trzystrefowa klime w standardzie a w NX niedostepna. I wentylowane fotele w Omotenashi i F-Sport. Innych roznic w wyposazeniu nie widze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
właśnie sam nie wiem jak to jest z tymi światłami - w cenniku lampy przednie nx'a są opisywane chyba wyłącznie jako LED ... jednocześnie model wyskakuje na stronie o blade scan / jest opisany jako posiadający blade scan?
ogółem tańsze wersje wyposażenia rx'a bardzo zaskakują względem nx'a ~ SEA/FCTA/ICS/HUD/ kamera 360 dostępne na znacznie znacznie wyższych progach cenowych

z rzeczy co mnie ciekawią teraz
czym się wyróżnia nanoeX?
jak to jest z tym blade scan?
(z przyszłościowych zagwostek) czy do nx'a daliby się wpakować topowe siedzenia z rx'a tak żeby w pełni z systemami działały ? ;)
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Tomasz76 wrote:Spodziewałem się niższych cen. 122tys różnicy pomiędzy NX 350h Omotenashi, a RX 350h Omotenashi, to stanowczo za dużo. Przecież poza wielkością pomiędzy tymi samochodami nie ma wielkich różnic. Po ogromnym sukcesie nowego NX, Lexus poszedł za ciosem wprowadzając szybko nowego RX. Ostatnio czytałem, że z wszystkich samochodów Lexusa, właśnie RX jest najlepiej sprzedającym się modelem na Świecie. Przy takich cenach w Polsce RX nie odniesie sukcesu, ale na innych rynkach zapewne tak.
Rozmawiajac ze sprzedawca mowil ze na RXa jest takie samo zainteresowanie jak na NXa. Zobaczymy jak to bedzie.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

whero wrote:

RX ma trzystrefowa klime w standardzie a w NX niedostepna. I wentylowane fotele w Omotenashi i F-Sport. Innych roznic w wyposazeniu nie widze.

właśnie sam nie wiem jak to jest z tymi światłami - w cenniku lampy przednie nx'a są opisywane chyba wyłącznie jako LED ... jednocześnie model wyskakuje na stronie o blade scan / jest opisany jako posiadający blade scan?
ogółem tańsze wersje wyposażenia rx'a bardzo zaskakują względem nx'a ~ SEA/FCTA/ICS/HUD/ kamera 360 dostępne na znacznie znacznie wyższych progach cenowych

z rzeczy co mnie ciekawią teraz
czym się wyróżnia nanoeX?
jak to jest z tym blade scan?
(z przyszłościowych zagwostek) czy do nx'a daliby się wpakować topowe siedzenia z rx'a tak żeby w pełni z systemami działały ? ;)
Mam nanoe czyli defacto nanoex w Camry. Porownujac do zwyklej klimy w hybrydzie Rav4 mam wrazenie ze mniej kicham a jestem alegrikiem. I zapachy z dworu tak mocno sie nie przedostaja. Ale niech wypowie sie specjalista w tym zakresie. Oczywiscie - subkietywnie.

PabloWRO
Lex user

Post by PabloWRO »

Masz na myśli tylne fotele? Bo z przodu wentylacja też jest w NX
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Tak. Kanapa z tyłu

whero
Lex Driver

Post by whero »

z ciekawości... są gdziekolwiek dostępne pasujące felgi poza ASO? (ktoś szukał?)
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

whero wrote:z ciekawości... są gdziekolwiek dostępne pasujące felgi poza ASO? (ktoś szukał?)
Właśnie zastanawiam się.

Jeśli chodzi o opony to raczej pozycja 1. Czy 800kg nośności wystarczy? Czy muszą być wzmacniane?

Bridgestone Blizzak LM001 235/50 R20 100 T (+), AO » Oponeo
Michelin Pilot Alpin 5 SUV 235/50 R20 104 V XL » Oponeo
Continental WinterContact TS 850 P 235/50 R20 100 T FR » Oponeo
Pirelli Scorpion Winter 235/50 R20 104 V XL » Oponeo

Felgi: pytanie jaki rozstaw śrub itd?
Może ktoś wie ile kosztują same felgi w ASO?

https://cars.oponylider.pl/felgi-alumin ... 4453/38257
whero
Lex Driver

Post by whero »

AGUS wrote:
whero wrote:z ciekawości... są gdziekolwiek dostępne pasujące felgi poza ASO? (ktoś szukał?)
Właśnie zastanawiam się.

Jeśli chodzi o opony to raczej pozycja 1. Czy 800kg nośności wystarczy? Czy muszą być wzmacniane?

Bridgestone Blizzak LM001 235/50 R20 100 T (+), AO » Oponeo
Michelin Pilot Alpin 5 SUV 235/50 R20 104 V XL » Oponeo
Continental WinterContact TS 850 P 235/50 R20 100 T FR » Oponeo
Pirelli Scorpion Winter 235/50 R20 104 V XL » Oponeo

Felgi: pytanie jaki rozstaw śrub itd?
Może ktoś wie ile kosztują same felgi w ASO?

https://cars.oponylider.pl/felgi-alumin ... 4453/38257
5x114,3 ale nie są montowane na szpilkach m12 a na śruby m14 więc prawie wszystkie felgi nie będą pasować
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

Od kilku już lat przy swoich samochodach nie kupuję dodatkowych felg na zimę. W przypadku Lexusa zrobię tak samo i kupię tylko opony zimowe Michelin Pilot Alpin 5. Do tego będzie trzeba jeszcze dokupić zestaw naprawczy, bo w tym rozmiarze opony Run Flat nie występują. Wracając do samochodu, to coraz bardziej denerwuje mnie konieczność włączania auto holda po każdym uruchomieniu auta. Ogólnie z obydwu Lexusów NX350h jesteśmy bardzo zadowoleni. Pojawiła się ciekawa nowość na rynku w postaci nowej Mazdy CX60. Muszę przejechać się do salonu zobaczyć to auto, bo jest to bezpośrednia konkurencja do Lexusa NX.
Łączkowski
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Łączkowski »

Tomasz76 wrote: Pojawiła się ciekawa nowość na rynku w postaci nowej Mazdy CX60. Muszę przejechać się do salonu zobaczyć to auto, bo jest to bezpośrednia konkurencja do Lexusa NX.
Bezpośrednia? Nie ma czystej hybrydy tylko PHEV, no i blacharka ogólnie Mazdy ma kiepskie noty
Post Reply

Return to “Lexus NX”