Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup nowego lexusa RX 450 h+

Post by Klaudiusz »

Czekamy na oficjalna akcje. To samo w nx i rav4.
Grzesio_b
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by Grzesio_b »

rxhybrid wrote: 6 Aug 2024, o 20:46 Posiadam RX450h+ Omotenashi od kilku miesięcy.

Niestety, ale jest jakiś problem z oceną pojemności zbiornika paliwa - przy kontrolce rezerwy raz wleje 39 litrów raz 45 raz 52 - serwis rzeczywiście przyznaje, że jest z tym problem. Czy ktoś już miał to naprawione w ramach gwarancji?

Też ostatnio mnie to zaskoczyło po trasie.  Pierwsze tankowanie od nowości po opróżnieniu zbiornika   - wskaźnik pokazuje, że przejadę jeszcze 10km  a wlałem 38 litrów do 55 litrowego zbiornika.   Drugie tankowanie -  przetrzymałem Lexusa  i zatankowałem po przejechaniu 100 kilometrów od momentu, kiedy zaczął wskazywać, że nic nie przejadę - weszło 44 litry paliwa  - więc teoretycznie zostało jeszcze 11 litrów. Przy zakupie pytałem o ten problem dilera (gdzieś czytałem wcześniej  wątek w tym temacie i tam było opisywane, że rezerwa pojawia się przy połowie pojemności zbiornika )  i dostałem zapewnienie że nic takiego nie ma  - no nie ma przy połowie   ale poprawnie też nie jest.  Pierwszy raz spotykam samochód  z takim przekłamaniem - a sporo modeli samochodów tankowałem przy rezerwie.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

A co konkretnie na to serwis - tlumaczenia w stylu "ten typ tak ma"?
Ciekawe czy w moim (odbior teoretycznie w październiku) będzie ten sam problem
ikw
Nowy lex user
Model Lexusa: 450h

Post by ikw »

Śmiała teoria :)
A co dla zwyklego faceta stroniącego od zakupów - oczywiście w gamie Lexusa ;> ?

ikw
Nowy lex user

Post by ikw »

rxhybrid wrote: 6 Aug 2024, o 20:46 Cześć,

Posiadam RX450h+ Omotenashi od kilku miesięcy.

Niestety, ale jest jakiś problem z oceną pojemności zbiornika paliwa - przy kontrolce rezerwy raz wleje 39 litrów raz 45 raz 52 - serwis rzeczywiście przyznaje, że jest z tym problem. Czy ktoś już miał to naprawione w ramach gwarancji?

System Mark Levinson w tym aucie to porażka, subwoofer jakby nie działał, dźwięk bez głębi i ciepła - totalne przeciwieństwo tego audio w lexusie III i IV generacji - czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?

Ten pseudo korektor dźwięku nie poprawia sprawy?
rxhybrid
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Post by rxhybrid »

Korektor nie poprawia dźwięku. To audio po prostu nie brzmi. Dla mnie jest najgorsze ze wszystkich dotychczasowych audo Marka Levinsona z poprzednich generacji RX.

Możliwe, że nie mieli jakiś elementów bo nawet chwilowo nie sprzedawali RX i NX z Markiem Levinsonem, ale nie powinni robić takich numerów.
ikw
Nowy lex user

Post by ikw »

Rzucę uchem jeszcze raz...nie mniej coś chyba jest na rzeczy bo o ile w RX 450H 2022 słychać było różnice to w tym co miałem na testy jakoś nie zwracał na siebie uwagi ten system.
Mimo, ze jak byk było logo Marka. A muza przez bluetooth? czy po kabelku? Pliki o wyższym bitrate?
Grzesio_b
Lex user

Post by Grzesio_b »

Przesiadając się z Volvo(audio Bowers & Wilkins) do Lexusa dla mnie brzmienie z głośników było beznadziejne - przyzwyczaiłem się a w zasadzie częściej delektuję się "ciszą" tj. szumem napędu elektrycznego.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Jezdzac przez caly dzien RX500h z ML nie zauwazylem zeby lepiej gral od zwyklego audio. Dla mnie to ogromne rozczarowanie
Nikt
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 350h

Post by Nikt »

Jako posiadacz 350h od pół roku zgadzam się z przedmówcami, że jakość audio - przynajmniej jeśli źródłem dźwięku jest FM - jest zaskakująca. O ile średnie i wysokie tony są ok, to niskich tonów właściwie w ogóle nie słychać, a wbudowany korektor niczego w tym zakresie nie zmienia.

Sprawa wygląda jednak już zupełnie inaczej przy korzystaniu z innych źródeł, jak np. Deezer Premium, gdzie wiele utworów dostępnych jest w standardzie Hi-Fi. Korzystając z korektora dźwięku w aplikacji można zupełnie zmienić charakterystykę grania ML i ustawić dźwięk pod siebie. Ja dopiero wtedy zrozumiałem za co zapłaciłem.

W kwestii pojemności zbiornika paliwa - przy zerowym zasięgu wchodzi mi 45 litrów (powinno być 65). Od marca, kiedy to po raz pierwszy zgłosiłem sprawę ASO, czekam na oficjalne rozpoczęcie zapowiadanej akcji wymiany zbiorników paliwa. Na razie cisza.
Post Reply

Return to “Lexus RX”