Zakup nowego lexusa RX 450 h+
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX450h+
Re: Zakup nowego lexusa RX 450 h+
Nowa cennik - ceny nowych RX 450h+ znowu obniżone. Wersja Omotensahi teraz 393,800. Ciekawe ja to się przeniesie na utrzymanie ceny auta za rok-dwa ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Pytanie czy jest szansa żeby dealer dał rabat na zamówiony w wyższej cenie samochód?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Wg mnie ta promocja polega na rabacie od ceny katalogowej. Mi przynajmniej tak liczyli. Dodatakowo po 2% za grupe zawodową i program Lexuscośtam dla posiadaczy Lexow albo Toyek z hakiem i kompletem zimowych kół 21" zrobili cenę 404k.
-
- Lex user
Tak, to rabat od ceny katalogowej. Ale to bez znaczenia, po prostu za tyle można teraz kupić RX-a, ew można jeszcze dostać jakiś dodatkowy rabat od dealera, za grupę zawodową, lojalność itp. A przed obniżką dealerzy dawali bardzo minimalne rabaty, no chyba że dla flotowych.
Dla wersji Omotenashi 450h+ nowa cena aż 7% taniej (-30 tys) z dnia na dzień! Czy ktoś może wyjaśnić skąd taka obniżka?
Dla wersji Omotenashi 450h+ nowa cena aż 7% taniej (-30 tys) z dnia na dzień! Czy ktoś może wyjaśnić skąd taka obniżka?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Zakup nowego lexusa RX 450 h+
Zwiekszyli moce przerobowe. Auta sa dostepne od reki. Teraz zeby utrzymac ten sam volumen sprzedazy lub zysku musza po prostu wiecej sprzedac. A zeby wiecej sprzedac musza albo zainwestowac kupe kasy w reklame albo obnizyc cene. Cene ssmochod dyktuje rynek. Jest Q7, X5 mozna kupic za podobne pieniądze to po co komu Lexus? Na auta nie czeka sie juz po 2 lata.Lexus user 123 wrote:Tak, to rabat od ceny katalogowej. Ale to bez znaczenia, po prostu za tyle można teraz kupić RX-a, ew można jeszcze dostać jakiś dodatkowy rabat od dealera, za grupę zawodową, lojalność itp. A przed obniżką dealerzy dawali bardzo minimalne rabaty, no chyba że dla flotowych.
-
- Lex user
No nie wiem. Zamawiałem akurat ta wersje w kwietniu, a produkcja ruszyla dopiero w lipcu.Klaudiusz wrote: ↑2 Aug 2024, o 10:47Zwiekszyli moce przerobowe. Auta sa dostepne od reki. Teraz zeby utrzymac ten sam volumen sprzedazy lub zysku musza po prostu wiecej sprzedac. A zeby wiecej sprzedac musza albo zainwestowac kupe kasy w reklame albo obnizyc cene. Cene ssmochod dyktuje rynek. Jest Q7, X5 mozna kupic za podobne pieniądze to po co komu Lexus? Na auta nie czeka sie juz po 2 lata.Lexus wrote:Tak, to rabat od ceny katalogowej. Ale to bez znaczenia, po prostu za tyle można teraz kupić RX-a, ew można jeszcze dostać jakiś dodatkowy rabat od dealera, za grupę zawodową, lojalność itp. A przed obniżką dealerzy dawali bardzo minimalne rabaty, no chyba że dla flotowych.
Zamowiony: 25.04
Produkcja: 29.07
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Czyli standard. Jak zamawiasz do produkcji to czekasz wlasnie okolo 2 miesiecy na slots. To bardzo krotko. Ja na swojego czekalem 2 lata.Lexus user 123 wrote:No nie wiem. Zamawiałem akurat ta wersje w kwietniu, a produkcja ruszyla dopiero w lipcu.Klaudiusz wrote: ↑2 Aug 2024, o 10:47Zwiekszyli moce przerobowe. Auta sa dostepne od reki. Teraz zeby utrzymac ten sam volumen sprzedazy lub zysku musza po prostu wiecej sprzedac. A zeby wiecej sprzedac musza albo zainwestowac kupe kasy w reklame albo obnizyc cene. Cene ssmochod dyktuje rynek. Jest Q7, X5 mozna kupic za podobne pieniądze to po co komu Lexus? Na auta nie czeka sie juz po 2 lata.Lexus wrote:Tak, to rabat od ceny katalogowej. Ale to bez znaczenia, po prostu za tyle można teraz kupić RX-a, ew można jeszcze dostać jakiś dodatkowy rabat od dealera, za grupę zawodową, lojalność itp. A przed obniżką dealerzy dawali bardzo minimalne rabaty, no chyba że dla flotowych.
Zamowiony: 25.04
Produkcja: 29.07
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: 450h
Witam .
Tak przechodziłem z tragarzami ...no i nawet fajne tematy tu poruszane.
Dorzucę 3 grosze.
Właśnie zamieniłem 450h Fimpresion na 450h+ Omo.
Tak na szybko :
3,5 litra benzyna to jednak kul-turka , ale przy płynnym przyspieszaniu różnicy prawie nie słychać. Przy dynamicznym 450h+ wyje ostro.
Nie mniej wziąłem na testy weekendowe 450h+ . Wydaje mi się - ale nie jest to potwierdzone pomiarami , a raczej odczuciem , a co za tym idzie tym czym kierujemy się w codziennym użytkowaniu to to, że po przekroczeniu 140 km
ten samochód przyspiesza dość mozolnie. Poprzednik pokazuje moc silnika ....i z gracją dobija do 180 z przysłowiowym palcem w ...nosie.
Pewnie to tylko odczucie...ale na plus starej wersji.
Teraz komfort...tutaj 450h + zostaje daleko w tyle. Jeśli szukasz cruisera to poprzednik jest mięciutki jak babcina pierzyna.
Kocie ruchy - czyli co potrafi w zakrętach . No niestety ...babcina pierzyna ma to do siebie ze przy zakrętach spada z łóżka
450h+ trzyma się drogi tak jak poprzednik może sobie tylko zamarzyć. Ale pewnie coś za coś.
Adaptacyjne zawieszenie ....hmmm....zmieniałem tryby...ale żeby coś było czuć ?
Nie mniej...czasami lubię przycisnąć i nie czułem z tego powodu dyskomfortu . Nie mniej nowa wersja zapewne pozwala jeszcze szybciej pokonywać zakręty - po co ? nie wiem
I tak było dość szybko w starym . A większość progów zwalniających była niezauważalna. W nowym...są zauważalne i to bardzo.
W starym klapa działała jak chciała - chodzi o otwieranie przyciskiem w klapie , albo nogą. Może po prostu nie czytałem instrukcji lub mam nie taki kolor sznurówek?
Nie mniej zabawnie było jak dzieciaki siedziały w bagażniku i któreś w niewiadomy sposób uruchomiło nogą zamykanie ...niby nic strasznego. Ale takie to trochę niedopracowane.
W nowym działa to szybko . Ale czy ma jakieś mankamenty to nie wiem.
W nowym klapa się wyżej otwiera . Jak ktoś wysoki jest to zaleta.
Siedzenia - mam wrażenie ze w starym było wygodniej. W nowym jest wydłużane siedzenie ...ale czy to jakaś bajka? Przy moim wzroście (187 ) nie za specjalnie to pomaga.
Nie wiem czy pozycjonowanie fotela w dol - tak żeby kolana były wyżej niż pośladki nie jest mniejsze niż w starym . A co za tym idzie podparcie uda nie ma zbytni sensu bo i tak nie dotyka w ten pozycji tych fotelowych ekstenderów.
Elektronika w czasie jazdy - super. Wybacza dużo błędów. Mam wrażenie ze bardziej pomaga niż przeszkadza. Na pewno trudniej komuś wjechać w ...tył.
System multimedialny włącza się szybciej w nowym niż w starym - czasami to było irytujące. Widocznie dali szybsze procki w tych wyświetlaczach.
W nowym światła adaptacyjne - działa to poprawnie. Dziwnie ..ale poprawnie.
W starym ten automat do zmieniania na drogowe czasami się potrafił pogubić ...a co za tym z przeciwka nie byli do końca zadowoleni.
CO do cen ....jakieś ostre zniżki do elektryków czy coś takiego. No i ciśnienie na tą wersję.
Z NX 450h+ nie jest już tak fajnie - bo za dobrze się sprzedaje.
I jeszcze eksploatacja...Weekendowe używanie zaowocowało spalaniem 6,4 na 350 km raczej ostrej jazdy.
Co było ciekawe...w trybie charge udało mi się na 30 km doładować go z 1 km zasięgu do 32 km zasięgu. I nie była to sportowa jazda - wręcz przeciwnie. Zabudowany ...cala rodzina na pokładzie. Szybciej jak 200 nie pojedziesz bo zaczynają wymiotować.
Jeszcze zapomniałem o trakcji - nowy raczej start ma zauważalnie lepszy. Można by się pokusić o stwierdzenie, ze podobnie jak RZ w trybie eko
RZ tez miałem przyjemność testować kilka godzin - bardzo fajne auto
Może nie ma 2,4 do setki...a zaledwie katalogowo 5.5...nie mniej fun z jazdy niesamowity.
To chyba tyle...
Tak przechodziłem z tragarzami ...no i nawet fajne tematy tu poruszane.
Dorzucę 3 grosze.
Właśnie zamieniłem 450h Fimpresion na 450h+ Omo.
Tak na szybko :
3,5 litra benzyna to jednak kul-turka , ale przy płynnym przyspieszaniu różnicy prawie nie słychać. Przy dynamicznym 450h+ wyje ostro.
Nie mniej wziąłem na testy weekendowe 450h+ . Wydaje mi się - ale nie jest to potwierdzone pomiarami , a raczej odczuciem , a co za tym idzie tym czym kierujemy się w codziennym użytkowaniu to to, że po przekroczeniu 140 km
ten samochód przyspiesza dość mozolnie. Poprzednik pokazuje moc silnika ....i z gracją dobija do 180 z przysłowiowym palcem w ...nosie.
Pewnie to tylko odczucie...ale na plus starej wersji.
Teraz komfort...tutaj 450h + zostaje daleko w tyle. Jeśli szukasz cruisera to poprzednik jest mięciutki jak babcina pierzyna.
Kocie ruchy - czyli co potrafi w zakrętach . No niestety ...babcina pierzyna ma to do siebie ze przy zakrętach spada z łóżka

450h+ trzyma się drogi tak jak poprzednik może sobie tylko zamarzyć. Ale pewnie coś za coś.
Adaptacyjne zawieszenie ....hmmm....zmieniałem tryby...ale żeby coś było czuć ?

Nie mniej...czasami lubię przycisnąć i nie czułem z tego powodu dyskomfortu . Nie mniej nowa wersja zapewne pozwala jeszcze szybciej pokonywać zakręty - po co ? nie wiem

W starym klapa działała jak chciała - chodzi o otwieranie przyciskiem w klapie , albo nogą. Może po prostu nie czytałem instrukcji lub mam nie taki kolor sznurówek?
Nie mniej zabawnie było jak dzieciaki siedziały w bagażniku i któreś w niewiadomy sposób uruchomiło nogą zamykanie ...niby nic strasznego. Ale takie to trochę niedopracowane.
W nowym działa to szybko . Ale czy ma jakieś mankamenty to nie wiem.
W nowym klapa się wyżej otwiera . Jak ktoś wysoki jest to zaleta.
Siedzenia - mam wrażenie ze w starym było wygodniej. W nowym jest wydłużane siedzenie ...ale czy to jakaś bajka? Przy moim wzroście (187 ) nie za specjalnie to pomaga.
Nie wiem czy pozycjonowanie fotela w dol - tak żeby kolana były wyżej niż pośladki nie jest mniejsze niż w starym . A co za tym idzie podparcie uda nie ma zbytni sensu bo i tak nie dotyka w ten pozycji tych fotelowych ekstenderów.
Elektronika w czasie jazdy - super. Wybacza dużo błędów. Mam wrażenie ze bardziej pomaga niż przeszkadza. Na pewno trudniej komuś wjechać w ...tył.
System multimedialny włącza się szybciej w nowym niż w starym - czasami to było irytujące. Widocznie dali szybsze procki w tych wyświetlaczach.
W nowym światła adaptacyjne - działa to poprawnie. Dziwnie ..ale poprawnie.
W starym ten automat do zmieniania na drogowe czasami się potrafił pogubić ...a co za tym z przeciwka nie byli do końca zadowoleni.
CO do cen ....jakieś ostre zniżki do elektryków czy coś takiego. No i ciśnienie na tą wersję.
Z NX 450h+ nie jest już tak fajnie - bo za dobrze się sprzedaje.
I jeszcze eksploatacja...Weekendowe używanie zaowocowało spalaniem 6,4 na 350 km raczej ostrej jazdy.
Co było ciekawe...w trybie charge udało mi się na 30 km doładować go z 1 km zasięgu do 32 km zasięgu. I nie była to sportowa jazda - wręcz przeciwnie. Zabudowany ...cala rodzina na pokładzie. Szybciej jak 200 nie pojedziesz bo zaczynają wymiotować.
Jeszcze zapomniałem o trakcji - nowy raczej start ma zauważalnie lepszy. Można by się pokusić o stwierdzenie, ze podobnie jak RZ w trybie eko

RZ tez miałem przyjemność testować kilka godzin - bardzo fajne auto

To chyba tyle...
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Mam pytanie do uzytkowników - czy w bagażniku jest gniazdo 230V / 1500W? W 500h chyba jest
-
- Nowy lex user
Cześć,
Posiadam RX450h+ Omotenashi od kilku miesięcy.
Niestety, ale jest jakiś problem z oceną pojemności zbiornika paliwa - przy kontrolce rezerwy raz wleje 39 litrów raz 45 raz 52 - serwis rzeczywiście przyznaje, że jest z tym problem. Czy ktoś już miał to naprawione w ramach gwarancji?
System Mark Levinson w tym aucie to porażka, subwoofer jakby nie działał, dźwięk bez głębi i ciepła - totalne przeciwieństwo tego audio w lexusie III i IV generacji - czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?
Posiadam RX450h+ Omotenashi od kilku miesięcy.
Niestety, ale jest jakiś problem z oceną pojemności zbiornika paliwa - przy kontrolce rezerwy raz wleje 39 litrów raz 45 raz 52 - serwis rzeczywiście przyznaje, że jest z tym problem. Czy ktoś już miał to naprawione w ramach gwarancji?
System Mark Levinson w tym aucie to porażka, subwoofer jakby nie działał, dźwięk bez głębi i ciepła - totalne przeciwieństwo tego audio w lexusie III i IV generacji - czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?