Wydaje mi sie , ze twardsze siedzenia np w F Sport lepiej sprawdzaja sie na dlugich trasach , niz miekkie.
Tak jak jeden z przedmowcow pisze - lepiej trzymaja na boki a po kilku godzinach jazdy mniej sie daja we znaki , niz miekkie.
I chyba mniej sie „ugniataja” po wielu latach, takie mam wrazenie w moim RX F Sport. Wynika to zapewne z ich konstrukcji- ztcw oparcia sa robione na wtryskarkach. Nie wiem czy w 2 gen NX jest podobnie.Poprzednie modele - zarowno moje RX jak i NX 1 gen zony- mialy bardziej miekkie siedzenia. Na poczatku wydaja sie bardziej komfortowe, ale przy dluzszej jezdzie okazuja sie byc mniej wygodne od tych twardszych.
W czasie pandemii z koniecznosci wrocilismy do dlugich podrozy samochodem po Europie i siedzenia w F Sport sie sprawdzily. Siedziska w Leksusach - poza LS- sa rzeczywiscie krotsze, niz u konkurencji, ale jakos mi to nie przeszkadza( 180 cm wzrostu).
Jesli nowy RX ma wysuwane przedluzenia dolnego siedziska to na pewno poprawia to komfort, mam jazde probna w przysxlym tygodniu RX 450h+ to zwroce na to uwage.
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Krótsze, nie że mi przeszkadzało czy było mniej komfortowo, bo jak dla mnie są wygodniejsze niż w moim oplu teraz, a że mam wysuwane siedzisko, to z przyzwyczajenia miło byłoby to mieć mimo wszystko w NX. RX chyba rozsuwane siedzisko ma w najwyższej wersji, reszta nie wiem.Marslo wrote: ↑17 Jul 2023, o 16:35 W czasie pandemii z koniecznosci wrocilismy do dlugich podrozy samochodem po Europie i siedzenia w F Sport sie sprawdzily. Siedziska w Leksusach - poza LS- sa rzeczywiscie krotsze, niz u konkurencji, ale jakos mi to nie przeszkadza( 180 cm wzrostu).
Jesli nowy RX ma wysuwane przedluzenia dolnego siedziska to na pewno poprawia to komfort, mam jazde probna w przysxlym tygodniu RX 450h+ to zwroce na to uwage.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Jak znaleźć fotel z RXa, który jest na rynku od kilku miesięcy nie zamawiając w ASO?

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Według handlowca fotele RX = NX. Nie wiem
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Nowy RX ma wysuwane siedzisko tylko w Omotenashi. W F Sport nie ma co ciekaweodoja wrote: ↑17 Jul 2023, o 17:57Krótsze, nie że mi przeszkadzało czy było mniej komfortowo, bo jak dla mnie są wygodniejsze niż w moim oplu teraz, a że mam wysuwane siedzisko, to z przyzwyczajenia miło byłoby to mieć mimo wszystko w NX. RX chyba rozsuwane siedzisko ma w najwyższej wersji, reszta nie wiem.Marslo wrote: ↑17 Jul 2023, o 16:35 W czasie pandemii z koniecznosci wrocilismy do dlugich podrozy samochodem po Europie i siedzenia w F Sport sie sprawdzily. Siedziska w Leksusach - poza LS- sa rzeczywiscie krotsze, niz u konkurencji, ale jakos mi to nie przeszkadza( 180 cm wzrostu).
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Polecam na zamowienie szrot w Wołominie. Okres
Oczekiwania do 7 dni. Podaj kolor fotela i z jakiej wersji. A najlepiej gdzie podobne auto parkuje zeby mogli obejrzec i porownac na zywo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Miałem okazję pojeździć trochę nowym RX 500h. Samochód jest lepiej wyciszony od NX. Dynamiki silnika nie ma co w ogóle porównywać. Natomiast nie wydałbym takich pieniędzy na ten samochód, ponieważ nie potrzebuję takiego wielkiego suva. Mam teraz komfortową sytuację, ponieważ ES służy mi do podróżowania po autostradach i drogach ekspresowych, a NX do kręcenia się w koło komina. Idealnie byłoby mieć jeszcze małego elektryka do poruszania się w zatłoczonych miastach. Za dwa tygodnie odbieram do testów ID.3 po FL.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+
Ja tez sie bije z myslami czy i na jakie auto zmieniac mojego RX F Sport 4 gen.
W tym tygodniu umowilem jazde probna KIA EV 6 , niestety maja tylko silnik 229 KM RWD w aucie demonstracyjnym , mnie interesuje wersja 325 kM GT Line AWD.
A w przyszlym tygodniu bede mial na 2 dni RX 450h+ , cene juz wynegocjowalem , teraz czas ostatecznej decyzji.
Mamy juz w domu PHEV zony tj NX 450h+, wiec moze skok na gleboka wode i pelny elektryk, KIA daje 7 lat gwarancji , zasieg srednio ok 400 km. Mamy panele PV w domu i w biurze , wiec koszty energii beda minimalne.
Serce jest za RX , ale cos mnie kusi na pelnego elektryka. Mam juz doswiadczenia z BMW i3 od 5 lat, wiem jakie sa wady i zalety aut elektrycznych.
A moze pojezdzic jeszcze troche moim RX z 2016 r IV gen ,mam pelne wyposazenie, 126 tys przebiegu i auto jezdzi lepiej, niz nowe
Po raz pierwszy nie wiem, czy warto zmieniac auto na nowe i nie mam pewnosci czy lepiej PHEV, czy juz czas na pelnego elektryka. RZ 450 e mnie nie przekonal ,KIA ma technologie 800 V i od 10 do 80 % laduje sie w 18 minut na szybkich ladowarkach, ktorych coraz wiecej. Poza tym 90 % czasu jezdze do 100 km od miejsca zamieszkania i ladowanie w domu/pracy wystarczy.
Jesli chodzi o RX to zawsze biore topowe wersje, zaczalem jezdzic RXami w 2007 r ( kiedys Prestige byl topowy, teraz Omotenashi ) i taki mam plan co do ew. RX 450 h+. Plus dach panorama, lubie doswietlic wnetrze wiosna i jesienia.
W tym tygodniu umowilem jazde probna KIA EV 6 , niestety maja tylko silnik 229 KM RWD w aucie demonstracyjnym , mnie interesuje wersja 325 kM GT Line AWD.
A w przyszlym tygodniu bede mial na 2 dni RX 450h+ , cene juz wynegocjowalem , teraz czas ostatecznej decyzji.
Mamy juz w domu PHEV zony tj NX 450h+, wiec moze skok na gleboka wode i pelny elektryk, KIA daje 7 lat gwarancji , zasieg srednio ok 400 km. Mamy panele PV w domu i w biurze , wiec koszty energii beda minimalne.
Serce jest za RX , ale cos mnie kusi na pelnego elektryka. Mam juz doswiadczenia z BMW i3 od 5 lat, wiem jakie sa wady i zalety aut elektrycznych.
A moze pojezdzic jeszcze troche moim RX z 2016 r IV gen ,mam pelne wyposazenie, 126 tys przebiegu i auto jezdzi lepiej, niz nowe

Po raz pierwszy nie wiem, czy warto zmieniac auto na nowe i nie mam pewnosci czy lepiej PHEV, czy juz czas na pelnego elektryka. RZ 450 e mnie nie przekonal ,KIA ma technologie 800 V i od 10 do 80 % laduje sie w 18 minut na szybkich ladowarkach, ktorych coraz wiecej. Poza tym 90 % czasu jezdze do 100 km od miejsca zamieszkania i ladowanie w domu/pracy wystarczy.
Jesli chodzi o RX to zawsze biore topowe wersje, zaczalem jezdzic RXami w 2007 r ( kiedys Prestige byl topowy, teraz Omotenashi ) i taki mam plan co do ew. RX 450 h+. Plus dach panorama, lubie doswietlic wnetrze wiosna i jesienia.