Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Post by Klaudiusz »

Lewsey 89 wrote:@klaudiusz jako najlepiej zorientowany. Czyli samochód jest aktualnie w transporcie morskim?

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Tak. Gdzies pewnie doplywa do Singapuru.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
piotr Lexus300
Lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by piotr Lexus300 »

muniek2 wrote: 18 Apr 2023, o 20:06 Ktoś z Was wie może jaki statek teraz płynie do Belgii ?

Najprawdopodobniej MORNING CARINA . Wypłyną 13.04. z Nagoya i obecnie płynie do Singapuru- będzie tam 24.04.
350H Fsport+fuji+panorama+ sonic grey+Flare Red Pierwszy termin odbioru na lipiec2022,później terminy produkcji na listopad2022,styczeń2023 obecnie na marzec2023
07.12.2021-zamówienie
03.03.2023 - przydzielenie slotu produkcyjnego
26.03.2023- rozpoczęcie produkcji
11.04.2023 - koniec produkcji i transport do Belgi
15.05.2023 -przypłynięcie do Belgi i transport do Mszczonowa
20.05.2023 auto dotarło do Mszczonowa
27.06.2023 odbiór auta
Jacek Kon
Lex user

Post by Jacek Kon »

Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was orientuje się czy jest możliwość kontaktu z Lexus Europa? Ustaliłem już po rozmowie z Toyota Central Europe na ul. Konstruktorskiej w Wawie, że Lexus nie posiada niezależnego działu obsługi klienta. Tak mi zaszli swoim podejściem za skórę, że zamierzam coś z tym zrobić i w pierwszej kolejności napisać do Lexus Europe? Czy ktoś z Was posiada kontakt? Szukać w Google, czy może spróbować kontaktu bezpośrednio w Japonii?
NX 350h F Sport + Fuji - planowany odbiór kwiecień 2023
Klaudiusz
Lex Master

Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Post by Klaudiusz »

Jacek Kon wrote:Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was orientuje się czy jest możliwość kontaktu z Lexus Europa? Ustaliłem już po rozmowie z Toyota Central Europe na ul. Konstruktorskiej w Wawie, że Lexus nie posiada niezależnego działu obsługi klienta. Tak mi zaszli swoim podejściem za skórę, że zamierzam coś z tym zrobić i w pierwszej kolejności napisać do Lexus Europe? Czy ktoś z Was posiada kontakt? Szukać w Google, czy może spróbować kontaktu bezpośrednio w Japonii?
Raczej nie uda Ci sie znalezc kontaktu. Wielu z nas szukalo :)
Najlepiej napisac do Robert Mularczyk albo Prezesa TCE.

Jacek Kon
Lex user

Post by Jacek Kon »

Klaudiusz wrote: 19 Apr 2023, o 12:40
Jacek wrote:Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was orientuje się czy jest możliwość kontaktu z Lexus Europa? Ustaliłem już po rozmowie z Toyota Central Europe na ul. Konstruktorskiej w Wawie, że Lexus nie posiada niezależnego działu obsługi klienta. Tak mi zaszli swoim podejściem za skórę, że zamierzam coś z tym zrobić i w pierwszej kolejności napisać do Lexus Europe? Czy ktoś z Was posiada kontakt? Szukać w Google, czy może spróbować kontaktu bezpośrednio w Japonii?
Raczej nie uda Ci sie znalezc kontaktu. Wielu z nas szukalo :)
Najlepiej napisac do Robert Mularczyk albo Prezesa TCE.

Czy publicznie znajdę gdzieś oficjalny kontakt do Roberta Mularczyka lub prezesa TCE? Póki co napisałem do RM na Instagramie w wiadomości prywatnej z prośbą o zapoznanie się ze sprawą. Jeśli ktoś posiada oficjalnego maila, to będę wdzięczny za info choćby w wiadomości prywatnej. Ze swojej strony będę szukał też niezależnie kontaktu do Lexus Europa i Lexus Japan.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Jacek.pawlak@toyota.pl
Robert.mularczyk@toyota.pl

Wszystko z googla

Jacek Kon
Lex user

Post by Jacek Kon »

Klaudiusz wrote: 19 Apr 2023, o 12:55 Jacek.pawlak@toyota.pl

Wszystko z googla

Dziękuję. Napisałem już na robert.mularczyk@toyota-ce.com ale dlaczego by się nie skontaktować z Panem Jackiem Pawlakiem. Niech wie.

koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by koloramat »

Jacek wrote:3 Jan 1970, o 23:05

Wszystko z googla

Dziękuję. Napisałem już na robert.mularczyk@toyota-ce.com ale dlaczego by się nie skontaktować z Panem Jackiem Pawlakiem. Niech wie.

Cokolwiek i komukolwiek napiszesz, wniesiesz, powiesz, zakomunikujesz w tej firmie przepadnie jak w NULL. Klienci są nieważni, w ostateczności są tylko nośnikami wynalazków Fenicjan, które trafiają na konta tej firmy. Jedyna rzecz jaka może ich nieco zmartwić to zła opinia płynąca z mediów i to też nie do końca. Do czasu gdy będzie popyt nic się nie zmieni.         

Jacek Kon
Lex user

Post by Jacek Kon »

koloramat wrote: 19 Apr 2023, o 13:31
Jacek wrote:3 Jan 1970, o 23:05

Wszystko z googla

Cokolwiek i komukolwiek napiszesz, wniesiesz, powiesz, zakomunikujesz w tej firmie przepadnie jak w NULL. Klienci są nieważni, w ostateczności są tylko nośnikami wynalazków Fenicjan, które trafiają na konta tej firmy. Jedyna rzecz jaka może ich nieco zmartwić to zła opinia płynąca z mediów i to też nie do końca. Do czasu gdy będzie popyt nic się nie zmieni.         

Święte słowa. Fortuna kołem się toczy. Za chwilę może będą mieli biedę i sami będą się prosić żeby ktoś u nich kupił auto. Jeśli chodzi o media społecznościowe, to jestem młodą osobą (wiem jak to działa) i dzisiaj wysłałem im trzy pociski. A to nie koniec, bo jeszcze się nie rozkręciłem. Będę działał na każdej płaszczyźnie. Prezes, rzecznik, centrala, handlowiec poinformowali. Moim atutem jest to, że już mi nie zależy i jest mi obojętne co się stanie.

tipsi
Lex user
Model Lexusa: NX (wannabe)

Post by tipsi »

Ale zamierzasz ich zdemolować bo nie dostarczyli ci samochodu w terminie i nie odpowiadają na monity?
Post Reply

Return to “Lexus NX”