[IS 200] Jaki Olej?

Post Reply
Palio
Lex user
Model Lexusa: Brak

[IS 200] Jaki olej? :) by dommell

Post by Palio »

Wg konfiguratora Millers do IS200 dedykowany jest C3
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Re: [IS 200] Jaki olej? :) by dommell

Post by carsik »

a co to znaczy, że olej jest dedykowany?
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

Pytanie do kolegi który zrobił płukankę. Przy jakim przebiegu licznikowym wykonałeś ten zabieg?
Image
RoniN_
Lex user

Post by RoniN_ »

michalm320 wrote:Pytanie do kolegi który zrobił płukankę. Przy jakim przebiegu licznikowym wykonałeś ten zabieg?
Witaj,
Przebieg wg licznika 203 kkm. Plukanka zalecona byl Millers, ktory nie ma w sobie bardzo pluczacych i agresywnych elementow. Zbiera ze soba czasteczki i potem zlewane sa razem z olejem (slowa kolegi ze zmienolej.pl). Dodam jeszcze ze olej Valvolina wlalem tydzien wczesniej i juz po plukance po ledwie tygodniu olej wygladal tragicznie. Zaluje ze nie zrobilem zdjec... Co do pracy silnika jest wyraznie ciszej (moze to tylko autosugestia :biggrin2: ). Jednak ja jestem zadowolony. Niestety kwestia plukania silnika jest ryzykiem. Ja je podjalem i mam nadzieje (odpuklac :)) ze byla sluszna.
Pozdrawiam
PODARUJ SOBIE ODROBINE LEXUSU :-D
RoniN_
Lex user

Post by RoniN_ »

carsik wrote:a co to znaczy, że olej jest dedykowany?
Wydaje mi sie ze chodzi o specyfikacje jaka przewidzial producent do swojego silnika...
Ja kupilem tego millersa i poki auto nie zacznie brac oleju to bede go uzywal...
Pozdr.
RoniN_
Lex user

Post by RoniN_ »

kupiec1985 wrote:a ile tego oleju trzeba do is200 . musi być 5 litrów czy 4 wystarczą ??
Wg ksiazki 4.1 l i tyle weszlo u mnie i jest na max

P.s. Sorki za 3 posty jeden po drugim, czy admin moglby poskladac je w jeden ? Thx
carsik
Lex Master

Post by carsik »

RoniN_ wrote:
carsik wrote:a co to znaczy, że olej jest dedykowany?
Wydaje mi sie ze chodzi o specyfikacje jaka przewidzial producent do swojego silnika...
Ja kupilem tego millersa i poki auto nie zacznie brac oleju to bede go uzywal...
Pozdr.
jak już napisałem, producent silnika przewiduje specyfikację minimum i dalej nie rozumiem co oznacza dedykowanie. Nawet Millers przewiduje w swojej bazie 3 różne oleje, które łączy tylko specyfikacja lepkościowa SAE 5W30. Ty wlałeś do swojego silnika jeszcze innego Millersa i bardzo dobrego. Co prawda ja wlałbym 5W50 ale oleje z serii Nanodrive obniżają temperatury silnika a zatem i oleju i do normalnego użytkowania powinien z powodzeniem wystarczyć.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Palio
Lex user
Model Lexusa: Brak

[IS 200] Jaki olej? :) by dommell

Post by Palio »

Ja zrobiłem plukanke Millersem przy 210.000 km gdzie wg kwitow lany był olej 10W40 conajmniej od przebiegu 80.000. Przeszedlem z Castrola. Po plukaniu zalałem Millersa XF C3 5W30 i jest miodzio lodzio ;) Oczywiście wcześniej uszczelnienie silnika zrobione bo juz cieklo tu i tam.
RoniN_
Lex user

Post by RoniN_ »

Palio wrote:Ja zrobiłem plukanke Millersem przy 210.000 km gdzie wg kwitow lany był olej 10W40 conajmniej od przebiegu 80.000. Przeszedlem z Castrola. Po plukaniu zalałem Millersa XF C3 5W30 i jest miodzio lodzio ;) Oczywiście wcześniej uszczelnienie silnika zrobione bo juz cieklo tu i tam.
I git bo jak ktos wczesniej wspomnial to silnik nalezy uszczelnic a nie zalewac gestrzym olejem
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

Przy 210tyś ciekło z silnika tu i tam? Czy to w ogóle możliwe w Toyocie że przy tak niskim przebiegu może być wyciek?
Image
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”