Rysy na ekranie

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.
Post Reply
Domas
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 200t

Rysy na ekranie

Post by Domas »

Witam, kupiłem niedawno zadbanego Lexusa NX, ale ma jeden mankament we wnętrzu - porysowany ekran wyświetlacza, drażni mnie to bardzo, szczególnie w słoneczne dni. Nie są to jakieś głębokie rysy, tylko jakby ślady po ściereczce. Czy macie jakiś sposób na odświeżenie tego ekranu?

Pozdrawiam :LEXUS:
Kris-Kris
Nowy lex user
Model Lexusa: LBX

Re: Rysy na ekranie

Post by Kris-Kris »

ta osłona wyświetlacza jest nieprawdopodobnie miękka. Mam to w LBX. Szukałem, czytałem ale niestety nic mądrego nie znalazłem. Jak znajdziesz, daj znać !
Leoon11
Nowy lex user
Model Lexusa: Is 200

Post by Leoon11 »

Domas wrote: 17 Feb 2025, o 10:45 Witam, kupiłem niedawno zadbanego Lexusa NX, ale ma jeden mankament we wnętrzu - porysowany ekran wyświetlacza, drażni mnie to bardzo, szczególnie w słoneczne dni. Nie są to jakieś głębokie rysy, tylko jakby ślady po ściereczce. Czy macie jakiś sposób na odświeżenie tego ekranu?

Pozdrawiam :LEXUS:
Jeśli rysy są płytkie, możesz spróbować użyć specjalnego środka do czyszczenia ekranów z elektroniką (np. do telefonów) z delikatnym, mikrofibrowym materiałem. Można też spróbować polerowania, ale pamiętaj, żeby używać tylko produktów dedykowanych do ekranów, żeby nie pogłębić problemu.
GrzesiekSz
Nowy lex user
Model Lexusa: RX350H

Post by GrzesiekSz »

Ja bym kupił folię na ekran (taki sam produkt jak na komórki). Zobacz na ALIExpress - powinno być coś dedykowanego. Ta folia zabezpieczy i zamaskuje.
RX 350H Prestige+Technology 2024
Post Reply

Return to “Zrób to sam”