Grzechotanie spod deski rozdzielczej

Problemy dotyczące modelu CT
Post Reply
Nowy lex user
Model Lexusa: ct200h

Grzechotanie spod deski rozdzielczej

Post by default »

W moich Ct200h słychać dość irytujące stukanie podczas najazdów na nierównościach (głównie szyny, kostka albo popękany asfalt), coś w rodzaju grzechotania. Dźwięk dochodzi spod deski rozdzielczej a dokładnie w okolicach lewego rogu spod głośnika przy szybie. Wykręciłem głośnik bo myślałem że się obluzował ale to nie to. Nie ma tam nic luźnego, tylko kabel do głośnika. Próbowałem nim poruszać, ustawiać w różnych pozycjach ale to nic nie dało. Również wkładałem tam coś w rodzaju gąbek, poupychałem, ale to też nic nie dało. Choć w obu tych próbach te grzechotanie jakby chwilowo ustało, ale po chwili znowu to samo. W każdym razie czasami jest to mniej lub bardziej słyszalne. Nie jest to typowe zmęczenie materiału tylko ewidentnie coś się obluzowało tylko nie wiem co. Słyszałem jeszcze, że to możliwe od pogody tzn jak jest niska temperatura, bo też samochód kupiłem na początku września i pamiętam, że to dopiero po jakimś zaczął być z tym problem, ale z drugiej strony nie wydaje mi się, że jakby to było od temperatury to by skrzypiało czy coś, a to poprostu grzechocze jakby coś się obluzowało. Czy ktoś się wiązał z takim problemem bo nie wiem już co robić, a nie bardzo chce i mogę rozkręcać deskę.
Post Reply

Return to “CT”