Wgranie map do fabrycznej nawigacji

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB
Post Reply
maciejp
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Wgranie map do fabrycznej nawigacji

Post by maciejp »

maciejp wrote: 5 Dec 2024, o 14:03
settlerk wrote: 5 Sep 2024, o 13:47 pojawily sie nowe mapy do aut z Lexus Link Pro (EU)

Tak, pojawiły się (Spring 2024). Ktoś to wgrywał?

Bo noszę się z takim zamiarem, ale jak czytam np. poniższe to trochę krew w żyłach mrozi i się cykam (pomimo, że ok. rok temu już taką aktualizację nieświadomie wgrałem bez problemów):
https://www.lexusownersclub.co.uk/forum ... os-nx450h/
Na tym forum, w dziale o NX ludzie też piszą o podobnych problemach.

Niestety, mój polski dealer pojęcia o tym nie ma, twierdzi uparcie że się tego nie robi bo to mapa "chmurowa" (pomimo, że mu nawet pokazałem jak wkładam pendrive'a z aktualizacją i się zaczytuje i proponuje update...). Ale nic to nie wniosło do tematu.

Chciałbym się dowiedzieć w ogóle jak to działa, po co to się aktualizuje, skoro to mapa "chmurowa", co taki update daje? Może np. ograniczenia prędkości są bardziej aktualne? Wydaje mi się, że nie da się uzyskać w PL sensownej informacji od dealerów, kogo by tu o to zapytać? Może ktoś/coś więcej wie?

Coś takiego jeszcze znalazłem odnośnie map chmurowych w wątku: https://www.lexusownersclub.co.uk/forum ... nt-1354337

Q: From what I remember, the smaller screen is cloud based and the larger screen has built in maps. I’m sure someone will correct me if I am wrong.
A: You're correct....the 10 inch system uses live maps from TomTom servers and hence has no need for manual updates

Ale wiadomo, to nieoficjalne źródło.
Lex Luthor
Lex user
Model Lexusa: GS300 MKI

Re: Wgranie map do fabrycznej nawigacji

Post by Lex Luthor »

scotti wrote: 29 Oct 2024, o 17:17 Z tego co pamiętam to musisz na ekranie nacisnąć kombinacje: raz w lewy górnym róg, później dolny lewy róg ekranu i tak 3 razy
Na YT znajdziesz poradnik

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Ok, ogarnalem, ze za wgrywanie map odpowiada przycisk po prawiej stronie "Menu" i tam jest wysuwanie plyty z mapami. Tylko, ze u mnie klikanie w niego absolutnie nic nie daje - nie reaguje i menu mi sie nie wyswietla. W ogole trzy przyciski z prawej u mnie nie dzialaja. Wymiana radia cos da?? Ktos wie?? Mowa o GS MK3
Post Reply

Return to “Car Audio, GPS, CB”