losowo brak mocy po wyprogramowaniu DPF IS220D
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS220D
losowo brak mocy po wyprogramowaniu DPF IS220D
Witam, po usunięciu fizycznym i elektronicznie DPF losowo(chyba częściej w lato) silnik w czasie jazdy nagle traci moc, po wył/wł zapłonu wszystko wraca do normy, samochód jedzie dalej przez chwilę dobrze albo usterka się nie powtarza, brak kodów błędów. Jeżeli ktoś sobie poradził z takim problemem b. proszę o podpowiedź.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS220d
Re: losowo brak mocy po wyprogramowaniu DPF IS220D
U mnie po wywaleniu egr/dpf (jakies dwa tygodnie temu) podobnie, w nocy wsiadam na lotnisku i auto toalnie brak mocy (skończyło na lawecie), niby się kręcił do 2k obrotów (z gazem w podłodze) ale totalnie brak mocy jakby wpadł w tryb awaryjny (zero check engine etc..)
Powodzenia, ja już chyba sobie odpuszczę to auto
Powodzenia, ja już chyba sobie odpuszczę to auto
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: BMW X3 xDrive30e
Witaj! Wygląda na to, że problem może być związany z zabezpieczeniami silnika po usunięciu DPF. Zmiana prędkości obrotowej, temperatura pracy silnika lub niskie ciśnienie paliwa mogą powodować utratę mocy.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Ibx
To może być wina złego oprogramowania po usunięciu DPF – komputer może próbować regeneracji, mimo że filtra już nie ma. Sprawdź też przepływomierz, czujniki ciśnienia i temperatury albo turbinę. Logi z jazdy powinny coś wyjaśnić.makej_k wrote: ↑11 Jul 2024, o 14:26 Witam, po usunięciu fizycznym i elektronicznie DPF losowo(chyba częściej w lato) silnik w czasie jazdy nagle traci moc, po wył/wł zapłonu wszystko wraca do normy, samochód jedzie dalej przez chwilę dobrze albo usterka się nie powtarza, brak kodów błędów. Jeżeli ktoś sobie poradził z takim problemem b. proszę o podpowiedź.