Wgranie map do fabrycznej nawigacji
-
- Lex user
- Model Lexusa: SC400, RX450h+
Re: Wgranie map do fabrycznej nawigacji
Ściągnąłem ze strony plik zip z najnowszymi mapami 12-23-45[2023-03-5] . Po rozpakowaniu mam je na dysku USB. Aktywowałem i mam zapisany klucz licencyjny systemu aktywacji i nie wiem co dalej zrobić. Wkładam pendrive do złącza USB w aucie (RX450h+) i chcę uruchomić aktualizację map w narzędziach nawigacji. Otrzymuję komunikat skontaktuj się z dealerem. Czy ktoś pomoże rozwiązać ten problem? W instrukcji auta w rozdziale dotyczącym USB jest informacja, ze złącza USB służą do ładowania i nie służą do przesyłania danych.
-
- Lex user
- Model Lexusa: SC400, RX450h+
Witam. Problem rozwiązałem. Kontaktowałem się z dwoma dealerami ale żaden nie miał pojęcia i namawiali do wizyty w serwisie gdzie aktualizacja potrwa wg nich 3-4 godziny. Tymczasem przyczyną niemożliwości aktualizacji map była wielkość pamięci USB używanej przeze mnie. Używałem pendrive 64 GB a samochód obsługuje maksymalnie 32 GB (trochę śmieszne w 2024 roku). Po włożeniu danych map na pendrivie 32GB (dane zajmują ok 24 GB) i wpisaniu klucza licencyjnego aktualizacja wykonała się w 45 minut a nie 3-4 godziny. Wydawałoby się, że przeszkolony personel serwisu powinien jako jedno z pierwszych pytań zadać o pojemność stosowanego nośnika. Natomiast próba aktualizacji przez OTA nie działała.
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
pojawily sie nowe mapy do aut z Lexus Link Pro (EU)
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 MKI
Panowie pytanie z serii glupie - jak wgrac nowe mapy czy nowe menu do GS 3 Gen 2007? Wiem, ze w schowku pasazera jest jakies czarne pudelko i slysze, ze tam sie kreci plytka ale nie wiem jak ja wyciagnac. Kupilem jakies nowe mapy i menu pl ale nie wiem jak to zrobic
?
?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450h
Z tego co pamiętam to musisz na ekranie nacisnąć kombinacje: raz w lewy górnym róg, później dolny lewy róg ekranu i tak 3 razy
Na YT znajdziesz poradnik
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Na YT znajdziesz poradnik
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 MKI
Ok, probuje, tylko nie wiem jak to zatytulowac, za grzyba nie moge znalezc - "how to load new maps to Lexus GS300 IIIgen"??
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX200
WItam wszystkich
Mam 2017 Lexus RX200 z systemem 15CY 15CYLEB ( stojacy ekran na kokpicie, z ikonami na okregu) gdzie moge dostac plik z najnowszymi mapami? Dziekuje z gory za pomoc
Mam 2017 Lexus RX200 z systemem 15CY 15CYLEB ( stojacy ekran na kokpicie, z ikonami na okregu) gdzie moge dostac plik z najnowszymi mapami? Dziekuje z gory za pomoc
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
Kupisz na allegro lub u kolegi z forum @mapytoyota .
STOP HYBRID GO SMOG
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX200
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Tak, pojawiły się (Spring 2024). Ktoś to wgrywał?
Bo noszę się z takim zamiarem, ale jak czytam np. poniższe to trochę krew w żyłach mrozi i się cykam (pomimo, że ok. rok temu już taką aktualizację nieświadomie wgrałem bez problemów):
https://www.lexusownersclub.co.uk/forum ... os-nx450h/
Na tym forum, w dziale o NX ludzie też piszą o podobnych problemach.
Niestety, mój polski dealer pojęcia o tym nie ma, twierdzi uparcie że się tego nie robi bo to mapa "chmurowa" (pomimo, że mu nawet pokazałem jak wkładam pendrive'a z aktualizacją i się zaczytuje i proponuje update...). Ale nic to nie wniosło do tematu.
Chciałbym się dowiedzieć w ogóle jak to działa, po co to się aktualizuje, skoro to mapa "chmurowa", co taki update daje? Może np. ograniczenia prędkości są bardziej aktualne? Wydaje mi się, że nie da się uzyskać w PL sensownej informacji od dealerów, kogo by tu o to zapytać? Może ktoś/coś więcej wie?