Wypadanie zapłonu.

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach
ODPOWIEDZ
Tom.>
Nowy lex user
Model Lexusa: gs300
Kontakt:

Wypadanie zapłonu.

Post autor: Tom.> »

Cześć Pany i Panewki :)
W zasadzie jestem tu nowy jakiś czas temu nabyłem wspaniałego Lexusa gs300 2jz 2001r 2000km zrobiłem i pojawił się problem.
Skaner Obd2 wykazuje wypadanie zapłonu. Auto zapala na 3 sekundy i odrazu gaśnie w w sieci jakiś czas temu wyczytałem ze może być to cewka zapłonowa i postawiłem do mechanika on w zasadzie mnie z autem pogonił twierdząc ze to immobilizer i sobie z tym nie poradzi. Pilnie auto potrzebuje na przyszły tydzień. 
Jest w stanie ktoś mi doradzić czy takie objawy to może być uszkodzona cewka w tym silniku? 

Pozdrawiam ! 
q3_
Lex Driver
Model Lexusa: LS430
Kontakt:

Re: Wypadanie zapłonu.

Post autor: q3_ »

Cześć, u mnie w LS430 zapłony wypadały jak miałem zawory do regulacji. Silnik chodził wtedy nierówno.

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Tom.>
Nowy lex user
Kontakt:

Post autor: Tom.> »

q3_ pisze: 19 wrz 2024, o 07:37 Cześć, u mnie w LS430 zapłony wypadały jak miałem zawory do regulacji. Silnik chodził wtedy nierówno.

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Wlanie widzisz akurat zawory u mnie były regulowane 
FALCO
Lex user
Model Lexusa: LS400
Kontakt:

Post autor: FALCO »

Cześć, miałem identyczną sytuację i tak jak u Ciebie po odpaleniu chodził 3 sek. i gasł. Auto naprawione a problem polegał na tym , że immobilajzer nie potrafił zczytać kluczyka. To samo z siebie oznacza, że immobilajzer jest całkiem sprawny, winą były mocno zużyte bebechy w stacyjce oczywiście z racji wieku auta, jakiś mały drobiazg w stacyjce powodował brak łącznbości z "immo". Serwis wymienił stacyjkę i od dziesięciu lat jest spokój. W serwisie polecono mi na przyszłość używanie samego kluczyka, bo ja na jednym kólku miałem cały pęk kluczy... od garażu, od domu, od firmy itd. taki pęk kluczy przez dłuższy okres mocno obciąża stacyjkę. Teraz we szystkich autach używam samego kluczyka nawet bez breloczka. Wymieniaj w ciemno, albo jak potrafisz naprawiaj.
100% to jest to.
Powodzenia i napisz wszystkim na forum jak się udało.

Awatar użytkownika
xxxtomaso27xxx
Nowy lex user
Kontakt:

Post autor: xxxtomaso27xxx »

Usterka wypadania zapłonu zlokalizowana i naprawiona.
Winowajcą była instalacja elektryczna zasilająca cewki zapłonowe kable robiły zwarcie i pojawiał się błąd .
Dzięki bardzo osobą aktywnym za odzew
Pozdrawiam i do usłyszenia !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe”