Rejestrator jazdy
- bulikcbr
- Lex user
- Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400
- Kontakt:
Re: Rejestrator jazdy
Witam posiadam rejestrator g-tech x53 i podczas jazdy na odcinku np. 1km nagrywa ten odcinek na kilka razy a nie jeden film od włączenia się urządzenia do wyłączenia.Do tego na nagraniu słychać zakłócenia w czym może być problem?Przewody zasilające wzięte z (ACC- z zapalniczki.masa z obudowy a stały + z kostki pod schowkiem w samochodzie)
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
- Kontakt:
U stawieniach można zmienić długość nagrywanych filmów. Ustawia się czas w minutach.bulikcbr pisze:Witam posiadam rejestrator g-tech x53 i podczas jazdy na odcinku np. 1km nagrywa ten odcinek na kilka razy a nie jeden film od włączenia się urządzenia do wyłączenia.Do tego na nagraniu słychać zakłócenia w czym może być problem?Przewody zasilające wzięte z (ACC- z zapalniczki.masa z obudowy a stały + z kostki pod schowkiem w samochodzie)
- _3rd
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
- Kontakt:
Aby na StopCham na YT pojawiało się więcej odcinkówIndiana75 pisze:Po co wam takie rejestratory?
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400
- Kontakt:
Cześć, podłączę się pod dyskusję bo ostatnio spędziłem kilka ładnych godzin przy komputerze aby kupić coś naprawdę sensownego. Czytałem testy, opinie, oglądałem filmiki i ku mojemu zdziwieniu wygrała kamerka z niskiej półki cenowej..... XBLITZ S4 . Za cenę 240 zł. idealnie pisze w dzień i zaskakująco poprawnie w nocy.
Jest malutka, nie widać jej za lusterkiem a monitorem jest Twój smartfon. Dla mnie super. Polecam
Jest malutka, nie widać jej za lusterkiem a monitorem jest Twój smartfon. Dla mnie super. Polecam
- Kosiu67
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ES
- Kontakt:
Można spróbować z kamerkami 70Mai z tą tylko różnicą że to wyższa pólka jakościowa ale nie koniecznie cenowa. Parę miesięcy temu też stałem przed tym dylematem jaką kamerę wybrać. Założyłem że powinna posiadać HDR (poprawa obrazu w nocy), tryb parkingowy, nagrywanie pokladkowe, sensor uderzenia, dobra jakość w nocy oraz przynajmniej Full HD. Po przejrzeniu wielu ofert pozostały na polu bitwy VIOFO A 139 PRO, Vanture 4 PRO, 70Mai A810S + UP04 oraz 70Mai X200 + UP04. Zdecydowałem się na zestaw Kamery obrotowej 70Mai X200 + UP04, bo jako jedyna oferowała nadzór parkingowy dookólny, a nie tylko z przodu jak pozostałe. Ponadto UP04 daje możliwość podglądu na żywo sytuacji wokół auta. Dodam że kamera w czasie jazdy może wykonywać około 15 poleceń głosowy (w j. angielskim) takie jak nagrywaj z lewej. .. z prawej, w środku, zrób zdjęcie , zabezpiecz nagrania, może też ostrzegać przed pieszymi, zbyt bliskiej odległości od poprzedzającego auta. Minusem jest to że kamera pracuje w max rozdzielczości FULL HD a pozostałe w 4K. Koszty co prawda nie są małe bo kamera to około 900-1000 PLN oraz UP04 GSM to koszt około 300-400PLN plus karta sim z dostępem do internetu ( ja mam kartę NJU za 29PLN/miesięcznie z przesyłem danych do 180GB/miesięcznie)
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
- Kontakt:
@Kosiu67: zastanwiam się nad podobnym zestawem do RX 450h+. Głównie przekonuje mnie ten monitoring 360, co jest fajną opcja. Daj znać jak sprawdza się ten zestaw u Ciebie? I czy z perspektywy czas, kupiłbyś go ponownie? DziękiZdecydowałem się na zestaw Kamery obrotowej 70Mai X200 + UP04, bo jako jedyna oferowała nadzór parkingowy dookólny, a nie tylko z przodu jak pozostałe.