[IS220D] wtryski ?
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
- Kontakt:
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300H
- Kontakt:
Re: [IS220D] wtryski ?
Jak znajdę swój wykres do dodam
- carinus
- Lex Master
- Kontakt:
W ramach ciekawego doświadczenia chcę się pobawić podawaniem gazu LPG i sprawdzenie czy poprawi sie dynamika silnika.Nie chodzi tutaj o oszczędności w paliwie lecz poprawa czystości spalin i zwiększenie dynamiki.Nie ukrywam że nieco sadzy mi wypluwa przy większym obciążeniu.Po pracy po prostu się nudzę i nie mam co robić,natrafiłem przypadkiem na filmik prof.Krisa i zainspirował mnie do swojej zabawy.Wszystkie potrzebne graty mam w domu,więc czemu nie.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
- Kontakt:
Carinus, a miał być swap Ten diesel po modyfikacjach nie jest aż taki zły, ja byłem zadowolony. Jedyne czego żałuję z perspektywy czasu to wrzucenia poliuretanów w zawieszenie, ale człowiek się uczy całe życie. Ciekaw jestem tych kombinacji z LPG. Obecnie mam syfika w gnoju, ale też z motorem 2.2 no i czas w końcu dołożyć do pieca Zwłaszcza, że wspomniany zakład czyli Dynoset ze Starogardu Gdańskiego robi robotę.
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- carinus
- Lex Master
- Kontakt:
Robić miałem i się posra..em.Wciąż niepewny jest los silnika w RX-ie,muszę to w końcu zrobić bo drobiny uszczelniacza wydostają się na zewnątrz i masują świece zapłonową,która zaczyna fiksować i silnik przerywa.Unieruchomienie 2 samochodów nie wchodzi w grę.W dodatku chyba ponownie wprowadzę do ruchu IS-a z turbiną,córka potrzebuje samochodu na dojazdy na uczelnię.Porąbało się wszystko i jestem zmuszony kulać się dieslem,na którego naprawdę nie narzekam.Może dlatego nie spieszy mi się ze zrobieniem przekładki.Paliwo mam tanie,więc korzystam póki silnik sie kręci.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: 22D
- Kontakt:
Witajcie.
Szukam nowych wtryskiwaczy do 220d. Numery OEM jakie dostalem od mechanika:
23670-29105OE
DCRI200110 DENSO
Wszystkie jakie znalazlem to cena 3tys zlotych albo wiecej. Chce kupic 4 nowe, ale to troche duzo.
Sa tansze zamienniki?
Milosz,
jak zaplaciles 1800 za jeden?
Czy ten bedzie pasowal DCRI200410 https://www.autodoc.pl/denso/7892056
Moj Vin:JTHBB262102028853
- carinus
- Lex Master
- Kontakt:
Jest problem z tymi wtryskami. Taniej raczej nie znajdziesz a dodatkowo jak lezą gdzieś na półkach, to z opowiadań sprzedawców, po leżakowaniu bez paliwa bywają z nimi problemy. Niedawno kupowałem drugi silnik do RAV4 2.2 mojego syna. Wtryski raczej identyczne jak te w IS-ie. Musiałem kupić drugi kompletny silnik i wtryski ze starego będą na sprzedaż. Bynajmniej są sprawne, bo w silniku pękł wał główny i całość idzie na graty. Przelot silnika 180kkm.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is220d
- Kontakt:
Witam wszystkich, mam identyczny problem z swoim is220d. Samochód cały się trzęsie i nie ma mocy, mechanik podpiął go pod kompa i wyszedł mu ten sam błąd na 3 wtrysku p1238 i teraz nie wiem czy wymienić cały wtrysk czy samą cewkę której jak na razie nie mogę znaleźć do kupna.uspcomp pisze: ↑4 mar 2020, o 20:52 Panowie na gorąco i z emocjami
wszystko działa a co było.....
gdy wszystko sprawdziłem, przeczyściłem i zostały tylko wtryski, postanowiłem na próbę znaleźć dobrą używkę dlatego, że pomimo braku pewności wielu z którymi rozmawiałem mieli wątpliwości co do samych wtrysków /objawy opisywałem/. Podczas szukania wtrysku przypadkowo zmówiłem się ze sprzedawcą który zapytał co mi dolega, po opisaniu objawów stwierdził /wielki szacunek za postawę/ , że według niego nie ma potrzeby wymiany wtrysku, wystarczy wymiana samej cewki /piezo/, byłem lekko zdziwiony ale po wytłumaczeniu, że jest to bardzo łatwe i do tego nie trzeba programować, bo wszystkie podkładki kalibracyjne zostają zdecydowałem się i..........mówił prawdę
Silnik chodzi jak pszczółka, korekty jak miodzio a do tego po wyczyszczeniu wszystkiego co można to...... miałem 190 kucy /hamownia/ale teraz......wrażenia są zaj..... zrobię jeszcze kasacje korekt mapy, to się nauczy już po nowemu i jestem nieszczęśliwy, pomijając koszta o których wiecie, że nie są małe, cewka/piezo/ kosztowała 2 stówy i wszystko gra. Panowie warto szukać, dziękuje tym którzy chcieli rozmawiać, dziękuje za cierpliwość podczas pytań, koledze Miłoszowi za uwagi, chętnie porozmawiam jak zrobić aby mój easydiag także był bardziej wypasiony / w sobotę jestem w Olsztynie ale jak będziesz miał czas i chęci to daj znać, jeśli jesteś w stanie pomóc.
Pozdrawiam i testuje
Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły