Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Omotenashi »

Klaudiusz wrote:W pakiecie Tazuna byla skorzana kiera

• Schoweknaokularyprzeciwsłonecznewpodsufitce
• Trójramiennakierownicawykończonaskórą
Image

Wszystkie NX maja skorzaną
Tylko pytanie czy na 100% jest rozgraniczenie na sztuczna i naturalną
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Lexus stuczna skore nazywa Tahara.
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

Klaudiusz wrote:Lexus stuczna skore nazywa Tahara.
Tak tak, tylko tu chodzi o kierownice … a nie widze rozgraniczenia
Plexus
Lex user

Post by Plexus »

Reklamuj! Nie odpuszczaj!
Jeśli zaniechasz, będziesz wyrzucał to sobie za każdym razem patrząc na nią.
Jeśli wymienią, to za każdym razem poczujesz satysfakcję że swego uporu.
A Twój Lex zyska na urodzie.  :wink:

NX350h Prestige | MY 2024
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Przyznam Wam szczerze, że jestem trochę zawiedziony podejściem Lexusa do obługi klienta.
W ofercie mam informację, że otrzymam pakiet z gumową wykładziną bagażnika oraz pionową siatką. Z tego co widzę otrzymałem tylko gumową wykładzinę ( przesyłam zdjęcie do wglądu)- czy powinien dostać coś jeszcze?
Leasing w Toyocie wychodził mi identycznie jak w moim banku firmowym, wolałem wziąć w banku ze względu na to, że jednak dłużej z nimi współpracuje, sprzedawca zachęcił mnie dodaniem gratis dywaników zimowych, których oczywiście nie otrzymałem. Powiedział, że jak będą to osobiście mi je przywiezie… Ta sama sytuacja z kierownicą, są bardzo zdziwieni, że chce coś takiego reklamować. Powiem Wam, że dzisiaj sporo pojeździłem i ta kierownica jednak kole mnie w oczy i odbiera trochę radość z auta.

Jeśli chodzi o same wrażenia z jazdy jest super:
1) Auto jest bardzo dobrze wyciszone i bardzo komfortowe na drogach, praktycznie się nim płynie.
2) Wnętrze nawet pomimo słabej jakości deski rozdzielczej i kierownicy w moim egzemplarzu prezentuje się świetnie, można się poczuć luksusowo.
3) Design auta na żywo podoba mi się niesamowicie.

Z minusów, które zauważyłem na teraz:
1) Jednak niektórzy mieli rację z długością siedziska, jest trochę niekomfortowe dla wysokich osób.
2) Wydaje mi się, że system Audio mógłby być trochę lepszy jak na auto marki premium ( nie mam ML)

Attachments
IMG_3837.jpeg
IMG_3837.jpeg (73.21 KiB) Viewed 505 times
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Na tę siatkę na Zeraniu czekalem 8 miesiecy. Ona jest must have.
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Klaudiusz wrote: 12 Jan 2024, o 10:34 Na tę siatkę na Zeraniu czekalem 8 miesiecy. Ona jest must have.

Powiedz mi z czego to wynika? Przecież to absurd :/ Sprzedają coś czego nie mają i trzeba się prosić eh  :down:

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Siatkę miałem wrzuconą pod podłogę bagażnika, jest super. Polecam. Dywaniki gumowe dostałem w gratisie za 11? miesięcy opóźnienia ;) co za win win ...
Od razu Ci powiem abyś coś rzucił na tą matę w bagażniku u mnie jest cała porysowana po 2 tripach z walizkami, jakbym miał za to dać 1k pln to bym się wkurw... niemiłosiernie.

Image

Ja bym dorzucił więcej z minusów ;)
- sam się nie zamyka co robiło moje 8 letnie obecnie Reno.
- brak pamięci autohold
- dla mnie siedzenia nie są za krótkie (192cm wzrostu) ale za twarde, ale u konkurencji jeszcze twardsze jak siedziałem w audi czy bmw. Ale to kwestia 4 liter ;)
- słabe wyciszenie od kół

Plus
- ML gra naprawdę fajnie, jak Ci nie pasuje to wygłusz drzwi pewnie da dużo więcej niż upgrade do ML, teraz bym pewnie to olał, dał inne głośniki i wygłuszył dzwiek by był pewnie lepszy od ML, a inwestycja 50% wartości pakietu Luxury
- spalanie
- przyspieszenie
- prowadzenie
- piękny design

ogólnie zadowolony ;)

Ogólnie to całe "premium" traktowania klienta to jest chyba do podpisania umowy, do bramy i się nie znamy. 3 czy 4 przesunięcia o produkcji, których każdy tutaj się dowiadywał z jakiegos FB lub innego (do mnie tylko raz sami zadzwonili, ale juz wiedziałem od kilku dni iż jest przesunięty), nie mam karty w Omo a kluczyk po MIESIĄCU od zgłoszenia zaproponowali 1 darmowy przegląd ;) ogólnie niczym się to nie różni od jakiegos salonu Nissana czy Citroena, sam samochód jest na pewno lepiej wykonany od Citroena, ale obsługa po odebraniu ...

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by koloramat »

Regulatorem obsługi PREMIUM nie jest tylko fakt nazwy takich czynności ale, rynek. Jak już gdzieś tam wcześniej pisałem, podając przykład odbioru z przed kilku lat samochodu, gdy rynek przeżywał zapaść, a sprzedawcy dwoili się i troili aby sprzedać każdą kolejną sztukę. To była obsługa na poziomie PREMIUM. Otrzymałem nie tylko wielki upust zakupu, ale mnóstwo darmowych dodatków plus dodatkowo koła z bardzo dobrymi zimowymi oponami. Przed zakupem otrzymałem samochód do jazdy próbnej uwaga, .... na tydzień. A w tym czasie tak zwany opiekun z salonu dzwonił do mnie z troską o moje emocje i pozytywne odczucia z jazdy testowej.
Nie ma najmniejszych złudzeń, aby w salonach LEXUS w czasie gdy to klienci walczą o samochód, a nie sprzedawca o klientów, obsługa była na poziomie PREMIUM.
Są jednak sprzedawcy, którzy pomimo braku szalonego popytu, obsługują klientów na poziomie PREMIUM. Niestety są to zazwyczaj sprzedawcy, którzy oferują swoje produkty na poziomie cen LEXUSA NX w najwyższej wersji tyle, że cena ta wyrażona jest w EURO.
PROFESJONALIZM - to procedura obsługi na najwyższym możliwym poziomie - bez względu na występujące cechy zewnętrzne w tym wahania popytu i podaży. Tej procedury nie realizuje w najmniejszym stopniu LEXUS.
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Ta siatka, którą dorzuca Lexus do NXa jest mega premium, serio lepszej siatki nie widziałem. Niezwykle gruby ale i miękki splot linek, do tego ten skórzany pokrowiec który robi za taką jakby listwę do przypięcia do uchwytów. Do tego niby głupi emblemat Lexusa zawieszony pośrodku tej siatki, służy by móc odchylić jedno jej skrzydło i wrzucić coś pomiędzy.

TO co dostałem do poprzedniego RXa w gratisie (ze znaczkiem Lexusa), jest ok, ale to coś na poziomie zwykłej siatki, którą kiedyś kupiłem w biedrze.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Post Reply

Return to “Lexus NX”