Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by ppin67 »

TSB_Lexus_klamki.pdf
(111.31 KiB) Downloaded 207 times
 Ghotti
Przecież te klamki miały wadę która została usunięta od marca albo maja tego roku, na grupie fb nx jest o tym temat także trafiłeś na nieogarniętego serwisanta. Wejdź na FB znajdź grupę wydrukuj i rzuć mu na biurko mówiąc że oprócz smartfona masz też drukarkę

jest pod to biuletyn (w załączeniu), ale dilerzy różnie do tego podchodzą.

adakul5809
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by adakul5809 »

Klaudiusz wrote: 29 Nov 2023, o 12:25
adakul5809 wrote:
Klaudiusz wrote: 28 Nov 2023, o 23:12 Fajna opinia. Dzieki

U mnie znowu jak zamkne auto kluczykiem lub dotykajac klamki to nie moge uruchomic podgrzewania samochodu zdalnie bo jest blad ze autoalarm jest wlaczony.

Dodatkowo nie odblokuje auta telefonem jesli zamkne go kluczykiem. Tez tak macie?

Spróbuj zainstalować Lexus Link +, zdecydowanie lepiej steruje tymi funkcjami. 

Wlasnie po zainstalowaniu tej aplikacji takie mam kwiatki. Wczesniej wszystko dzialalo.

Ciekawe, u mnie poprzednia wersja działała , tak jak opisujesz, obecna bez problemu - otwiera , zamyka , uruchamia klimę. Różnica to narzucony z góry czas działania klimy - tylko 10 min. 

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

adakul5809 wrote:
adakul5809 wrote: Spróbuj zainstalować Lexus Link +, zdecydowanie lepiej steruje tymi funkcjami. 

Wlasnie po zainstalowaniu tej aplikacji takie mam kwiatki. Wczesniej wszystko dzialalo.

Ciekawe, u mnie poprzednia wersja działała , tak jak opisujesz, obecna bez problemu - otwiera , zamyka , uruchamia klimę. Różnica to narzucony z góry czas działania klimy - tylko 10 min. 

Zamknij samochod kluczykiem. Sprobuj go otworzyc aplikacja.

Ghotti - sprobuj rowniez. Mamy auta z zerania a oni potrafia roznie montowac alarm.
Kiesewald
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350

Post by Kiesewald »

Bardzo dziękuję Ghotti. Ty wiesz wszystko!!!
Zadzwoniłem do szefa serwisu i ten od razu wiedział o o co chodzi. Klamki już zamówione. Pan serwisant, ponoć nowy, mógł tego nie wiedzieć. Ale po co być aroganckim?
W oczekiwaniu na ostateczne rozwiązanie problemu, z rurki z pianki do izolacji termicznej  rur, przyciąłem stosowne czerwone nakładki i zakładam na klamki na noc po wcześniejszym osuszeniu klamki.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Kiesewald wrote: 29 Nov 2023, o 13:21 Bardzo dziękuję Ghotti. Ty wiesz wszystko!!!
Zadzwoniłem do szefa serwisu i ten od razu wiedział o o co chodzi. Klamki już zamówione. Pan serwisant, ponoć nowy, mógł tego nie wiedzieć. Ale po co być aroganckim?
W oczekiwaniu na ostateczne rozwiązanie problemu, z rurki z pianki do izolacji termicznej  rur, przyciąłem stosowne czerwone nakładki i zakładam na klamki na noc po wcześniejszym osuszeniu klamki.

po co odcinałeś rurkę trzeba było opiankować klamki problem rozwiązany :D :D :D kiedy rozpoczęła się produkcja twojego?

Last edited by Ghotti on 29 Nov 2023, o 14:18, edited 1 time in total.
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Klaudiusz wrote: 29 Nov 2023, o 13:16
adakul5809 wrote:

Zamknij samochod kluczykiem. Sprobuj go otworzyc aplikacja.

Ghotti - sprobuj rowniez. Mamy auta z zerania a oni potrafia roznie montowac alarm.

dziś mi zadziałało rano, nie wnikałem czym to jest spowodowane, ale może faktycznie jak jest tutaj napisane m.in. jak zamykasz samochód z apki to nie zadziała ...

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

up. zostawiłem go otwartego, zamknąłem z apki. Zabiłem apke na gejfonie, odpalilem jeszcze raz apke i włączyłem ogrzewanie = zadziałało. Zatrzymałem tez ogrzewanie tez zadziałało.
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Nowa wizualizacja ??

Image
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:Nowa wizualizacja ??

Image
Dobrze ze Lexus mi usunal to G z wyposażenia. I jeszcze doplacil. Wstyd dla marki.

;)
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

pss wrote: 29 Nov 2023, o 11:10
RafalWawa wrote: 29 Nov 2023, o 09:08
Omotenashi wrote: 29 Nov 2023, o 08:52
Ooooooo to nawet nie wiedzialem. Czyli radar jest podgrzewany ? Hmmmmm ciekawe ciekawe

No ale niestety w NX nie jest ( a przynajmniej w moim nie jest)

nie możliwe, wszystkie auta to mają od lat... jak mocno pada to machnij przed trasą ręką / miotłą i będzie git :)

ps. ja pamiętam, to z 10 lat temu w q7 był podgrzewany radar :p

Radar może i jest ale nie jego osłona.. chyba że jakoś  słabowicie działa ( jak mawiali w filmie o Kargulu). Osłona zapycha się śniegiem równo, i wcale nie trzeba nastu stopni mrozu - wystarczy nawet lekko dodatnia temperatura + padający śnieg.

Zresztą wychodzą zimą i inne wady:
- w czasie wczorajszych opadów akurat samochód stała pod chmurką - po odśnieżeniu zamarznięte końcówki spryskiwaczy - nie idzie spryskać szyby ani odmrozić inaczej niżwstawiając do ciepłego garażu ( płyn zimowy jakby ktoś miał wątpliwości)
- gumy wycieraczek totalnie zalodzone - ogrzewanie szyby nie pomaga bo wchodzą dość głęboko w podszybie - trzeba ręcznie oczyścić i otrzepać z lodu
- gdzies dostał się śnieg przy tylnej klapie ( jej zawiasach ), otwarcie bagażnika to dźwięk niczym miażdżony plastik
- wlew paliwo nie do otwarcia więc nieudane tankowanie. Na szcęście nie była zbyt głeboka rezerwa więc dojechałem do domu, auto w garażu więc mam nadzieję jutro zatankować skutecznie...
- o osłonie radaru już było
Jak na auto za ponad 300kzł i z maksymalnym wyposażeniem to zdecydowanie słabo.. w volvo nigdy nic mi nie zamarzło przez kilka lat używania XC60 a tutaj? wrrrr Ewidentnie za ciepły klimat mają w tej Japonii i nie potrafią auta na zimę zrobić

Post Reply

Return to “Lexus NX”