Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by I.Q. »

Ghotti wrote: 5 Mar 2023, o 22:19 Płacisz FV, ubezpieczenie i rejestracja. Bez ubezpieczenia nie zarejestrują 
Numer w Mszczonowie już na pewno maja tzn kiedy samochód tak dotrze. Tak na logikę to powinien być znany po zapakowaniu na statek 

Chyba coś namieszałeś.  Zapłata za fakturę. Rejestracja a następnie ubezpieczenie.  Przy ubezpieczeniu jest potrzebny numer rejestracji. 

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Hmmmm rejestrowałem nowego Citroena jakoś jesienią bez AC się nie dało o ile mnie pamięć nie myli. Zawsze w urzędzie dawało się ubezpieczenie, numer rejestracyjny możesz zmienić w ubezpieczeniu
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Ghotti
Hmmmm zarejestrowałem nową Citroena jakoś dziwnie bez AC się nie da o ile mnie pamięć nie myli. Zawsze w urzędzie zapewniono ubezpieczenie, numer rejestracyjny możesz zmienić w ubezpieczeniu

Zarejestrowałem NXa miesiące temu.  
Faktura na e-mail 
po opłacie kurierem papiery
Dodatkowe ubezpieczenie GAP 120% ( to już przy odbiorze) 

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Do wrzesnia numer VIN byl widoczny w oknie developera po zalogowaniu sie na konto. Jednak po ataku hakerskim z zeszlego roku wszystko poblokowali [emoji2955]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

Jestem po pierwszym długodystansowym teście auta (rodzinny wyjazd na narty do Włoch) więc małe podsumowanie jak ten samochód zachowuje się w takich trasach: Auto z 4-ma dorosłymi osobami na pokładzie + zapakowany bagażnik + box na dachu ze sprzętem narciarskim, temperatura około 1-2 stopnie na całej trasie, prędkości - 135 na autostradach, 125 na ekspresówkach (PL, CZ, zjazd z Brenner), 50-80 przez ok 100km w kolumnie aut na zwykłej drodze przez góry w Austrii - był wypadek na autostradzie i google zrzuciły na objazd). Podstawowe wrażenie - koszmarny hałas od boxa dachowego (jeździłem tym boxem i innymi autami ale w lexusie było zdecydowanie najgłośniej), bardzo odczuwalny mocny wiatr. Załoga z tyłu stwierdziła że jest dość ciasno ( w Volvo mieli zdecydowanie więcej miejsca). Spalanie średnie na całej trasie wyszło 9.8l/100, przy czym najwyższe średnie było podczas jazdy autostradą pod dość silny wiatr (11,3), najmniejsze - 6.1 przejazd tą górską drogą.
Tak więc- na trasy to takie sobie auto, myślałem że będzie ciszej z tym boxem ale z drugiej strony jeżdzę z nim raz do roku więc można przeżyć. Reszta - w zasadzie w granicach oczekiwań
lukke
Lex user

Post by lukke »

Łączkowski wrote: 4 Mar 2023, o 17:10
lukke wrote: 4 Mar 2023, o 15:58Ładowarka indukcyjna nie działa poprawnie z tegorocznym Samsungiem (są znaki, że z czasem problem zostanie rozwiązany).

O, dzięki za info. Od wczoraj mam swojego Lexa, od tygodnia Samsung S23 ultra i rzeczywiście nie ładowało się ale myślałem że coś trzeba w ustawieniach pozmieniać 

Możesz sprawdzić jak to wygląda dzisiaj?
Nie wiem czy jakiejś aktualizacji w weekend nie było ale dzisiaj, po kilku włączeniach-rozłączeniach telefon zaczął ładować się jakby nigdy nic - zupełnie normalnie... 

Jacek Kon
Lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by Jacek Kon »

lukke wrote: 6 Mar 2023, o 14:13
Łączkowski wrote: 4 Mar 2023, o 17:10
lukke wrote: 4 Mar 2023, o 15:58Ładowarka indukcyjna nie działa poprawnie z tegorocznym Samsungiem (są znaki, że z czasem problem zostanie rozwiązany).

O, dzięki za info. Od wczoraj mam swojego Lexa, od tygodnia Samsung S23 ultra i rzeczywiście nie ładowało się ale myślałem że coś trzeba w ustawieniach pozmieniać 

Nie wiem czy jakiejś aktualizacji w weekend nie było ale dzisiaj, po kilku włączeniach-rozłączeniach telefon zaczął ładować się jakby nigdy nic - zupełnie normalnie... 

No właśnie też mnie ciekawi ten temat czy w obecnie wydawanych autach działa ładowanie indukcyjne w iPhone 14 Pro i etui MagSafe? Podobno mieli coś usprawnić z tym tylko nie wiem czy w świeżych produkcjach czy jakąś aktualizacją z chmury? W egzemplarzach testowych (jeździłem dwoma) w żadnym aucie nie ładowało indukcyjnie.

NX 350h F Sport + Fuji - planowany odbiór kwiecień 2023
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Jacek Kon wrote:
lukke wrote: 6 Mar 2023, o 14:13
Łączkowski wrote: 4 Mar 2023, o 17:10 O, dzięki za info. Od wczoraj mam swojego Lexa, od tygodnia Samsung S23 ultra i rzeczywiście nie ładowało się ale myślałem że coś trzeba w ustawieniach pozmieniać 

No właśnie też mnie ciekawi ten temat czy w obecnie wydawanych autach działa ładowanie indukcyjne w iPhone 14 Pro i etui MagSafe? Podobno mieli coś usprawnić z tym tylko nie wiem czy w świeżych produkcjach czy jakąś aktualizacją z chmury? W egzemplarzach testowych (jeździłem dwoma) w żadnym aucie nie ładowało indukcyjnie.

Jesli ladowarka to tylko hardware. Nie jest ona aktualizowana w zaden sposob.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lucero
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450h+

Post by Lucero »

Ghotti wrote: 25 Feb 2023, o 11:18
Lucero wrote: 24 Feb 2023, o 16:09 Ja także odebrałem tydzień temu 450h+ F Sport , co prawda dopiero 500 km , ale już mogę co nieco powiedzieć. Jedno jest pewne dwugodzinne jazdy testowe to nie to samo co użytkowanie przez tydzień. Generalnie samochód super , ale jest parę drobiazgów, które irytują. Np jak dla mnie za miękkie hamulce, w poprzedniku Toyocie żyleta , tutaj trochę wcześniej trzeba reagować, może to kwestia wagi, druga sprawa to bardzo śliska kierownica , testowało parę osób i werdykt ten sam, założyć na razie pokrowiec. Oświetlenie wnętrza słabe, klawisze ledwo się świecą, a i nie wszystkie, ambiente też jakoś niezbyt jasno mimo, że w ustawieniach na max. Po dwóch godzinach jazdy jakoś nie czułem się w tych fotelach wypoczęty, może to kwestia ustawień, a może po prostu peseloza. Opony Run flat powodują dosyć silne odczucia twardości, pierwszy raz używam takich opon i nie mogę się przyzwyczaić. U mnie żadnego trzeszczenia na nierównościach nie zauważyłem , na razie nic nie skrzypi.
W kwestii zabezpieczeń - Nie znalazłem w ustawieniach możliwości wyłączenia key less, w Toyocie bez problemu , tu nie mogę znaleźć. Jest natomiast wyłączenie kluczyka poprzez kombinację klawiszy. To na razie dopóki nie założę lepszych zabezpieczeń. Które już zaplanowałem.
Oczywiście przy odbiorze jeden kluczyk, za parę miesięcy doślą drugi. Dzisiaj rozmawiałem z firmą, która produkuje blokady mechaniczne ( w tym przypadku blokada kolumny kierownicy) jeszcze nie mają ponieważ potrzebują NX-a na trzy dni, a dla mnie do Poznania trochę za duża wyprawa. Może ktoś jest chętny się poświęcić.
Aplikacja Lexus Link działa ale nie wszystko, zamykania drzwi w ogóle nie widzi, oraz odświeżanie czasami dosyć długo miele.
To tyle w tym momencie, zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, napiszcie czy myślicie o zabezpieczeniu podwozia ?
Pozdrawiam

Jakie zabezpieczenia antykradzieżowe chcesz montować ? 

W sprawie zabezpieczeń trochę - przebrnąłem przez różne rozwiązania. Na początek jednak wyłączyłem funkcję "Key Less" , oraz otwieranie klapy bagażnika nogą,  po dotknięciu klamki żaden sygnał nie jest emitowany przez samochód , sprawdzone analizatorem.
Jeśli chodzi o pilota, można go wyłączyć funkcją klawiszy lub włożyć do etui, także sprawdzone w tym przypadku bez możliwości zeskanowania. Oczywiście generuje to dodatkowe czynności , ale tylko w przypadku pilota.
Z trudniejszych  - zamontowany cyfrowy immobilizer , na chwilę obecną chyba najlepsze rozwiązanie. Czekam także na blokadę kierownicy, ale jeszcze nie wyprodukowali. Obiecali dać znać jak będzie gotowa. Zamontowałem także dodatkowe drobne zabezpieczenie, ale to już własnego pomysłu.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Jacek wrote:3 Jan 1970, o 22:43

miałem jazdę testową z etui MagSafe IP13 zwykły się ładował bez problemu. Pytałem o to tutaj ktoś pisał że mu się z magsafe ładuje też z IP13 pro. Sam mam teraz 14 pro się okaze w maju jak to działa
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”