Ja mam thule easyfold xt3 i jestem bardzo zadowolony. Jest to składany bagaznik na 3 rowery, niestety bez mozliwosci dokladki. Jedyny problem jaki widze w NX z bagaznikiem na 4 rowery, to nacisk na hak (60kg) gdzie sam bagaznik na rowery to 23kg. Nawet 4 karbonowe rowery beda juz przekraczaly dopuszczalny limit wagowy… w moim obecnym samochodzie mam dopuszczalny nacisk pionowy na hak 135kg…
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
Dzieki. Ja mam dwa lekkie rowery plus jeden mały Woom super lekki wiec z ciezarem nie powinno byc problemu.Rambo wrote:Ja mam thule easyfold xt3 i jestem bardzo zadowolony. Jest to składany bagaznik na 3 rowery, niestety bez mozliwosci dokladki. Jedyny problem jaki widze w NX z bagaznikiem na 4 rowery, to nacisk na hak (60kg) gdzie sam bagaznik na rowery to 23kg. Nawet 4 karbonowe rowery beda juz przekraczaly dopuszczalny limit wagowy… w moim obecnym samochodzie mam dopuszczalny nacisk pionowy na hak 135kg…
Popatrze na tego easy folda
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Mam mniejszego easyfold xt2 bo potrzebuję tylko na 2 rowery ale również mogę polecić Już testowałem w NX szybko się montuje, rozkłada, lekki
Kupowałem na rowertour - spore promocje
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Kupowałem na rowertour - spore promocje
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Teraz jak przekonać księgową żeby wrzucić w koszta firmy IT bagażnik rowerowy na hak 

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
-
- Lex Master
Jesli z telewizora 90’’ mozna zrobic tablice biurowa i wrzucic w koszty firmy to dlaczego nie rower jakos srodek transportu?Ghotti wrote:Teraz jak przekonać księgową żeby wrzucić w koszta firmy IT bagażnik rowerowy na hak [emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Rowerem to ja codziennie dojeżdżam do klientów 

tutaj bardziej chodzi o uchwyt rowery to nie problem ;p ale w sumie jakoś rower do serwisu muszę dostarczyć
tutaj bardziej chodzi o uchwyt rowery to nie problem ;p ale w sumie jakoś rower do serwisu muszę dostarczyć
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
1. Przed ręcznym myciem na myjce bezdotykowej zamknąłem samochód pilotem. Pilot wsadziłem do etui z folią metalową i już nie było efektu zablokowania/ odblokowania drzwi podczas mycia.Klaudiusz wrote: ↑28 Feb 2023, o 23:351. Sprobuj zdezaktywowac pilot. Nacisnin zamknij i 4 razy otworz. Czerwona dioda zacznie migac. Lub pilot w srodku auta jesli ktos tak siedzi.vki wrote:1. Jak można wyłączyć blokowanie drzwi (przez dotyk czujnika blokady na klamce powodujące włączenie alarmu w stan czuwania) na czas np mycia samochodu na ręcznej , bezdotykowej myjce. Po każdym skierowaniu strumienia wody w rejon klamki kierowcy następuje zablokowanie, odblokowanie drzwi itd.
2. Jak wyłączyć alarm (czujnik ruchu w kabinie) na czas pozostawienia kogoś w samochodzie.

2. Dezaktywacji pilota nie robiłem. W instrukcji jest napisane , że dezaktywacje pilota (wyłączenie fal radiowych) robimy trzymając wciśnięty przycisk z zamkniętą kłódką i dwukrotnie naciskamy przycisk z otwartą kłódką. Dowolny przycisk naciskamy aby anulować oszczędzanie energii.
Piszesz że należy nacisnąć cztery razy otwórz - w instrukcji jest błąd ?
-
- Lex user
Masz rację, można wyłączyć czujnik ruchu w kabinie i czujnik przechyłu na ekranie skrótów (tak pisze instrukcja) ale ja nie mogę znaleźć tego na ekranie.koloramat wrote: ↑1 Mar 2023, o 10:37Wyłączenie czujnika ruchu w kabinie jest możliwe w ustawieniach w systemie samochodu na ekranie. Nawet chyba jest (o ile pamiętam) w skrótach ustawiania opcji.Klaudiusz wrote: ↑28 Feb 2023, o 23:35vki wrote:1. Jak można wyłączyć blokowanie drzwi (przez dotyk czujnika blokady na klamce powodujące włączenie alarmu w stan czuwania) na czas np mycia samochodu na ręcznej , bezdotykowej myjce. Po każdym skierowaniu strumienia wody w rejon klamki kierowcy następuje zablokowanie, odblokowanie drzwi itd.
2. Jak wyłączyć alarm (czujnik ruchu w kabinie) na czas pozostawienia kogoś w samochodzie.
Pomroczność jasna mnie chyba dopadła.