Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Rambo
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Rambo »

Klaudiusz wrote: 1 Mar 2023, o 15:12 Czy ktos zakupil juz bagaznik towerowy na hak i moze cos polecic? Bagaznik na 3 rowery plus dokladka na 4.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam thule easyfold xt3 i jestem bardzo zadowolony. Jest to składany bagaznik na 3 rowery, niestety bez mozliwosci dokladki. Jedyny problem jaki widze w NX z bagaznikiem na 4 rowery, to nacisk na hak (60kg) gdzie sam bagaznik na rowery to 23kg. Nawet 4 karbonowe rowery beda juz przekraczaly dopuszczalny limit wagowy… w moim obecnym samochodzie mam dopuszczalny nacisk pionowy na hak 135kg… 
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Rambo wrote:
Klaudiusz wrote: 1 Mar 2023, o 15:12 Czy ktos zakupil juz bagaznik towerowy na hak i moze cos polecic? Bagaznik na 3 rowery plus dokladka na 4.

Ja mam thule easyfold xt3 i jestem bardzo zadowolony. Jest to składany bagaznik na 3 rowery, niestety bez mozliwosci dokladki. Jedyny problem jaki widze w NX z bagaznikiem na 4 rowery, to nacisk na hak (60kg) gdzie sam bagaznik na rowery to 23kg. Nawet 4 karbonowe rowery beda juz przekraczaly dopuszczalny limit wagowy… w moim obecnym samochodzie mam dopuszczalny nacisk pionowy na hak 135kg… 
Dzieki. Ja mam dwa lekkie rowery plus jeden mały Woom super lekki wiec z ciezarem nie powinno byc problemu.

Popatrze na tego easy folda

NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

Mam mniejszego easyfold xt2 bo potrzebuję tylko na 2 rowery ale również mogę polecić Już testowałem w NX szybko się montuje, rozkłada, lekki
Kupowałem na rowertour - spore promocje

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Również polecam bagażnik platformę THULE  easyfold XT3
thule-easyfold-xt-stojak-na-rowery-3-rowery (1).jpg
thule-easyfold-xt-stojak-na-rowery-3-rowery (1).jpg (26.59 KiB) Viewed 863 times

thule-easyfold-xt-stojak-na-rowery-3-rowery.jpg
thule-easyfold-xt-stojak-na-rowery-3-rowery.jpg (29.7 KiB) Viewed 863 times

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Teraz jak przekonać księgową żeby wrzucić w koszta firmy IT bagażnik rowerowy na hak 😂😂😂
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
danek8210
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by danek8210 »

Ghotti wrote: 1 Mar 2023, o 19:27 Teraz jak przekonać księgową żeby wrzucić w koszta firmy IT bagażnik rowerowy na hak 😂😂😂

Bezproblemowo. Tak samo jak rower. Dojazdy do pracy / klienta.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:Teraz jak przekonać księgową żeby wrzucić w koszta firmy IT bagażnik rowerowy na hak [emoji23][emoji23][emoji23]
Jesli z telewizora 90’’ mozna zrobic tablice biurowa i wrzucic w koszty firmy to dlaczego nie rower jakos srodek transportu? :)

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Rowerem to ja codziennie dojeżdżam do klientów 😂😂😂
tutaj bardziej chodzi o uchwyt rowery to nie problem ;p ale w sumie jakoś rower do serwisu muszę dostarczyć 😂

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
vki
Lex user

Post by vki »

Klaudiusz wrote: 28 Feb 2023, o 23:35
vki wrote:1. Jak można wyłączyć blokowanie drzwi (przez dotyk czujnika blokady na klamce powodujące włączenie alarmu w stan czuwania) na czas np mycia samochodu na ręcznej , bezdotykowej myjce. Po każdym skierowaniu strumienia wody w rejon klamki kierowcy następuje zablokowanie, odblokowanie drzwi itd.
2. Jak wyłączyć alarm (czujnik ruchu w kabinie) na czas pozostawienia kogoś w samochodzie.
1. Sprobuj zdezaktywowac pilot. Nacisnin zamknij i 4 razy otworz. Czerwona dioda zacznie migac. Lub pilot w srodku auta jesli ktos tak siedzi.

1. Przed ręcznym myciem na myjce bezdotykowej zamknąłem samochód pilotem. Pilot wsadziłem do etui z folią metalową i już nie było efektu zablokowania/ odblokowania drzwi podczas mycia. :ok2:

2. Dezaktywacji pilota nie robiłem. W instrukcji jest napisane , że dezaktywacje pilota (wyłączenie fal radiowych) robimy trzymając wciśnięty przycisk z zamkniętą kłódką i dwukrotnie naciskamy przycisk z otwartą kłódką.  Dowolny przycisk naciskamy aby anulować oszczędzanie energii.
Piszesz że należy nacisnąć cztery razy otwórz - w instrukcji jest błąd ?

vki
Lex user

Post by vki »

koloramat wrote: 1 Mar 2023, o 10:37
Klaudiusz wrote: 28 Feb 2023, o 23:35
vki wrote:1. Jak można wyłączyć blokowanie drzwi (przez dotyk czujnika blokady na klamce powodujące włączenie alarmu w stan czuwania) na czas np mycia samochodu na ręcznej , bezdotykowej myjce. Po każdym skierowaniu strumienia wody w rejon klamki kierowcy następuje zablokowanie, odblokowanie drzwi itd.
2. Jak wyłączyć alarm (czujnik ruchu w kabinie) na czas pozostawienia kogoś w samochodzie.

Wyłączenie czujnika ruchu w kabinie jest możliwe w ustawieniach w systemie samochodu na ekranie. Nawet chyba jest (o ile pamiętam) w skrótach ustawiania opcji.    

Masz rację, można wyłączyć czujnik ruchu w kabinie i czujnik przechyłu na ekranie skrótów (tak pisze instrukcja) ale ja nie mogę znaleźć tego na ekranie.
Pomroczność jasna mnie chyba dopadła.
Post Reply

Return to “Lexus NX”