[IS 300H] Kamera cofania

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.
Awatar użytkownika
_3rd
Lex user
Posty: 172
Rejestracja: 14 cze 2019, o 14:11
Model Lexusa: IS200t
Skąd:: United Kingdom
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: _3rd »

Teraz przypadkiem natrafiłem kamerę o tym samym oznaczeniu tylko z innym mocowaniem i była oznaczona "is250/350 2008", więc możliwe, że ten samo model kamery był montowany zarówno w mk2, jak i mk3, tylko z różnym mocowaniem do klapy
topek08
Nowy lex user
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2022, o 12:34
Model Lexusa: IS 300h
Skąd:: Łódź
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: topek08 »

Wiem o której mówisz, takze ja widzialem, ale pytalem przed chwila goscia ktory rozbiera takie auta i powiedzial ze taka nie bedzie na bank pasowac.
Mam wtyczkę 4 pinowa, teraz jaka kamerę kupic zeby działała plug’n’play? Nie zalezy mi na liniach pomocniczych. Ori tez niekoniecznie, bo ceny sa z kosmosu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
_3rd
Lex user
Posty: 172
Rejestracja: 14 cze 2019, o 14:11
Model Lexusa: IS200t
Skąd:: United Kingdom
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: _3rd »

Niestety drogie są ori, ja płaciłem za 2 szt z USA ok. 1600 zł. Co do chińskich kamerek z Ali polecam przewertować ten wątek: viewtopic.php?f=41&t=19099. Kilka osób umieściło tam instrukcje montażu tańszych kamer. Pozdrawiam
topek08
Nowy lex user
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2022, o 12:34
Model Lexusa: IS 300h
Skąd:: Łódź
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: topek08 »

Próbowałem tam coś znaleźć, ale szukanie tam informacji odnośnie samej stricte kamery to jak igły w stogu siana...
Anomalia12
Nowy lex user
Posty: 3
Rejestracja: 23 mar 2022, o 18:25
Model Lexusa: NX
Skąd:: WARSZAWA
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: Anomalia12 »

Cieszę się, że napotkałem na ten artykuł, bo sam doświadczyłem podobnego problemu.
calypsoo
Nowy lex user
Posty: 1
Rejestracja: 5 kwie 2022, o 15:45
Model Lexusa: IS 200T
Skąd:: Polska
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: calypsoo »

Witam, czy orientuje się ktoś czy da się podłączyć tą kamerę do IS 200 '2016 3-gen ? https://allegro.pl/oferta/kamera-cofani ... 1022512169
marcepan32
Nowy lex user
Posty: 6
Rejestracja: 10 sie 2021, o 22:22
Model Lexusa: is200t
Skąd:: Olsztyn
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: marcepan32 »

Zobacz tą https://pl.aliexpress.com/item/56036248 ... pt=glo2pol
Ja w swoim 200t 2015 montowałem. Musi mieć koniecznie 6V. 12V nie będzie działać
topek08
Nowy lex user
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2022, o 12:34
Model Lexusa: IS 300h
Skąd:: Łódź
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: topek08 »

marcepan32 pisze:Zobacz tą https://pl.aliexpress.com/item/56036248 ... pt=glo2pol
Ja w swoim 200t 2015 montowałem. Musi mieć koniecznie 6V. 12V nie będzie działać
masz może fotkę jak to wygląda po zamontowaniu? Oraz na ekranie?
cały czas szukam jakiejś sensownej do mojego 300h 2013 :(
zack23
Nowy lex user
Posty: 1
Rejestracja: 19 wrz 2022, o 11:41
Model Lexusa: IS 300h
Skąd:: Radom
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: zack23 »

topek08 pisze:
marcepan32 pisze:Zobacz tą https://pl.aliexpress.com/item/56036248 ... pt=glo2pol
Ja w swoim 200t 2015 montowałem. Musi mieć koniecznie 6V. 12V nie będzie działać
masz może fotkę jak to wygląda po zamontowaniu? Oraz na ekranie?
cały czas szukam jakiejś sensownej do mojego 300h 2013 :(
Hej, udało Ci się znaleźć coś dobrego do IS300h z 2013?

Ja chciałem zamontować popularny moduł android auto / carplay z pewnego sklepu i serwisu (kamera + moduł - 3000 zł) , pojechałem, czekałem pół dni i okazało się, że nie są w stanie dogadać systemowego oprogramowania z modułem :/
benszczecin
Nowy lex user
Posty: 1
Rejestracja: 7 lip 2021, o 13:18
Model Lexusa: IS300H
Skąd:: Szczecin
Kontakt:

Re: [IS 300H] Kamera cofania

Post autor: benszczecin »

Witam.
Potrzebowałbym schemat - opis kabli które są w klapie ponieważ Kupiłem ISa z zepsutą kamerą cofania(ale nie oryginalną) , i wiązka była już przerobiona(nie mam oryginalnej kostki). W klapie mam kabel w oplocie aluminiowym w środku jest biały, czarny, czerwony i bez otuliny(goły przewód).

<img src="https://images89.fotosik.pl/639/7b6224100485c939med.jpg" border="0" alt="" /></a>

Wcześniej kupiłem pierwszą lepszą co by dobrze pasowała w to miejsce, podłączyłem pod te standardowe przewody, które dają do tych akcesoryjnych kamerek i ładnie działała. Przyszła zima i zaczęła chodzić w kratkę.

postanowiłem wymienić na taka niby z soczewką sony 720P fisheye itd. ale 12V. i Po podłączeniu czarny ekran.

Zdemontowałem te "dołożone" przewody, podłączyłem nowe prosto na AKu i ... zapomniałem zrobić zdjęcia jak były podłączone te w klapie z tymi RCA Video...<img src="https://images90.fotosik.pl/638/8044c7f101f61fb1med.jpg" border="0" alt="" />

próbowałem podłączyć starą i żadna kombinacja jej nie włącza. Myśle, że były jakieś dwa kabelki z tych RCA do jednego z klapy, jakieś wzbudzenie kamery.
I z czego podać 12V , albo w które przewody wpiąć przetwornice 6v na 12V? i jaką?
pozdrawiam
 
 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości