Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
vki
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by vki »

Ruda wrote: 29 Dec 2022, o 21:44
vki wrote: 29 Dec 2022, o 21:28
Ruda wrote: 26 Dec 2022, o 23:59
Czy odebrałeś auto z dywanikami gumowymi czy bez ?  Gdzieś czytałam o problemie z nimi a odbieram w czwartek  swojego i nie wiem na co się nastawić . Jak odbiór ? Jakieś rabaty? Gadżety ? 

Odebrałaś auto ?
Jak wrażenia przy odbiorze, coś dorzucili, może dywaniki gumowe.
Ja odbieram w przyszłym tygodniu więc jestem ciekawy czego mogę się 

Tak odebrałam dzisiaj. Spędziłam 2 h w salonie - aplikacja i jen funkcje po połączeniu z autem, omówienie głównych funkcjonalności samego auta, panowie zamontowali mi jeszcze relingi. Spalanie na autostradzie 200 km przy jedzie 120-160 -8,9. Auto komfortowe , jestem zadowolona. Dywaników nie bylo na stanie w salonie - nawet jakbym chciała je kupić będą dostępne dopiero w styczniu. W standardzie welury. Miło przyjemnie - winko w gratisie :) 

To fajnie a te relingi to suwenir świąteczny czy kupione.
Pierwsze 2000 km Lexus zaleca: nie przyśpieszać gwałtownie, nie jeździć ze stałą prędkością przez dłuższy czas, nie jeździć z max. prędkościami itd.
Przez pierwsze 800km nie holować przyczepy. 

Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Ruda »

vki wrote: 29 Dec 2022, o 21:57

Odebrałaś auto ?

Tak odebrałam dzisiaj. Spędziłam 2 h w salonie - aplikacja i jen funkcje po połączeniu z autem, omówienie głównych funkcjonalności samego auta, panowie zamontowali mi jeszcze relingi. Spalanie na autostradzie 200 km przy jedzie 120-160 -8,9. Auto komfortowe , jestem zadowolona. Dywaników nie bylo na stanie w salonie - nawet jakbym chciała je kupić będą dostępne dopiero w styczniu. W standardzie welury. Miło przyjemnie - winko w gratisie :) 

Pierwsze 2000 km Lexus zaleca: nie przyśpieszać gwałtownie, nie jeździć ze stałą prędkością przez dłuższy czas, nie jeździć z max. prędkościami itd.

Ok dzięki za zalecenia :) belki i klipsy na narty przy zamówieniu w gratisie :) 

RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

vki wrote: 29 Dec 2022, o 21:57

Odebrałaś auto ?

ten zakaz jazdy ze stałą prędkością jest dość osobliwy - zwłaszcza jak po odbiorze auta ma się kilkaset km do przejechania i A lub S przed sobą ... Z czego to wynika?
Gratuluję auta - pozostaje życzyć bezproblemowej i przyjemnej eksploatacji!
Ja swoim zrobiłem od 15/12 2000 km i jest super - ale średnie spalanie to 8.9 (no tyle że 90% tego dystansu to były trasy wiec... w większości jazda ze stałą prędkością niestety)

koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by koloramat »

Tomasz76 wrote: 29 Dec 2022, o 19:25 Jeden stoi pod chmurką, a drugi w nieocieplanym garażu. Najdłużej nieużywane były przez 3/4 dni. Najczęściej jednak używane są codziennie.

No to jak widać w dwóch Twoich postach jest stwierdzenie i potwierdzenie powodu stwierdzenia jednocześnie.

Jeśli samochód używa się codziennie lub z niewielkimi przerwami to nie ma problemu z akumulatorem 12V
Ale co jeśli jeździ się wieloma samochodami, a NX ma większe przestoje. Lub co gorsza wyjeżdża się zostawiając samochód na parkingu lotniska lub
w prywatnym/firmowym garażu lub parkingu. I tutaj zaczynają się schody.   
koloramat
Lex user

Post by koloramat »

A propos jeszcze aplikacji My Connected Car. Zauważyłem na przestrzeni tych kilku miesięcy że jej działanie, a raczej niedziałanie znacznie obniża zaufanie do produktu. Nie ma tygodnia, żeby aplikacja nieodmówiła posłuszeństwa. Po prostu jej funkcjonalność pada w całej rozciągłości i nie można się zalogować. Dodatkowo programiści nie postarali się jeśli chodzi o interfejs użytkownika. W czasie gdy nie można uruchomić aplikacji pojawiają się mylące komunikaty - a to o braku aktywowania konta, a to o złych parametrach logowania, itd. Po jakimś czasie zwykle kilka godzin, ale bywa że po weekendzie wszystko wraca do normy.
Aplikacje na elektryczne hulajnogi działają sprawniej. Ludzie z firmy Sameco powinni interweniować. Przecież to oni są stroną umowy.
Czy potwierdzacie też takie problemy z aplikacją ?
Łączkowski
Lex user

Post by Łączkowski »

koloramat wrote: 30 Dec 2022, o 09:15 Jeśli samochód używa się codziennie lub z niewielkimi przerwami to nie ma problemu z akumulatorem 12V

3-4 dni to dla mnie norma nieuzywania auta, czasem i tydzien wyjdzie. Mam nadzieję że nie będę musiał jeździć bez celu celem niedoprowadzenia do rozładowania akumulatora

NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Używam My Connected Car od tygodnia Nie widzę problemów jest OK
W praktyce sprawdzam ten akumulator i raz tryb serwisowy uruchomiłem jak montowałem drugi alarm

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

Czesc,

Znalazłem na youtubie taki filmik o wyciszeniu nowego NX.
https://www.youtube.com/shorts/KAunjnsdMI0

To rzeczywiscie tak wygląda? Ktos moze to potwierdzić?
Sam jeżdżę NX z 2021 i tam jednak to inaczej wygląda.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

ppin67 wrote:Czesc,

Znalazłem na youtubie taki filmik o wyciszeniu nowego NX.
https://www.youtube.com/shorts/KAunjnsdMI0

To rzeczywiscie tak wygląda? Ktos moze to potwierdzić?
Sam jeżdżę NX z 2021 i tam jednak to inaczej wygląda.
Tak Lexusy wygladaja. Jednak nie jest tak zle. Lexus ma podwojnie klejone szyby akustyczne z przodu i komplet uszczelek wygluszeniowych.

Ten glosnik ma co prawda maly magnes w porównaniu do Focali czy innych JBli ale jest to magnes neodymowy.

Kompletne wyciszenie auta w zakladzie to okolo 10k. Kto co lubi. Mozna zrobic z czasem. Albo i nie.

Pamietaj ze ta firma zarabia na wyciszeniu samochodow, nie powiedzieli nic o szyback i uszczelkach :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

ok, aczkolwiek coś na te gołe blachy by się jednak przydało.

odnośnie głośników neodymowych to znam temat, przerabiałem go w RAV4 '2019. (wersja bez JBL), ale tam zdecydowałem się je wymienić, bo jako całość żałośnie one wyglądały i w ogóle nie grały ...
Post Reply

Return to “Lexus NX”