Problemem jest wystajacy aparat w iPhone.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
O tak zaraz centrala Lexusa podłapie Twój post i będzie dla nich po problemie

Solution: nie działa ładowanie iphone'a - kup inny model z listy kompatybilnych

-
- Lex user
ktoś przed chwilą napisał że od Iphone'a 13 w górę jest problem... Ja mam 12 Pro - i tam też kamery odstają... - czy przy 12stkach nie ma problemu?? Dodam że osobiście sprawdzić nie mogę bo jeszcze czekam na samochód...

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Za ok miesiąc będę miał. Natomiast to że jeszcze go nie mam nie wyklucza mnie chyba z udziału w tej dyskusji. Nie pisze tu o moich subiektywnych odczuciach z jazdy i użytkowania tego auta bo na to jeszcze za wcześnie. Natomiast to że np. przy 140 km/h spalanie zimą jest 9,5 litra nie jest dla mnie problemem, bo mogę jechać wolniej i spalac mniej jest faktem teraz i później gdy już autem będę jeździł. Co do hałasu - jechałem raz na jeździe testowej, nie jechałem co prawda na autostradzie, ale przyspieszałem nie raz czy dwa i dla mnie było ok
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Pewnie, że nie wyklucza z dyskusji. Z przyjemnością poczytam Twoje wpisy, jak odbierzesz auto. Zobaczymy, czy będziesz potrafił krytykować ten samochód.
Panowie jeśli chodzi o indukcyjne ładowanie Iphonów, to nie wprowadzajcie w błąd. To jest wina Lexusa, a nie Iphnów. Testowałem ostatnio Lexusa UX po FL i tam mój Iphone 12 ładował się bez problemu.
Panowie jeśli chodzi o indukcyjne ładowanie Iphonów, to nie wprowadzajcie w błąd. To jest wina Lexusa, a nie Iphnów. Testowałem ostatnio Lexusa UX po FL i tam mój Iphone 12 ładował się bez problemu.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h FSport
Prawda jest taka że gdyby koszty (czy TCO) były podstawowym wyznacznikiem to kupiłbym sobie dacie logan, albo fiata tipo .. Jednak ludzie decydują się na inne wybory, więc nie tylko o koszty chodzi ( a spalanie ma na nie bardzo namacalny wpływ).
U mnie w zasadzie decydowało się między XC60 a NX-em (BMW odpada z racji potencjalnej awaryjności - złych doświadczeń bliskich znajomych, a wyroby grupy VAG do mnie nie trafiają, MB GLC ma siostra i jakoś subiektywnie wnętrze i zewnętrznie przemawia do mnie, choc w sumie ciężko mu coś zarzucić). Zdecydowała w zasadzie tylko dostępność - tak się złożyło że NXa konkretny dobrze wyposażony egzemplarz mogłem mieć od ręki, czego nie da sie powiedzieć o XC60 ( i na dobrą sprawę wszystkich innych)
Jestem przyzwyczajony do napędu z eCVT z C-HRa, i kompletnie mi to nie przeszkadza (a nawet spodziewałem się że będzie głośniej), natomiast to co mi przeszkadza w nx to:
- brak siatki zabezpieczającej bagaże w razie załadowania powyżej półki (takiej jaką miałem w XC60 )
- dziwne problemy z parowaniem telefonu - dość często się zdarza że chcę wybrać numer a tu ..telefon niesparowany (??!!) Oczywiście w trakcie jazdy sparować nie daje więc trzeba się zatrzymać... O co do diabła chodzi? Przez 6 lat używania XC60 I gen telefon nie sparował się może ze 2 razy.. a i tak można było nacisnąć parowanie w trakcie jazdy i ponownie był sparowany.. a tu? niedasię :-/.
- sposób działania blokady drzwi - załącza się po ruszeniu ale blokuje też i drzwi pasażera z przodu - i dokąd jej nie wyłączę przyciskiem albo zgaszę "ready" - to żona nie może wysiąść naciskając klamkę - czym ją wkurzam.. Dlaczego to blokuje też drzwi przednie? może można to wyłączyć, ale nie wiem jak...
- dziwne działanie asystentów pasa ruchu - przy wyprzedzaniu na autostradzie i zmianie pasa próbują ze mną "walczyć" - i utrzymać stary pas mimo włączonego kierunku. Podczas skrętu czy powrotu po wyprzedzaniu muszę trzymać skręt aż cały przód znajdzie się na nowym pasem bo inaczej asysten usiłuje utrzymać poprzedni pas i "wrócić".. ( w volvo tak nie było, łagodnie zmieniał pas, ale gdy rozmawiałem o tym ze znajomym, potwierdził mi że tak samo ma w BMW i też tam "walczy" kierownica z nim)
Spalanie - cóż, jest jakie jest. Volvo mocno dociśnięte też potrafiło 12-13l spalić, tyle że zejście poniżej 8 było nim niemożliwe... ale to nie było kryterium. Bardziej zależało mi na względnie niskim ryzyku niefajnych niespodzianek związanych z awaryjnością auta, i komforcie jazdy + aktywne wspomaganie jazdy (bo człek jest coraz starszy a nie młodszy, refleks i wzrok się zmieniają, i te systemu mogą kiedyś uratować d..ę) - a to akurat NX spełnia znakomicie
U mnie w zasadzie decydowało się między XC60 a NX-em (BMW odpada z racji potencjalnej awaryjności - złych doświadczeń bliskich znajomych, a wyroby grupy VAG do mnie nie trafiają, MB GLC ma siostra i jakoś subiektywnie wnętrze i zewnętrznie przemawia do mnie, choc w sumie ciężko mu coś zarzucić). Zdecydowała w zasadzie tylko dostępność - tak się złożyło że NXa konkretny dobrze wyposażony egzemplarz mogłem mieć od ręki, czego nie da sie powiedzieć o XC60 ( i na dobrą sprawę wszystkich innych)
Jestem przyzwyczajony do napędu z eCVT z C-HRa, i kompletnie mi to nie przeszkadza (a nawet spodziewałem się że będzie głośniej), natomiast to co mi przeszkadza w nx to:
- brak siatki zabezpieczającej bagaże w razie załadowania powyżej półki (takiej jaką miałem w XC60 )
- dziwne problemy z parowaniem telefonu - dość często się zdarza że chcę wybrać numer a tu ..telefon niesparowany (??!!) Oczywiście w trakcie jazdy sparować nie daje więc trzeba się zatrzymać... O co do diabła chodzi? Przez 6 lat używania XC60 I gen telefon nie sparował się może ze 2 razy.. a i tak można było nacisnąć parowanie w trakcie jazdy i ponownie był sparowany.. a tu? niedasię :-/.
- sposób działania blokady drzwi - załącza się po ruszeniu ale blokuje też i drzwi pasażera z przodu - i dokąd jej nie wyłączę przyciskiem albo zgaszę "ready" - to żona nie może wysiąść naciskając klamkę - czym ją wkurzam.. Dlaczego to blokuje też drzwi przednie? może można to wyłączyć, ale nie wiem jak...
- dziwne działanie asystentów pasa ruchu - przy wyprzedzaniu na autostradzie i zmianie pasa próbują ze mną "walczyć" - i utrzymać stary pas mimo włączonego kierunku. Podczas skrętu czy powrotu po wyprzedzaniu muszę trzymać skręt aż cały przód znajdzie się na nowym pasem bo inaczej asysten usiłuje utrzymać poprzedni pas i "wrócić".. ( w volvo tak nie było, łagodnie zmieniał pas, ale gdy rozmawiałem o tym ze znajomym, potwierdził mi że tak samo ma w BMW i też tam "walczy" kierownica z nim)
Spalanie - cóż, jest jakie jest. Volvo mocno dociśnięte też potrafiło 12-13l spalić, tyle że zejście poniżej 8 było nim niemożliwe... ale to nie było kryterium. Bardziej zależało mi na względnie niskim ryzyku niefajnych niespodzianek związanych z awaryjnością auta, i komforcie jazdy + aktywne wspomaganie jazdy (bo człek jest coraz starszy a nie młodszy, refleks i wzrok się zmieniają, i te systemu mogą kiedyś uratować d..ę) - a to akurat NX spełnia znakomicie
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
co do telefonów... nie widzę powodu wedle którego przyklejenie oryginalnej ładowarki magsafe i podłączenie go kablem do wtyczki oddalonej o 10 cm wtyczki nie rozwiązywałoby problemu - u mnie jeżeli będzie to również sprawiać problemy to tak zrobię.... a chyba wszystkie problematyczne modele posiadają magsafe
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h F Sport '24
Mam zamontowany cam lock w nx300h z 2021 (1gen), ale po okresie bezpłatnym nie mam aktywowanego vodafone.
cam lock nie sprawia problemow jak do tej pory, ale montowalem okolo 2 mies temu.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Dzięki za infoppin67 wrote:Mam zamontowany cam lock w nx300h z 2021 (1gen), ale po okresie bezpłatnym nie mam aktywowanego vodafone.
cam lock nie sprawia problemow jak do tej pory, ale montowalem okolo 2 mies temu.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
Jak obiecałem wracam do tematu.koloramat wrote: ↑11 Dec 2022, o 22:16Półtora miesiąca - to zdumiewające choć jak piszesz wiarygodne. Ja chciałbym liczyć chociaż na trzy tygodnie gotowości akumulatora z włączonym alarmem. Taki zapas pozwoliłby spokojnie wystartować NX-a z parkingu lotniska po urlopie.Apted wrote: ↑10 Dec 2022, o 15:28A to ciekawe... W moim przypadku 4 dni po odebraniu samochodu (wrzesień) wyjeżdżałem z kraju auto pozostało w Polsce, garaż nie ocieplany. Samochód stał nieużywany około 1,5 miesiąca, zamknięty i uruchomionych alarm. Po powrocie nie miałem żadnego problemu z uruchomieniem pojazdu.
AptedKlaudiusz z tą ścianą bym nie przesadzał...
A na poważnie, tak jak pisałem po 1,5 miesiąca postoju zero problemu z odpaleniem.
Obecnie również nie ma mnie w kraju i auto stoi już od 2 tygodni w garażu, zjadę na święta dam znać czy się uruchomiło.
Tym razem auto stało od 22.11 do 23.12 w nieogrzewanym garażu zamknięte z uzbrojonym systemem alarmu Vodafone. Samochód otworzył się bezkluczykowo i bez problemu odpalił. Przed otwarciem i uruchomieniem pojazdu sprawdziłem wartość akumulatora w aplikacji Vodafone My Connected Car, stan napięcia po takim okresie bezczynności wynosił: 11.88 V, biorąc pod uwagę że w tym okresie występowały przymrozki to nie jest źle.

Omotenashi + Luxury