Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Trismegistos wrote:
koloramat wrote: 12 Dec 2022, o 15:27Spróbuj wykonać -  usunięcie samochodu z aplikacji. Reinstalacja aplikacji. Reset systemu multimedialnego w samochodzie i ponowna rejestracja w aplikacji.

Bingo! Wielkie dzięki, przyjacielu za pomoc! Zadziałało pięknie.

Przy okazji, idąc tym tropem, udało mi się zmusić auto do rozpoznawania dwojga kierowców i umożliwienie obojgu sterowanie klimą z daleka. Pozostawiam tu instrukcję dla potomności:
  1. [Jeśli masz bałagan w profilach] Pełen reset samochodu, wywalenie samochodu ze wszystkich appek i reinstalacja appki w telefonie głównego kierowcy.
  2. Zaloguj się na konto głównego kierowcy.
  3. Wejdź do samochodu z kluczykiem i telefonem głównego kierowcy. Nie miej przy sobie kluczyka i telefonu drugiego kierowcy.
  4. Sparuj samochód z appką na telefonie głównego kierowcy. Gdy wyświetli się ekran dotyczący usług sieciowych, nie pomijaj go! Otwórz zgody i zaznacz wszystkie. Wybierz "kontynuuj". Czekaj cierpliwie, appka lubi długo mielić.
  5. Uruchom silnik i przejedź się dookoła domu, osiągnij prędkość wyższą niż 10km/h. Czasami mogą być potrzebne dwie przejażdżki.
  6. Teraz w aplikacji głównego kierowcy powinny być widoczne: przebieg, stan paliwa, opcja sterowania klimatyzacją i sterowania zamkami.
  7. Zamknij samochód, odłóż kluczyk i telefon głównego kierowcy z dala od samochodu, weź kluczyk i telefon drugiego kierowcy.
  8. Wejdź do samochodu. W Ustawieniach wybierz nazwę kierowcy (zapewne "Gość" w tym momencie).
  9. Zaloguj się w aplikacji na konto drugiego kierowcy.
  10. Wybierz "powiąż konto". Przejdź procedurę parowania konta. TYM RAZEM WYBIERZ "POMIŃ" w aplikacji gdy zapyta o usługi sieciowe.
  11. Wyloguj drugiego kierowcę z jego konta w aplikacji w telefonie. Zaloguj się w aplikacji drugiego kierowcy na konto głównego kierowcy.
W ten sposób z obu telefonów można włączyć zdalnie klimę i kontrolować zamki, ale każdy kierowca ma własny profil w samochodzie i własne ustawienia foteli, podświetlenia, itd.

TL;DR
parując konta pamiętaj, żeby włączyć usługi sieciowe tylko dla jednego konta, po sparowaniu przeloguj dodatkowych kierowców na główne konto appkowe

Super! Dzieki! Czy profil przywiazany jest do kluczyka? Czy to telefonu? Jaka masz wersje?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trismegistos
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Trismegistos »

Klaudiusz wrote: 12 Dec 2022, o 22:32Super! Dzieki! Czy profil przywiazany jest do kluczyka? Czy to telefonu? Jaka masz wersje?

Profil głównego kierowcy jest przywiązany do kluczyka i telefonu.
Profil drugiego kierowcy przywiązany jest tylko do kluczyka (bo w telefonie ma appkę zalogowaną na głównego). Można, zakładając profil drugiego kierowcy też mu wybrać żeby był rozpoznawany przez telefon, ale wątpię by to działało. Kliknąłem tę opcję (samochód pyta o to), ale nie spodziewam się rozpoznawania telefonu żony.

Wersje auta? Prestige+wszystkie pakiety. Wersję appki, systemu auta? To bym musiał wstać i sprawdzić :P

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Trismegistos wrote:
Klaudiusz wrote: 12 Dec 2022, o 22:32Super! Dzieki! Czy profil przywiazany jest do kluczyka? Czy to telefonu? Jaka masz wersje?

Profil głównego kierowcy jest przywiązany do kluczyka i telefonu.
Profil drugiego kierowcy przywiązany jest tylko do kluczyka (bo w telefonie ma appkę zalogowaną na głównego). Można, zakładając profil drugiego kierowcy też mu wybrać żeby był rozpoznawany przez telefon, ale wątpię by to działało. Kliknąłem tę opcję (samochód pyta o to), ale nie spodziewam się rozpoznawania telefonu żony.

Wersje auta? Prestige+wszystkie pakiety. Wersję appki, systemu auta? To bym musiał wstać i sprawdzić :P

Aaaa. Czyli masz premium…. Zastanawiam sie czy wersja bez pamieci foteli rowniez pozwala na zapamietanie pozycji fotela w ustawieniach. Ktos pisal ze tak. Ale wtedy ten pakiet za 14k bylby bez sensu :)

Trismegistos
Nowy lex user

Post by Trismegistos »

Klaudiusz wrote: 12 Dec 2022, o 22:39Aaaa. Czyli masz premium…. Zastanawiam sie czy wersja bez pamieci foteli rowniez pozwala na zapamietanie pozycji fotela w ustawieniach. Ktos pisal ze tak. Ale wtedy ten pakiet za 14k bylby bez sensu :)

Dla mnie ten pakiet to był must-have i w ogóle cały powód dla którego kupiłem Lexusa a nie Kię albo Skodę albo w ogóle najtańszego rodzinnego SUVa. Ubzdurałem sobie, że chcę mieć wentylowaną dupę i to była najtańsza wersja NX-a która mi to umożliwiała :ok2:

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Ma ktos linka do instrukcji multimediow i auta?

NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

https://www.lexus-polska.pl/customer/manuals

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

michal726
Nowy lex user

Post by michal726 »

Kilka dni temu odebrałem swojego NX350h :dance3:(zamawiany 30-11-2021) Póki co zbieram wrażenia z jazdy i raczej nie mam większych uwag. Jednak przeglądając instrukcje widzę, że chyba powinienem mieć w bagażniku zestaw naprawczy. Kompresor wraz z jakimiś płynem uszczelniającym. Niestety nie ma tam nic poza trójkątem, uchem holowniczym i gaśnicą. A jak wygląda to u Was? :scratch:

Trismegistos
Nowy lex user

Post by Trismegistos »

michal726 wrote: 13 Dec 2022, o 00:34powinienem mieć w bagażniku zestaw naprawczy. Kompresor wraz z jakimiś płynem uszczelniającym. Niestety nie ma tam nic poza trójkątem, uchem holowniczym i gaśnicą. A jak wygląda to u Was? :scratch:

Dostałem te elementy w takim kartonowym pudle podczas odbioru samochodu. 

impet
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by impet »

michal726 wrote: 13 Dec 2022, o 00:34 Kilka dni temu odebrałem swojego NX350h :dance3:(zamawiany 30-11-2021) Póki co zbieram wrażenia z jazdy i raczej nie mam większych uwag. Jednak przeglądając instrukcje widzę, że chyba powinienem mieć w bagażniku zestaw naprawczy. Kompresor wraz z jakimiś płynem uszczelniającym. Niestety nie ma tam nic poza trójkątem, uchem holowniczym i gaśnicą. A jak wygląda to u Was? :scratch:

Ten zestaw jest dodawany do kół zimowych(jeśli dokupiłeś).Koła letnie to runflaty i do nich nic nie ma.Takie info z salonu.

michal726
Nowy lex user

Post by michal726 »

impet wrote: 13 Dec 2022, o 15:08
michal726 wrote: 13 Dec 2022, o 00:34 Kilka dni temu odebrałem swojego NX350h :dance3:(zamawiany 30-11-2021) Póki co zbieram wrażenia z jazdy i raczej nie mam większych uwag. Jednak przeglądając instrukcje widzę, że chyba powinienem mieć w bagażniku zestaw naprawczy. Kompresor wraz z jakimiś płynem uszczelniającym. Niestety nie ma tam nic poza trójkątem, uchem holowniczym i gaśnicą. A jak wygląda to u Was? :scratch:

Ten zestaw jest dodawany do kół zimowych(jeśli dokupiłeś).Koła letnie to runflaty i do nich nic nie ma.Takie info z salonu.

Akurat zimówki też brałem i na nich nawet wyjechałem z salonu ( i wracałem się już po 500 metrach bo coś pukało. Myślę, iż były niedokręcone śruby, auto wzięli na serwis do tył, po chwili  wrócili twierdząc, że wszystko gra no i wtedy już faktycznie grało)  Muszę w takim razie zadzwonić i próbować jakoś  ich upomnieć o ten kompresor. Ciekawe czy tym razem będzie skrucha czy w zaparte, że nic się nie należy .
Post Reply

Return to “Lexus NX”