Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by whero »

NEONX wrote: 8 Dec 2022, o 16:10 Da się to jakoś wyłączyć

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

ściągasz deskę żeby zdemontować
NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

A jak się skończy abonament za pół roku to też ściągasz deskę

whero
Lex Driver

Post by whero »

NEONX wrote: 8 Dec 2022, o 17:00 A jak się skończy abonament za pół roku to też ściągasz deskę

no to chyba bym wszystkim odradzał montowanie tego "syfu" (patrząc po opiniach z użytkowania uznaję takie określenie jako uzasadnione) który potem każe za siebie płacić haracz co miesiąc
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

whero wrote: 8 Dec 2022, o 13:52
Tomasz76 wrote: 8 Dec 2022, o 11:47 Na jeden z NX przedłużyłem umowę z Vodafonem. Właśnie minęło 6 miesięcy i trzeba było podjąć decyzję co dalej.

jak wychodzi to kosztowo?

Za kolejnych 30 miesięcy zapłaciłem 2555zł netto.
NEONX
Lex user

Post by NEONX »

https://zabezpiecz-auto.pl/wadliwy-mont ... dy-skutki/

Tyle w temacie vodafone

lukke
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by lukke »

NEONX wrote: 9 Dec 2022, o 09:22 https://zabezpiecz-auto.pl/wadliwy-mont ... dy-skutki/

Tyle w temacie vodafone

Nie znam strony, ale jeśli na zdjęciu poglądowym i w tekście jest mowa o nowym modelu NX po czym zdjęcia wnętrz są ze starego modelu to zaczynam się zastanawiać...
Mnie zabezpieczenie vodafone kosztowało bodajże 99 czy 200 zł (jakaś promocja była), aczkolwiek ogólnie rzecz biorąc temat godny wyjaśnienia.
whero
Lex Driver

Post by whero »

NEONX wrote: 9 Dec 2022, o 09:22 https://zabezpiecz-auto.pl/wadliwy-mont ... dy-skutki/

Tyle w temacie vodafone

artykuł ogółem mało obiektywny - mocno podkoloryzowany  perioratywnie.... nie jest to pełna prawda i pomijają "szczegóły" takie jak to że tylko montując zabezpieczenie w aso możesz potem zgłaszać im ewentualne problemy ~ trzeszczącej deski gwarancyjne - historia jest naprawdę dłuższa odnośnie tego jak i dlaczego coś się projektuje tak jak jest
przy tym wszystkim zaznaczę iż o ile zamówiłem zabezpieczenie z Lexusa to od razu zastrzegłem że nie życzę sobie aby było montowane - wolę odebrać je w pudełku obok i później zobaczy się czy montować czy nie - wszystkie informacje dotychczas wskazują na nie montowanie go
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

Tyle w temacie vodafone

Nie sugerował bym się tym absolutnie.
Vodafone mogło by napisać podobny artykuł o CanLock.
Typowe zwalczanie konkurencji i walka o klienta.
Co lepsze? sugerował bym się opiniami użytkowników a nie tekstami na ich stronach. Każda pliszka swój ogonek chwali...

:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
koloramat
Lex user

Post by koloramat »

Piszę właściwie tuż po przywitaniu się, z być może problemem, który nim nie jest - gdyż spodziewam się usłyszeć "ten typ ta ma", ale do rzeczy. Kilkumiesięczny NX 350h po kilkudniowym postoju odmawia posłuszeństwa. Akumulator 12V rozładowany jest do 11,20 V. Odpalanie awaryjne z boostera i po całym dniu jazdy akumulator (mierzone ze styku pod maską) znów ma 12,78 V. W stanie nieobciążonym, po kilku godzinach od jazdy ma prawidłowo książkowe 12,5 V, ale już po dwóch dniach bez jazdy pomiar wskazuje na 12,15 V. Jeszcze dwa dni postoju ( notabene w ciepłym garażu ) i obawiam się, że znów będę musiał użyć boostera. Uprzedzam pytania. Samochód nie ma żadnych dodatkowych urządzeń typu kamera postojowa itd. Również nie jest użytkowany w czasie postoju na przykład do słuchania muzyki, po prostu stoi zamknięty. Nie uruchomi się jeżeli napięcie spadnie do 11,4 V. To nie jest mój jedyny samochód, zatem nie codziennie nim jeżdżę. Czy to jest normalne, że nowy NX nie włączy gotowości do jazdy już po około 5 - 6 dniach nieużywania ? Jakie są Wasze opinie ? Bardzie jednak interesują mnie odpowiedzi na pytanie - jakie jest napięcie w Waszych NX-ach (użycie zwykłego miernika) na zacisku do awaryjnego uruchamiania pod maską (box z bezpiecznikami) nie tuż po jeździe ale po na przykład jednym czy kliku dniach nieużywania ? Z góry dziękuję i pozdrawiam do następnego posta.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

koloramat wrote:Piszę właściwie tuż po przywitaniu się, z być może problemem, który nim nie jest - gdyż spodziewam się usłyszeć "ten typ ta ma", ale do rzeczy. Kilkumiesięczny NX 350h po kilkudniowym postoju odmawia posłuszeństwa. Akumulator 12V rozładowany jest do 11,20 V. Odpalanie awaryjne z boostera i po całym dniu jazdy akumulator (mierzone ze styku pod maską) znów ma 12,78 V. W stanie nieobciążonym, po kilku godzinach od jazdy ma prawidłowo książkowe 12,5 V, ale już po dwóch dniach bez jazdy pomiar wskazuje na 12,15 V. Jeszcze dwa dni postoju ( notabene w ciepłym garażu ) i obawiam się, że znów będę musiał użyć boostera. Uprzedzam pytania. Samochód nie ma żadnych dodatkowych urządzeń typu kamera postojowa itd. Również nie jest użytkowany w czasie postoju na przykład do słuchania muzyki, po prostu stoi zamknięty. Nie uruchomi się jeżeli napięcie spadnie do 11,4 V. To nie jest mój jedyny samochód, zatem nie codziennie nim jeżdżę. Czy to jest normalne, że nowy NX nie włączy gotowości do jazdy już po około 5 - 6 dniach nieużywania ? Jakie są Wasze opinie ? Bardzie jednak interesują mnie odpowiedzi na pytanie - jakie jest napięcie w Waszych NX-ach (użycie zwykłego miernika) na zacisku do awaryjnego uruchamiania pod maską (box z bezpiecznikami) nie tuż po jeździe ale po na przykład jednym czy kliku dniach nieużywania ? Z góry dziękuję i pozdrawiam do następnego posta.
Znany temat w hybrydach Toyoty. Sprawdz czy nie masz jakiegos odbiornika ktory Ci kradnie prad. Jesli nie to mozesz probowac reklamowac akumulator. Ale ogolnie, czy to Lexus czy Toyota ten temat jest taki sam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Post Reply

Return to “Lexus NX”