Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
lukke
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by lukke »

Mapa pojawiła się pod kropkami.
Teraz jeszcze widzę, że pojawiły się też dane fabryki,
choć kropka PRODUKCJA W TOKU wciąż szara...
Z tego co pamiętam, może oznaczać to uzyskanie slotu.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

czyli nadal nikt nic nie wie czeski film :D
lukke
Lex user

Post by lukke »

lukke wrote:Początkowo wszystkie kropki są szare.
U mnie po miesiącu (tj. tydzień temu) pierwsza kropka stała się czarna i pojawiła się mapa.
Jesteśmy na podobnym etapie :crazy:

Ok, znalazłem zrzut ekranu z mojego telefonu sprzed miesiąca...
Jednak od początku pierwsza kropka była czarna (aczkolwiek kojarzą mi się sytuacje, że raz czy dwa coś się pojawiło a po chwili zniknęło).

U mnie wyglądało to następująco:
Zakładka Moje Zamówienia stała się aktywna po 10 m-cach od wizyty w salonie.
Wydaje mi się, że na początku wszystkie kropki były szare (choć zrzut ekranu zrobiony tydzień później pokazuje jednak pierwszą kropkę czarną)
Po kolejnym miesiącu przyszła wiadomość i/następnie pojawiła się mapka.
Teraz doczytałem również dane fabryki, ale ciężko mi powiedzieć, kiedy się one pojawiły (czy razem z mapą, czy po kilku dniach)
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Esdipio »

lukke wrote:
lukke wrote:Początkowo wszystkie kropki są szare.
U mnie po miesiącu (tj. tydzień temu) pierwsza kropka stała się czarna i pojawiła się mapa.
Jesteśmy na podobnym etapie :crazy:

Ok, znalazłem zrzut ekranu z mojego telefonu sprzed miesiąca...
Jednak od początku pierwsza kropka była czarna (aczkolwiek kojarzą mi się sytuacje, że raz czy dwa coś się pojawiło a po chwili zniknęło).

U mnie wyglądało to następująco:
Zakładka Moje Zamówienia stała się aktywna po 10 m-cach od wizyty w salonie.
Wydaje mi się, że na początku wszystkie kropki były szare (choć zrzut ekranu zrobiony tydzień później pokazuje jednak pierwszą kropkę czarną)
Po kolejnym miesiącu przyszła wiadomość i/następnie pojawiła się mapka.
Teraz doczytałem również dane fabryki, ale ciężko mi powiedzieć, kiedy się one pojawiły (czy razem z mapą, czy po kilku dniach)
Sprawdz maila na ktorego masz zarejestrowana aplikacje lexus link tam przychodza powiadomienia do kazdej zmiany statusu zamowienia. Pojawienie sie nazwy fabryki to przydzial slotu na produkcje, ktora nastapi w ciagu ok 25-30 dni.
Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Ruda »

Puzzle1 wrote:
Ruda wrote:Produkcja była w sierpniu, transport do Polski trzeba liczyć koło dwóch miesiecy.
Transport do Belgi trwa ponad miesiąc, koło 5,6 tygodni
A czy była jakaś wiadomość po przybyciu do Belgii ? Skąd wiadomo ze auto jest w Pl ?[/quote]

Witam

Mój samochód miał być wyprodukowany w 35 tygodniu 2022 w Kokura. Termim odbioru mam na 15-30 listopada. Od tego czasu śledziłem statki do transportu aut wychodzące z najbliższego portu Fukuoka. I mam wrażenie , że obecny transport Lexusów znajduje się na statku Hoegh Copenhagen. Statek obecnie jest na wysokości Portugalii i 3.11 ma być w Zeebrugge ( Belgia ) , a następny port Bremerhaven (Niemcy) . Jeżeli do tego dodamy czas dostawy do Polski i czas na urzędowe papierki to prawdopodobieństwo , że najbliższy transport Lexusów jest właśnie na tym statku jest bardzo duże. Statek można obserwować na : vesselfinder . com[/quote]

Dotarło auto ? Przyszedł SMS o zmianie statusu ?
paweU
Lex user

Post by paweU »

Ten statek o którym mowa przypłynął do zeebrugge 4.11 około 16:40 i na dzień dzisiejszy dalej tam jest. U mnie produkcja zakończyła się 12.09 a 14.10 info w aplikacji że jest w transporcie do Belgii no i nic więcej nie mam. Od początku produkcji do odbioru auta wyjdzie około 3 m-cy a nie 2,5.
Legia66
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by Legia66 »

Dobry wieczór.
Od 3 dni jestem szczęśliwym posiadaczem NX-a. Czas oczekiwania rok i 8 dni. Na początku września otrzymałem informację, że samochód jest w produkcji, 6 października informacja, że samochód jest w Belgii. 26 października dostałem informację, że samochód jedzie do Dealera. 3 listopada odbiór samochodu. Tak czy inaczej, od czasu informacji o wyprodukowaniu samochodu do jego odbioru trzeba liczyć 2-2.5 miesiąca. Życzę dużo cierpliwości, sam taką musiałem się wykazać, tym bardziej, że od marca nie miałem już swojego poprzedniego samochodu. Jazda rowerem do pracy też miała swoje uroki. Jazda tym samochodem... dla mnie jest kosmiczna. Dotychczas nigdy nie jeździłem samochodem klasy premium, i choć stać mnie było tylko na wersję Buisnes jestem bardzo zadowolony. Moim zdaniem warto było czekać. Pozdrawiam wszystkich i życzę cierpliwości.
Puzzle1
Lex user
Model Lexusa: UX

Post by Puzzle1 »

paweU wrote:Ten statek o którym mowa przypłynął do zeebrugge 4.11 około 16:40 i na dzień dzisiejszy dalej tam jest. U mnie produkcja zakończyła się 12.09 a 14.10 info w aplikacji że jest w transporcie do Belgii no i nic więcej nie mam. Od początku produkcji do odbioru auta wyjdzie około 3 m-cy a nie 2,5.

Czytając posta Legia66 wygląda na to , że na Mikołaja ja i Ty będziemy się cieszyć nowym Lexusem. Ja samochód kupiłem już wyprodukowany i nie mam dostępu do aplikacji. Wszystko wyliczam na czuja i mam nadzieję , że się nie mylę
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Puzzle1 wrote:
paweU wrote:Ten statek o którym mowa przypłynął do zeebrugge 4.11 około 16:40 i na dzień dzisiejszy dalej tam jest. U mnie produkcja zakończyła się 12.09 a 14.10 info w aplikacji że jest w transporcie do Belgii no i nic więcej nie mam. Od początku produkcji do odbioru auta wyjdzie około 3 m-cy a nie 2,5.

Czytając posta Legia66 wygląda na to , że na Mikołaja ja i Ty będziemy się cieszyć nowym Lexusem. Ja samochód kupiłem już wyprodukowany i nie mam dostępu do aplikacji. Wszystko wyliczam na czuja i mam nadzieję , że się nie mylę
Jak Ci sie udalo kupic samochod wyprodukowany? F-Sport?

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
Puzzle1
Lex user
Model Lexusa: UX

Post by Puzzle1 »

Klaudiusz wrote:
Puzzle1 wrote:

Jak Ci sie udalo kupic samochod wyprodukowany? F-Sport?

Poszedłem do salonu i zapytałem co mają na już lub z dostawą na ten rok. Sprawdził w komputerku i stwierdził , że z produkcji 35 tydzień do Polski pojadą wolne 3 sztuki . Wyboru nie było. Wszystkie w F-Sporcie. 1x Sonic Grey i 2x Terrane Khaki. Pewnie ktoś nie mógł się doczekać.
Post Reply

Return to “Lexus NX”