Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Valigora1 »

Sprawdziłem jak jest z kradzieżą samochodow w niemczech i co ciekawe toyota jest tam dopiero wna 6 i 7 miejscu i uwaga na 5 miejscu jest najnowszy lexus nx bardzo ciekawe strach tam bedzie jechać...

https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/art363966 ... ycie-listy
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

Proponuję założenie nowego wątku o zabezpieczeniach do NX. Tutaj powinny być opinie użytkowników. Niepotrzebnie później będzie trzeba się przedzierać przez setki stron chcąc odszukać zalety i wady NX.
NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

Nie ma żadnych przeszkód żeby zamontować system canlock w Nowym NX. Przedstawiciel firmy poinformował że mieli już wielu klientów nowego NXa
Po odbiorze swojego umówiłem się na dobór pakietu.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

NEONX wrote:Nie ma żadnych przeszkód żeby zamontować system canlock w Nowym NX. Przedstawiciel firmy poinformował że mieli już wielu klientów nowego NXa
Po odbiorze swojego umówiłem się na dobór pakietu.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Co do dodatkowego zabezpieczenia to Lexus Dział serwisu - poinformował mnie iz do nowego NXa jest instalowane zabezpieczenie vodafone a także zabezpieczenie na magistralę uniemożliwiające odpalenie - by mozna było odpalić i odjechać kierowca musi mieć dodatkowy brelok przy sobie.
Last edited by I.Q. on 7 Nov 2022, o 14:00, edited 1 time in total.
lukke
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by lukke »

W weekend miałem przyjemność podróżować 16-letnim GSem.
Byłem zaskoczony jak auto wyglądało w środku w tym wieku!
Precyzja spasowania, niewytarte plastiki, jakość użytych skór, wygląd kierownicy - wszystko jak nowe.
Byłbym przeszczęśliwy, gdyby nasze NXy wyglądały podobnie po 8 latach eksploatacji...
Mam świadomość, że są to auta z innej półki - ale jak to wygląda w nowszych modelach marki?
Czy Lexus zgodnie z panującymi (niestety) trendami zaczął - jak inni - oszczędzać na materiałach lub wykonaniu?
Jak widzą to obecni posiadacze nowszych i starszych modeli Lexa? Do nich prośba o opinię :smile:
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

gs to był poziom powiedzmy flagówki ~ gdybyś chciał bezpośrednio odpowiednik aktualnie to chyba najbliżej poziomem byłby dopiero RX / GX (gdzie LX byłby dopiero poziom wyżej)
jakość materiałów jest zachowana a wręcz nawet być może polepszona ale w najwyższych opcjach ~ skóra półanalinowa przykładowo nie wchodzi w grę przy nx'ie a jedynie rx'ie itp
ogółem technologia skapuje do niższych modeli i coraz więcej ludzi bierze uboższe wersje więc jakość wykonania którą widać na rynku może lekko spadać
Robert NX
Lex user

Post by Robert NX »

Witam, dzis odebrałem swojego wyczekanego NX350 i mam pytanie, może ktos tak miał. Nie moge uruchomić systemu audio, nie słychać radia itp. Przejrzałem wszystkie ustawienia audio i nic, w zakładce ustawień audio - bas, wysokie, srednie - nic nie moge edytować,zmienić, wszystko na zero i cisza.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Robert NX wrote:Witam, dzis odebrałem swojego wyczekanego NX350 i mam pytanie, może ktos tak miał. Nie moge uruchomić systemu audio, nie słychać radia itp. Przejrzałem wszystkie ustawienia audio i nic, w zakładce ustawień audio - bas, wysokie, srednie - nic nie moge edytować,zmienić, wszystko na zero i cisza.
Nacisnij gałkę VOL. Pewnie MUTE jest.

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
Robert NX
Lex user

Post by Robert NX »

Klaudiusz wrote:
Robert NX wrote:Witam, dzis odebrałem swojego wyczekanego NX350 i mam pytanie, może ktos tak miał. Nie moge uruchomić systemu audio, nie słychać radia itp. Przejrzałem wszystkie ustawienia audio i nic, w zakładce ustawień audio - bas, wysokie, srednie - nic nie moge edytować,zmienić, wszystko na zero i cisza.
Nacisnij gałkę VOL. Pewnie MUTE jest.

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.20

Niestety to nie ten problem, robiłem to
Proggy
Lex user

Post by Proggy »

Mam pytanie - czy jest spora roznica miedzy skora syntetyczna a syntetyczna z elementami naturalnej ?
Czy raczej mala i nie ma co sie az tak bardzo tym przejmowac ? Pytam gdyz mam mozliwosc kupna Prestiga z pakietami ale bez premium. Najbardziej mi bedzie szkoda wentylacji, brak ambienta 64 kolorowego bez problemu przezyje ale czy pelen syntetyk w NX jest faktycznie sporo gorszy ?
Dzieki z gory za pomoc ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Post Reply

Return to “Lexus NX”