Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
SIMI
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by SIMI »

Cześć,

wie ktoś może czy światła tylne LED można ustawić żeby były zawsze włączone? Nie tylko przy włączonych światłach mijania, ale też jak są włączone światła do jazdy dziennej.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

SIMI wrote:Cześć,

wie ktoś może czy światła tylne LED można ustawić żeby były zawsze włączone? Nie tylko przy włączonych światłach mijania, ale też jak są włączone światła do jazdy dziennej.
Takie rzeczy tylko w Erze. Mozesz sprobowac miec wlaczone swiatla mijania na stale.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Esdipio »

wawa69 wrote:Ja już wymieniłem pierwszy raz olej (1000km) wlano mi 0W20 bo akurat nie mieli 0W16.Umówiłem się też na montaż wideorejestratora (Garmin Dash Cam 67W).Jeżeli zaś chodzi o poruszany przeze mnie temat wyłączającego sie radia po około 20min. (systemu multimedialnego) podczas postoju,to podobno jest to zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora.W salonie stwierdzili,że jeżeli przebywam dłużej w samochodzie to auto powinno być w pozycji READY.Wyłączenie funkcji ACC powoduje,że radio nie wyłącza się po przyciśnięciu przycisku START/STOP ale dopiero po otwarciu drzwi.
Ten wideorejestrator sam zakupiles, a montaz robisz w ASO czy to moze oni zaproponowali ci ten model? Jesli to nie tajemnica to jakie koszty za montaz? Wiem ze jako dedykowany proponuja videorejestrator Mio ale nie znam modelu. Jak krzykneli 3800 to dalem sobie spokoj.
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

Esdipio wrote:
wawa69 wrote:Ja już wymieniłem pierwszy raz olej (1000km) wlano mi 0W20 bo akurat nie mieli 0W16.Umówiłem się też na montaż wideorejestratora (Garmin Dash Cam 67W).Jeżeli zaś chodzi o poruszany przeze mnie temat wyłączającego sie radia po około 20min. (systemu multimedialnego) podczas postoju,to podobno jest to zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora.W salonie stwierdzili,że jeżeli przebywam dłużej w samochodzie to auto powinno być w pozycji READY.Wyłączenie funkcji ACC powoduje,że radio nie wyłącza się po przyciśnięciu przycisku START/STOP ale dopiero po otwarciu drzwi.
Ten wideorejestrator sam zakupiles, a montaz robisz w ASO czy to moze oni zaproponowali ci ten model? Jesli to nie tajemnica to jakie koszty za montaz? Wiem ze jako dedykowany proponuja videorejestrator Mio ale nie znam modelu. Jak krzykneli 3800 to dalem sobie spokoj.
Mieli na miejscu,montaż ASO Toyota,koszt montażu 1450zł.Też słyszałem jakie są ceny za rejestrator z montażem,dlatego od razu się zdecydowałem.Koszt samego rejestratora to około 800zł.do tego jest jeszcze tryb parkingowy.
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Odświeżę trochę tamat bo już gdzieś na forum było coś pisane na ten temat. Chodzi o dodatkowe zabezpieczenie auta - może jakieś sugestie ???? A z czymś takim się ktoś spotkał ? Może coś o tym zabezpieczeniu powiedzieć ??
https://youtu.be/ORXgZ376m5k
arturk884
Lex user
Model Lexusa: Nx 450h+

Post by arturk884 »

I.Q. wrote:Odświeżę trochę tamat bo już gdzieś na forum było coś pisane na ten temat. Chodzi o dodatkowe zabezpieczenie auta - może jakieś sugestie ???? A z czymś takim się ktoś spotkał ? Może coś o tym zabezpieczeniu powiedzieć ??
https://youtu.be/ORXgZ376m5k
Fajne i tańsze jest zabezpieczenie też po linii can jest to zabezpieczenie z pinem nie wiem tylko jak z gwarancją
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

Jak będą chcieli ukraść to żadne zabezpieczenie nie pomoże. Samochód jest ubezpieczony i to mi wystarczy.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

AGUS wrote:Jak będą chcieli ukraść to żadne zabezpieczenie nie pomoże. Samochód jest ubezpieczony i to mi wystarczy.
Jedyny problem ze jak Ci ukradna to zeby kupic drugi taki musisz czekac 2 lata. Kiedys po odzyskaniu kasy z ubezpieczenia mozna bylo isc do salonu i brac kolejny.

NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

AGUS wrote:Jak będą chcieli ukraść to żadne zabezpieczenie nie pomoże. Samochód jest ubezpieczony i to mi wystarczy.
MAX ubezpieczenie jakie dostaniesz to wartość jaka jest na fakturze zakupu - a tam trochę mniej jest niż wartość realna. Poza tym czas oczekiwania. Jak mają ukraść to i tak ukradną — masz racje ale jeśli to możliwe chciałbym im to jak najbardziej utrudnić. Stad pytanie do osób które maja zainstalowany CANLOCK lub coś podobnego o opinie/uwagi.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Ostatnio oglądałem uwaga tvn o kradzieży samochodów. W tej chwili większość kradzieży nowych samochodów jest na gameboy bez koniecznosci obecnosci w poblizu oryginalnego kluczyka trwa to sekundy potem otwierają i odpalają samochod jak swój. Podobno teraz złodzieje zrobili się tak samo wygodni jak wlasciciele inteligentnych kluczykow tzn jeśli są dodatkowe zabezpieczenia i nie da się szybko ich zdjąć bez zwracania uwagi zwlaszacza w ruchliwych miejscach odpuszczaja i biorą kolejny. Ja kupiłem klasyczna blokadę na kierownice która zakładam jak jadę do centrum handlowego lub do miasta. Blokada ma czujnik antywstrząsowy jeśli ktoś zacznie coś kombinować z kierownica np bedzje chcial ja przeciąć włącza się wmontowana syrena 130db. Blokade dobrze widać przez szybę, miga też czujka alarmu na blokadzie kierownicy.

https://allegro.pl/oferta/blokady-kiero ... 2745081960
Post Reply

Return to “Lexus NX”