Cześć,
wie ktoś może czy światła tylne LED można ustawić żeby były zawsze włączone? Nie tylko przy włączonych światłach mijania, ale też jak są włączone światła do jazdy dziennej.
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
-
- Lex Master
Takie rzeczy tylko w Erze. Mozesz sprobowac miec wlaczone swiatla mijania na stale.SIMI wrote:Cześć,
wie ktoś może czy światła tylne LED można ustawić żeby były zawsze włączone? Nie tylko przy włączonych światłach mijania, ale też jak są włączone światła do jazdy dziennej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Ten wideorejestrator sam zakupiles, a montaz robisz w ASO czy to moze oni zaproponowali ci ten model? Jesli to nie tajemnica to jakie koszty za montaz? Wiem ze jako dedykowany proponuja videorejestrator Mio ale nie znam modelu. Jak krzykneli 3800 to dalem sobie spokoj.wawa69 wrote:Ja już wymieniłem pierwszy raz olej (1000km) wlano mi 0W20 bo akurat nie mieli 0W16.Umówiłem się też na montaż wideorejestratora (Garmin Dash Cam 67W).Jeżeli zaś chodzi o poruszany przeze mnie temat wyłączającego sie radia po około 20min. (systemu multimedialnego) podczas postoju,to podobno jest to zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora.W salonie stwierdzili,że jeżeli przebywam dłużej w samochodzie to auto powinno być w pozycji READY.Wyłączenie funkcji ACC powoduje,że radio nie wyłącza się po przyciśnięciu przycisku START/STOP ale dopiero po otwarciu drzwi.
-
- Lex user
Mieli na miejscu,montaż ASO Toyota,koszt montażu 1450zł.Też słyszałem jakie są ceny za rejestrator z montażem,dlatego od razu się zdecydowałem.Koszt samego rejestratora to około 800zł.do tego jest jeszcze tryb parkingowy.Esdipio wrote:Ten wideorejestrator sam zakupiles, a montaz robisz w ASO czy to moze oni zaproponowali ci ten model? Jesli to nie tajemnica to jakie koszty za montaz? Wiem ze jako dedykowany proponuja videorejestrator Mio ale nie znam modelu. Jak krzykneli 3800 to dalem sobie spokoj.wawa69 wrote:Ja już wymieniłem pierwszy raz olej (1000km) wlano mi 0W20 bo akurat nie mieli 0W16.Umówiłem się też na montaż wideorejestratora (Garmin Dash Cam 67W).Jeżeli zaś chodzi o poruszany przeze mnie temat wyłączającego sie radia po około 20min. (systemu multimedialnego) podczas postoju,to podobno jest to zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora.W salonie stwierdzili,że jeżeli przebywam dłużej w samochodzie to auto powinno być w pozycji READY.Wyłączenie funkcji ACC powoduje,że radio nie wyłącza się po przyciśnięciu przycisku START/STOP ale dopiero po otwarciu drzwi.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Odświeżę trochę tamat bo już gdzieś na forum było coś pisane na ten temat. Chodzi o dodatkowe zabezpieczenie auta - może jakieś sugestie ???? A z czymś takim się ktoś spotkał ? Może coś o tym zabezpieczeniu powiedzieć ??
https://youtu.be/ORXgZ376m5k
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx 450h+
Fajne i tańsze jest zabezpieczenie też po linii can jest to zabezpieczenie z pinem nie wiem tylko jak z gwarancjąI.Q. wrote:Odświeżę trochę tamat bo już gdzieś na forum było coś pisane na ten temat. Chodzi o dodatkowe zabezpieczenie auta - może jakieś sugestie ???? A z czymś takim się ktoś spotkał ? Może coś o tym zabezpieczeniu powiedzieć ??
-
- Lex user
Jak będą chcieli ukraść to żadne zabezpieczenie nie pomoże. Samochód jest ubezpieczony i to mi wystarczy.
-
- Lex Master
Jedyny problem ze jak Ci ukradna to zeby kupic drugi taki musisz czekac 2 lata. Kiedys po odzyskaniu kasy z ubezpieczenia mozna bylo isc do salonu i brac kolejny.AGUS wrote:Jak będą chcieli ukraść to żadne zabezpieczenie nie pomoże. Samochód jest ubezpieczony i to mi wystarczy.
NX350h Presige Design Tazuna - Sonic white. 31.12.2021.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
MAX ubezpieczenie jakie dostaniesz to wartość jaka jest na fakturze zakupu - a tam trochę mniej jest niż wartość realna. Poza tym czas oczekiwania. Jak mają ukraść to i tak ukradną — masz racje ale jeśli to możliwe chciałbym im to jak najbardziej utrudnić. Stad pytanie do osób które maja zainstalowany CANLOCK lub coś podobnego o opinie/uwagi.AGUS wrote:Jak będą chcieli ukraść to żadne zabezpieczenie nie pomoże. Samochód jest ubezpieczony i to mi wystarczy.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
Ostatnio oglądałem uwaga tvn o kradzieży samochodów. W tej chwili większość kradzieży nowych samochodów jest na gameboy bez koniecznosci obecnosci w poblizu oryginalnego kluczyka trwa to sekundy potem otwierają i odpalają samochod jak swój. Podobno teraz złodzieje zrobili się tak samo wygodni jak wlasciciele inteligentnych kluczykow tzn jeśli są dodatkowe zabezpieczenia i nie da się szybko ich zdjąć bez zwracania uwagi zwlaszacza w ruchliwych miejscach odpuszczaja i biorą kolejny. Ja kupiłem klasyczna blokadę na kierownice która zakładam jak jadę do centrum handlowego lub do miasta. Blokada ma czujnik antywstrząsowy jeśli ktoś zacznie coś kombinować z kierownica np bedzje chcial ja przeciąć włącza się wmontowana syrena 130db. Blokade dobrze widać przez szybę, miga też czujka alarmu na blokadzie kierownicy.
https://allegro.pl/oferta/blokady-kiero ... 2745081960
https://allegro.pl/oferta/blokady-kiero ... 2745081960