Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Tomasz76 wrote:Byłem dzisiaj na premierze Lexusa RX. Powiem wam szczerze, że szczęka mi opadła. Samochód w wersji Omotenashi jest rewelacyjnie wykonany. Materiały we wnętrzu są lepsze niż w NX. Niestety cena pomimo rabatów jest zabójcza. Pojeżdżę jeszcze rok NX i przymierzę się ponownie do zakupu RX. Ze spokojem poczekam też na jazdy testowe.
Ja byłem wczoraj w Warszawie. Cóż byłoby dziwne gdyby prawie dwa razy droższe auto nie było lepiej wykonane. Auto robi wrażenie ale dla mnie zdecydowanie za duże. NX wg mnie dużo zgrabniejszy. "Cała klepsydra" w NX ładniejsza niż ta ucięta w RX. Lampy w NX też bardziej mi sie podobają. Oczywiście kwestia gustu i potrzeb :)
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Tomasz76 wrote:Byłem dzisiaj na premierze Lexusa RX. Powiem wam szczerze, że szczęka mi opadła. Samochód w wersji Omotenashi jest rewelacyjnie wykonany. Materiały we wnętrzu są lepsze niż w NX. Niestety cena pomimo rabatów jest zabójcza. Pojeżdżę jeszcze rok NX i przymierzę się ponownie do zakupu RX. Ze spokojem poczekam też na jazdy testowe.
Daja w ogole rabaty teraz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

Około 15%
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

No to mozna powiedziec ze RX startuje od 299zl po rabatach :)

wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

Trochę z lenistwa,ktoś na szybko wyjaśni mi jak wyłączyć blokadę drzwi,tak żeby drzwi po zatrzymaniu i wciśnięciu "P"można było od razu otworzyć bez konieczności wciskania przycisku odblokowania drzwi(tego który znajduje się w oparciu na drzwiach).Czy da się wyłączyć wyświetlanie "komunikatu ostrzegającego" który wyświetla się po uruchomienu samochodu.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Up

groover
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by groover »

wawa69 wrote:Trochę z lenistwa,ktoś na szybko wyjaśni mi jak wyłączyć blokadę drzwi,tak żeby drzwi po zatrzymaniu i wciśnięciu "P"można było od razu otworzyć bez konieczności wciskania przycisku odblokowania drzwi(tego który znajduje się w oparciu na drzwiach).Czy da się wyłączyć wyświetlanie "komunikatu ostrzegającego" który wyświetla się po uruchomienu samochodu.
U mnie od razu po przełączeniu na "P" można "normalnie" otwierać drzwi. Normalnie w tym przypadku oczywiście znaczy, że trzeba nacisnąć magiczne klamki, czy jak to nazwać. Nie trzeba naciskać żadnych innych przycisków. Jestem pewien, że jest to opcja w systemie, szukałbym pod odpowiednią kategorią. Może to nie być szczególnie dobrze opisane, więc można metodą prób i błędów.

Co rozumiesz przez "komunikat ostrzegający"?
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

groover wrote:
wawa69 wrote:Trochę z lenistwa,ktoś na szybko wyjaśni mi jak wyłączyć blokadę drzwi,tak żeby drzwi po zatrzymaniu i wciśnięciu "P"można było od razu otworzyć bez konieczności wciskania przycisku odblokowania drzwi(tego który znajduje się w oparciu na drzwiach).Czy da się wyłączyć wyświetlanie "komunikatu ostrzegającego" który wyświetla się po uruchomienu samochodu.
U mnie od razu po przełączeniu na "P" można "normalnie" otwierać drzwi. Normalnie w tym przypadku oczywiście znaczy, że trzeba nacisnąć magiczne klamki, czy jak to nazwać. Nie trzeba naciskać żadnych innych przycisków. Jestem pewien, że jest to opcja w systemie, szukałbym pod odpowiednią kategorią. Może to nie być szczególnie dobrze opisane, więc można metodą prób i błędów.

Co rozumiesz przez "komunikat ostrzegający"?
Chodziło mi komunikat "Przestroga" dotyczący bezpieczeństwa jazdy który pojawia się na ekranie po włączeniu zapłonu,jest OK,sam się dość szybko wyłącza.
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Wchodzisz w personalizację pojazdu i masz obsługę drzwi.
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Skończyło się lato i mamy chłodniejsze dni. W związku z tym Lexus NX zaczął trochę więcej palić. Najczęściej jeżdżę z prędkością 130km/h, więc podaję wyniki spalania przy tej prędkości. Latem auto potrafiło spalić 6,5 litra, natomiast obecnie między 7, a 7,5 litra w zależności od warunków atmosferycznych. Niestety zaczęły się też pojawiać pierwsze świerszcze w środkowym słupku od strony kierowcy. Oby nie było tak, jak w Audi, ponieważ na punkcie trzeszczenia w kabinie jestem wyczulony.
Post Reply

Return to “Lexus NX”