2. Za 18 tys nie spodziewaj się, że będzie robić coś więcej niż skręcać i jechać do przodu, aczkolwiek nic na jego temat nie wiem

Edit odnośnie pierwszego znalazłem masz opis na 86 stronie pierwszy post użytkownika (TomekL)
Faktycznie ten drugi 93 strona post użytkownika Huntowczar wrote:O obu było pisane niedawno - wystarczy zerknąć kilka stron wstecz. Ten drugi nawet stronę.
michalWro wrote:Ale napisz może, że to Twój i Ty go sprzedajesz.Lex33 wrote:Gdyby był ktoś zainteresowany pewnym LS430 polecam uwadze ten egzemplarz, bardzo dobry stosunek ceny do stanu.
https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-ls- ... 892b6fa5ab
Otóż to. Raczej nikt nie sprzeda swojego zadbanego LS430 w dobrym stanie poniżej 30k.owczar wrote:Ale czego oczekujecie od LSa w takiej cenie?
Rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat i każdy mówi, że jak miałby puścić auto poniżej tej kwoty, to woli zostawić go sobie na zawsze.
Wszystko poniżej będzie miało walnięty przebieg, wywalone amortyzatory, przeszłość powypadkową itp.
Większość w kwocie 30-40k będzie miało pomniejsze problemy do rozwiązania.
Może przy 40k+ trafią się auta w pełni sprawne, bez żadnych problemów (pewnie przez pierwsze 3 miesiące, te auta mają po 14+ lat i siłą rzeczy coś musi się w nich sypać).
Jak patrzycie na auta sprowadzane, to spójrzcie, co się dzieje na mobile.de i dorzućcie do tego koszt sprowadzenia, marżę sprzedającego, akcyzę...
https://www.mobile.de/pl/samochod/lexus ... 1:15200_8_
Znajomy od dobrych kilku miesięcy szuka LS430 i cóż... nadal szuka.
michalWro masz racje ale tylko w połowie... bo zapominasz o bardzo ważnych kwestiach. jedną z nich jest to że są różni ludzie i różne powody sprzedaży aut. Więc to że akurat Twoi znajomi maja ochotę trzymać swojego LSa do zezłomowania to nie oznacza ze wszyscy robią tak samo. Do tego masz jeszcze zdarzenia losowe/biznesowe/rodzinne/zdrowotne itd...gdzie po prostu musisz sprzedać auto i tyle bo np. sprzedając je za połowę ceny i tak będzie mniejszą stratą niż zapożyczenie się gdzieś tam...michalWro wrote:Dobrze zauważyłeś.
Przypomnę swój post:michalWro wrote:Ale napisz może, że to Twój i Ty go sprzedajesz.Lex33 wrote:Gdyby był ktoś zainteresowany pewnym LS430 polecam uwadze ten egzemplarz, bardzo dobry stosunek ceny do stanu.
https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-ls- ... 892b6fa5ab
Otóż to. Raczej nikt nie sprzeda swojego zadbanego LS430 w dobrym stanie poniżej 30k.owczar wrote:Ale czego oczekujecie od LSa w takiej cenie?
Rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat i każdy mówi, że jak miałby puścić auto poniżej tej kwoty, to woli zostawić go sobie na zawsze.
Wszystko poniżej będzie miało walnięty przebieg, wywalone amortyzatory, przeszłość powypadkową itp.
Większość w kwocie 30-40k będzie miało pomniejsze problemy do rozwiązania.
Może przy 40k+ trafią się auta w pełni sprawne, bez żadnych problemów (pewnie przez pierwsze 3 miesiące, te auta mają po 14+ lat i siłą rzeczy coś musi się w nich sypać).
Jak patrzycie na auta sprowadzane, to spójrzcie, co się dzieje na mobile.de i dorzućcie do tego koszt sprowadzenia, marżę sprzedającego, akcyzę...
https://www.mobile.de/pl/samochod/lexus ... 1:15200_8_
Znajomy od dobrych kilku miesięcy szuka LS430 i cóż... nadal szuka.
I fajnie że kupiłeś tego ls-a bo jest to w/g mnie normalna cena za normalne auto... i nie rozprawiasz czy było coś malowane czy nie... liczy się że nie jest ulepiony oraz realny stan auta i tyle w temaciezighnetar wrote: Czy dobrze?? Nie wiem. Wiem, że jest wysoka cena bo nie jest to wersja president. A może właśnie to nie jest drogo tylko właśnie tanio z perspektywy czasu oczywiście.
Ten czarny pneumatykę ma i dociąganie drzwi też. Navi ze starymi mapami dla mnie zbędny bajer i tak jakby była to bym jeździł na swojej z iGO primo z mapami Here.owczar wrote:Jeśli chodzi i presidenta - plus to wszystkie szyby atermiczne, pneumatyka, konsola z navi wygląda lepiej, wentylowane fotele bajka w upały. Nie czuć zimna, a po 500km wysiada się z auta z suchymi plecami. No i dociaganie drzwi przy dziecku rewelacja kiedy np wysiadamy na chwilę, a śpi.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest