GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
zender
Lex user
Model Lexusa: RC300h

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by zender »

quasimodo wrote: Dzwoniłem do aso ale żadnej informacji nie chcą podać bez dowodu rejestracyjnego. Tylko właściciel :down: A czy ktoś się orientuje czy jakieś wady na które warto zwrócić uwagę w tym modelu?
Muisz odpowiednio podjesc w aso do tematu , czyli scan dowodu rejestracyjnego na e-mailu oraz jakas forma zgody na udzielenie informacjie. W moim przypadku przy serwisancie wlasciciel przyslal SMS. Nastepnie aso udzielilo mi pelnej informacjie jaka byla w bazie.

Wady 8 biegowa skrzynia ponoc lubi "szukac" czesto biegu na ktory powinna sie znalesc w danym czasie/sytuacji - info USA forum (podejzewam ze jednostkowe przypadki)- to tyle co do 460.
reszta wad jest juz tutaj opisana i dotyczy generlanie 3 gen.

pozdrawiam
zender
micrus
Lex user
Model Lexusa: GS 300 III gen.

Post by micrus »

Cena jest niska bo za mojego z prawie 2x wiekszym przebiegiem dostalem oferte odkupu z ASO (nie Lexa) za 70 000.
Image
quasimodo
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by quasimodo »

zender wrote:
quasimodo wrote: Dzwoniłem do aso ale żadnej informacji nie chcą podać bez dowodu rejestracyjnego. Tylko właściciel :down: A czy ktoś się orientuje czy jakieś wady na które warto zwrócić uwagę w tym modelu?
Muisz odpowiednio podjesc w aso do tematu , czyli scan dowodu rejestracyjnego na e-mailu oraz jakas forma zgody na udzielenie informacjie. W moim przypadku przy serwisancie wlasciciel przyslal SMS. Nastepnie aso udzielilo mi pelnej informacjie jaka byla w bazie.

Wady 8 biegowa skrzynia ponoc lubi "szukac" czesto biegu na ktory powinna sie znalesc w danym czasie/sytuacji - info USA forum (podejzewam ze jednostkowe przypadki)- to tyle co do 460.
reszta wad jest juz tutaj opisana i dotyczy generlanie 3 gen.

pozdrawiam
zender
Podjadę do nich na Puławską w wawie obejżeć przy okazji LS430 http://www.uzywane.lexus-polska.pl/poka ... /425819562 i moze jak pokaże skan dowodu to mi udzielą jakiejs informacji. A swoją drogą co myślicie o tym LS'e? Czy oprócz pnęmatycznego zawieszenia powinienem sie czegoś bać? To był moj pierwszy typ ale jak ktoregoś dnia podjechałem z moim IS na przegląd to cos tam tłumaczyli ze na warsztacie gdzies stoi....ze niby mieli do mnie zadzwonic pózniej i umowić sie na jazde, ale chyba jakoś nie było im po drodze. Może tym razem sie uda. Autko ładnie się prezentuje i chyba tez warto wziąc je pod uwagę przy kupnie...
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Ten LS wyglada ładnie, ale juz trochę stoi. Zerknij w kupię LS. Była tam jego historia serwisowa. Jeśli dobrze pamiętam to niezbyt zachęcająca.

I w Ls spodziewaj się spalania w miescie w okolicach 17-19l pb.
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

zender
Lex user
Model Lexusa: RC300h

Post by zender »

Witam

Jezeli kolega nadal szuka to w Lexus Katowice stoi czerowny (z czarnym wnetrzem) GS 300 z 2007 z przebiegiem 119km wersja prestige. O szczegoly wiadomo do lexusa katowice ....a cena 65 jezeli dobrze pamietam.

Pozdrawiam zender :zryw:
quasimodo
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by quasimodo »

Wielkie dzięki Owczar. Sporo czasu zaoszczędzilem z tym LS' em. Jak dla mnie to trochę za dużo było tej blacharki robione. Juz się z niego wyleczyłem. Co do Gs' a to dziękuję ale chcę przynajmniej 430. Wczoraj ktoś wystawił 430 '05 z gazem ale właściwie to prawie w tej samej cenie jest ta 460.
Jaryz
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Jaryz »

quasimodo wrote:Wielkie dzięki Owczar. Sporo czasu zaoszczędzilem z tym LS' em. Jak dla mnie to trochę za dużo było tej blacharki robione. Juz się z niego wyleczyłem. Co do Gs' a to dziękuję ale chcę przynajmniej 430. Wczoraj ktoś wystawił 430 '05 z gazem ale właściwie to prawie w tej samej cenie jest ta 460.
Uderz w stół a nożyce się odezwą. To ja wystawiłem, cena jest do negocjacji, a jak kupujący okaże sie miłym człowiekiem dorzucę całe felgi aluminiowe 18" z sensorem :acute: A oto i one:

Image
(zdjęcie jeszcze zrobione w Niemczech)
Mój GS430
viewtopic.php?f=86&t=9617

A to mój Fiat 125p z 1970r
http://retroeventy.pl/fiat1.html
rey
Lex user
Model Lexusa: LS430

Post by rey »

GS i pneumatyczne zawieszenie?
Jaryz
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Jaryz »

rey wrote:GS i pneumatyczne zawieszenie?
Jest funkcja sport i usztywnienie amortyzatora, ale na pewno nie jest to pneuma. Sam sie dowiadywałem.
Mój GS430
viewtopic.php?f=86&t=9617

A to mój Fiat 125p z 1970r
http://retroeventy.pl/fiat1.html
Post Reply

Return to “Lexus GS”