z jakiego auta chcesz przesiąść się na LSa 430
Obecnie? Z żadnego, niczym teraz nie śmigam. Wcześniej jeździłem Audio 80, Rav4, Rover 75, jakieś busy.
Lubię sedany, LS wygląda dla mnie najlepiej - spodobał mi się i chciałbym go mieć, ale nie mam z nim żadnych doświadczeń, nie znam też nikogo kto takim jeździ. Mam o nim jakieś wyobrażenie i chciałem się dowiedzieć czy to co myślę to prawda.
Rdza LS 430 dopada, nie wiem, gdzie się naczytałeś, że ten model nie ma żadnych problemów w tym temacie
O tym, że nie ma rdzy - dowiedziałem się tu:
[YouTube]
https://www.youtube.com/watch?v=3jiCpS6O5Bg [/YouTube]
klient na auto używane nie potrafi rozróżnić auta powypadkowego, od auta, które np. miało przetarte drzwi na parkingu
Jeździłem kiedyś BMW 3, miało ostro rozwalony przód i było tak zrobione, że nikt normalny by nie poznał, no nie ma bata - tylko na kanale z lupą, a na spokojnie oglądajać na parkingu nie do poznania. Poza tym nie bez powodu używa się chyba miernika lakieru. Wydaje mi się że tylko spartolona robota, niedobrany odcień, jakieś inne niedoróbki pozwalają poznać dyletantowi malowanie. Nie wydaj mi się żeby wielu ludzi potrafiło rozróżnić auto dobrze podszykowane od nieruszanego, tylko osoby które się tym mocno interesują, wiedzą jak się to robi.
Owszem, 15000 km dla sprawnego LS430 to żaden przebieg, ale nie oczekuj, że ktoś sprzeda Ci auto gotowe do jazdy, bez żadnego większego wkładu.
Ze względu na wiek auta i inne czynniki, założyłem że powyżej 30 kPLN auto powinno coś sobą reprezentować, a skoro 15 tyś. km to dla niego pikuś to, chyba mogę od niego oczekiwać że mi tyle bez robienia problemów przejedzie.
W motoryzacji nie ma okazji, prezentów, ani innych takich.
To nie prawda, często można kupić coś dobrego za rozsądne pieniądze, często też można przepłacić ale to tylko u Mirków.