IS200/300 Poliuretany??

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Re: IS200/300 Poliuretany??

Post by baniaq »

Hej,

Kto z Was ma Poli od gt4?
Oto co dzisiaj przed wymianą zaobserwowałem:

Febest siedzi w sankach na styk, zero luzu
Tuleja od gt4... Sami zobaczcie...
http://imgur.com/17elmg0
http://imgur.com/orWdlhn
http://m.imgur.com/l2nkdCh

WTF?
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
agatka
Lex Driver
Model Lexusa: is200

Post by agatka »

Oni chyba są z suwmiarką na bakier :laugh1:
Kupiłem od nich tuleje wewnetrzne dolnych przednich poprzecznych wahaczy i różnica wynosiła - 4mm na szerokości jak ich zapytałem czy tak ma być to juz cisza tylko to ze oddadza kase i tyle...
tomcio105
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by tomcio105 »

Ja zamiast pływających zakładałem od nich poliuretany i jestem zadowolony.
Widać nie zawsze im się udaje, albo zależy którą tuleje mają zrobić....
garm115
Lex user
Model Lexusa: is 200

Post by garm115 »

endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

Ja mam poli od gt4 i jak narazie przód założyłem i problemów z wymiarami nie miałem. Jak zamawiałem pływające na tył to przysłali z mniejszym otworem, ale po kontakcie dosłali poprawne. Tył już mam u siebie ale nie ma czasu zamontować. Mam nadzieję że takich niespodzianek nie będzie.
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

endrju1 wrote:Ja mam poli od gt4 i jak narazie przód założyłem i problemów z wymiarami nie miałem. Jak zamawiałem pływające na tył to przysłali z mniejszym otworem, ale po kontakcie dosłali poprawne. Tył już mam u siebie ale nie ma czasu zamontować. Mam nadzieję że takich niespodzianek nie będzie.
To, delikatnie mówiąc trochę nieprofesjonalne z ich strony :scratch: . Sam zamówiłem u nich w zeszłym tygodniu tuleje na banany przednie do gs300 mk2.
Mam prośbę - jeśli ktoś ma na wierzchu przednie banany od gs300 mk2 - to proszę o zmierzenie i podanie szerokości oraz wysokości tulei. Dam znać, jak ze spasowaniem.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
Pawciu
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300

Post by Pawciu »

baniaq wrote:Hej,

Kto z Was ma Poli od gt4?
Oto co dzisiaj przed wymianą zaobserwowałem:

Febest siedzi w sankach na styk, zero luzu
Tuleja od gt4... Sami zobaczcie...
http://imgur.com/17elmg0
http://imgur.com/orWdlhn
http://m.imgur.com/l2nkdCh

WTF?
odpisałem na maila w tej sprawie, informując że nastąpiła pomyłka i że doślę właściwy element, rozumiem że korespondencja nie dotarła?

P.
Pawciu
Nowy lex user

Post by Pawciu »

agatka wrote:Oni chyba są z suwmiarką na bakier :laugh1:
Kupiłem od nich tuleje wewnetrzne dolnych przednich poprzecznych wahaczy i różnica wynosiła - 4mm na szerokości jak ich zapytałem czy tak ma być to juz cisza tylko to ze oddadza kase i tyle...
z tego co pamiętam to żadnego maila ani innej korespondencji nie zostawiam z ciszą...
co innego mogłem zaproponować niż zwrot pieniędzy lub wymianę elementu?

P.
Pawciu
Nowy lex user

Post by Pawciu »

lukas78 wrote:
endrju1 wrote:Ja mam poli od gt4 i jak narazie przód założyłem i problemów z wymiarami nie miałem. Jak zamawiałem pływające na tył to przysłali z mniejszym otworem, ale po kontakcie dosłali poprawne. Tył już mam u siebie ale nie ma czasu zamontować. Mam nadzieję że takich niespodzianek nie będzie.
To, delikatnie mówiąc trochę nieprofesjonalne z ich strony :scratch: . Sam zamówiłem u nich w zeszłym tygodniu tuleje na banany przednie do gs300 mk2.
Mam prośbę - jeśli ktoś ma na wierzchu przednie banany od gs300 mk2 - to proszę o zmierzenie i podanie szerokości oraz wysokości tulei. Dam znać, jak ze spasowaniem.
ale co jest nieprofesjonalne? nastąpiła pomyłka w średnicy otworu, przy maszynie też stoi tylko człowiek, przesłałem kupującemu nowe tulejki metalowe z poprawioną średnicą.

Co do bananów do gs300 mk2 to jeźdżę na nich ponad 2 lata i problemów nie zaobserwowałem, poza tym tuleje tej konstrukcji od 4 lat pracują w innych autach i nic się z nimi złego nie dzieje.

P.
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Post by baniaq »

Pawciu wrote:odpisałem na maila w tej sprawie, informując że nastąpiła pomyłka i że doślę właściwy element, rozumiem że korespondencja nie dotarła?

P.
Dotarła, zaraz wyślę wymiary wszystkiego co mam w pudełku do weryfikacji, dobrze, że miałem referencyjne sanki na sprawdzenie i przymierzyłem tuleję zanim wziąłem auto na podnośnik, bo jakbym rozebrał przód i tył i dał kumplowi na wciskanie na prasie, to bym się w :cenzura: ił.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”