LaMax wrote: ↑10 Apr 2023, o 09:51
Ja zarejestrowałem się na stronie Lexusa tym samym adresem email co przy składaniu zamówienia dlatego chyba od razu mam podpięte zamówienie.
AKTUALIZACJA:
14.04 - Rostock, Niemcy (choć Lexus twierdzi, że to miasto w Polsce)
20.04 Mszczonów, Polska
28.04 ODBIÓR
Cześć,
Mam taki problem - zamówiłem UX'a w listopadzie 2022 z planowaną datą odbioru pod koniec marca 2023. No i pod koniec marca zadzwonili z salonu w Katowicach, że auto jest w Polsce i mam podjechać podpisać umowę leasingową. Podpisałem na początku kwietnia, dostałem faktury do opłacenia, opłaciłem. Auto miało być do odebrania w salonie w ciągu 3 dni od zapłaty. Jest koniec maja a UX, rzekomo od końca marca w Polsce nie jest mi wydawany. Najpierw sprzedawca opowiadał mi bajki, że to wina Toyota Bank bo nie przesyłają im dokumentów. Skontaktowałem się z TB i oczywiście pierwsze słyszą, że mają coś przesyłać do dealera. Poprosiłem TB o interwencję i odpisali mi w połowie maja, że według sprzedawcy z Katowic wszystko jest w porządku i lada dzień otrzymam auto.
Po czym za kilka dni dzwoni ten sprzedawca i mówi, że mają problem z kilkoma klientami i nie wie kiedy dostarczą auto. W zamian otrzymam rabat na akcesoria. Za chwilę napisali z TB z radosną wieścią, że jest opóźnienie ale przecież dostanę rabat. Niby pięknie ale ja dalej nie wiem co z tym autem, upewniłem się tylko, że sprzedawca ściemniał jak podejrzewałem. A wpłacona opłata początkowa nie pracuje na siebie.
Ma ktoś z Was (lub miał) podobną sytuację?