Lexus a inne marki ?

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
sardzent
Lex user
Model Lexusa: RX400h

Re: Lexus a inne marki ?

Post by sardzent »

to samo planuje na wiosne poniewaz na czarnym wszystko widac
Jago
Lex user
Model Lexusa: JCE10 2JZ-GE / XF10 1UZ-FE

Post by Jago »

michalm320 wrote:Jakie macie opinie o BMW E46? Oczywiście z benzynowymi silnikami.
Ja mam taką, że to Burakowóz Młodego Wiochmena. Nic bardziej trafnego nie przychodzi mi na myśl :)
grucha2666
Lex Driver
Model Lexusa: IS 300

Post by grucha2666 »

bez przesady e36 jest raczej takim wehikułem. e46 naprawdę ma ładną linie. w coupe mi się strasznie podoba (bardziej niż is200) z tym że trafić na egzemplarz godny uwagi i nie przepłacić strasznie to jak wygrać w totka. e46 tylko w benzynie. 2.5 litrowa jednostka z tego co czytałem to jeden z lepszych silników bmw do tego skrzynia automat z manetkami i zabawa jest przednia:)
Jago
Lex user

Post by Jago »

Tu nie chodzi o linię. Ta marka ma ogólnie zszarganą opinię w naszym kraju (co nikogo nie powinno dziwić), a takie modele jak E36 czy E46 to szczególnie. Nadwozie coupe nic tu nie pomoże. Ja bym zdecydowanie brał jeszcze pod uwagę Jaguara X-Type, Saaba 9-3 i Subaru Imprezę.
Last edited by Jago on 12 Nov 2013, o 21:02, edited 1 time in total.
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

Jago wrote:To nie chodzi o linię. Ta marka ma ogólnie zszarganą opinię w naszym kraju (co nikogo nie powinno dziwić), a takie modele jak E36 czy E46 to szczególnie. Nadwozie coupe nic tu nie pomoże. Ja bym zdecydowanie brał jeszcze pod uwagę Jaguara X-Type, Saaba 9-3 i Subaru Imprezę.
Fajne auta ale chyba za drogie w utrzymaniu.

A co wiecie na temat ost. gen. Celicy? 1.8 143HP bo na TS to kasy nie będzie.
Image
Narf
Lex user
Model Lexusa: :)

Post by Narf »

Jago wrote:To nie chodzi o linię. Ta marka ma ogólnie zszarganą opinię w naszym kraju (co nikogo nie powinno dziwić), a takie modele jak E36 czy E46 to szczególnie. Nadwozie coupe nic tu nie pomoże. Ja bym zdecydowanie brał jeszcze pod uwagę Jaguara X-Type, Saaba 9-3 i Subaru Imprezę.
trochę staroświeckie myslenie... jeśli mi się podoba jakies auto, to je kupuje i nim jezdze. ja nim jezdze dla siebie, nie dla kogos :)
miałem przyjemnosc prowadzenia 328 i nawet przyjemnie to jeździ. nie wiem jak przyspiesza IS ale mysle ze bmw by sobie poradził z tym 3.0
plusem E46 jest to ze ma duza game silnikow do wyboru, ale tez dużo tego na ulicach. duzy dostep części zamiennych. tylko jak dla mnie to male jest w srodku, może dlatego ze mam porównanie do serii 5
X-Type to mondeo :) saaba miał mój kolega, 3.0 T :) wygodny, dobrze leciał, ale drogi w utrzymaniu, pewnie podobnie jak impreza, chociaż nad tą GC bym się zastanowil, bo sliczna jest
chairles
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by chairles »

Heh moglbym Ci pione przybic dokladnie o tych autach myslalem kiedy kupowalem lexa, no moze poza impreza bo wrx troche za drogi. moj znajomy ma 9-3 SS 2.0T fajne auto , ale strasznie trzeszcza plastiki w srodku i raczej nie zaluje ze sie na lexa zdecydowalem, ale ktos pisal ze saab drogi w utrzymaniu , ja sam mialem 93 coupe wczesniej i nie moge tego potwierdzic, duzo wspolnych z vectra czesci , duzo zamiennikow .
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

Z tym X-Type jako mondeo to się do końca nie zgodzę. Fakt, wiele mają wspólnego, ale jak się człowiek zagłębi w dane tego samochodu, to sporo części wspólnych, ale też nie powinno się mylić tych aut. No i Jag ma jedną zaletę, czy będzie miał fuzję z Fordem czy z Daihatsu to zawsze będzie Jag :) Piękna klasyczna linia nadwozia, która podoba mi się po dziś dzień. Może kiedyś będzie mój, ale polift :P
Co do Saab 9-3 też mi wpadł w oko, ale powiązania z Oplem jakoś mnie nie bawią, a jest to nawet bardziej widoczne niż w Jaguarze X-Type. Mimo to uważam, że auto jest bardzo atrakcyjne i tak jak ktoś już wcześniej napisał. Auto kupuje się dla siebie i to mnie ma się podobać :) Ilu z Nas słyszało opinie na temat Lexa, że zwariował? Że auto drogie itd? :P
Pozdrawiam
Mikołaj
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

michalm320 wrote: A co wiecie na temat ost. gen. Celicy? 1.8 143HP bo na TS to kasy nie będzie.

Celina 143hp jest ok. Całkiem przyjemne auto, mało pali i nie psuje się. Może zaistnieć problem brania oleju.
Jago
Lex user

Post by Jago »

Narf wrote:
trochę staroświeckie myslenie... jeśli mi się podoba jakies auto, to je kupuje i nim jezdze. ja nim jezdze dla siebie, nie dla kogos :)
miałem przyjemnosc prowadzenia 328 i nawet przyjemnie to jeździ. nie wiem jak przyspiesza IS ale mysle ze bmw by sobie poradził z tym 3.0
plusem E46 jest to ze ma duza game silnikow do wyboru, ale tez dużo tego na ulicach. duzy dostep części zamiennych. tylko jak dla mnie to male jest w srodku, może dlatego ze mam porównanie do serii 5
X-Type to mondeo :) saaba miał mój kolega, 3.0 T :) wygodny, dobrze leciał, ale drogi w utrzymaniu, pewnie podobnie jak impreza, chociaż nad tą GC bym się zastanowil, bo sliczna jest
Określenie "staroświeckie" jest tutaj nie na miejscu. BMW podoba się specyficznej grupie ludzi ;) I to nie ulega żadnej wątpliwości :) Ja do tej grupy należeć nie chcę. Zresztą powodów, dla których wybrałem Lexusa, jest wiele. Jeszcze przed jego zakupem, najpoważniej brałem również pod uwagę Jaguara X-Type. Jest to przepiękne auto, zarówno w środku, jak i na zewnątrz. Stylistyka jest ponadczasowa - pomimo upływu lat, egzemplarz z pięknie utrzymanym lakierem, z odpowiednimi felgami potrafi budzić częsty zachwyt. Brytyjczycy kochają motoryzację chyba najbardziej ze wszystkich - widać to chyba po każdej marce. Nawet po tych przeznaczonych "dla ludu", np. Roverze czy MG. Bardzo miałbym jeszcze na uwadze MG ZT w sedanie - śliczne auto.
Post Reply

Return to “Na każdy temat”