Lexus RX 500h opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
Grzesio_b
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by Grzesio_b »

prusin wrote: 21 Nov 2024, o 17:57 Mam pytanie, czy są jakieś pogłoski na ten temat, czy bezprzewodowe Android Auto pojawi się w jakiejś aktualizacji w RX? Z moich wstępnych wniosków, to wersje na rynek USA mają AA, a na EU nie i nie ma nic więcej na ten temat w oficjalnych kanałach.

Kupiłem Carlinkit 5.0 2Air i działa to u mnie w miarę poprawnie. W miarę bo czasem ma trudność z uzyskaniem połączenia i uruchomieniem AA ale w końcu połączenie nawiązuje.
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by prusin »

Grzesio_b wrote: 21 Nov 2024, o 22:09
prusin wrote: 21 Nov 2024, o 17:57 Mam pytanie, czy są jakieś pogłoski na ten temat, czy bezprzewodowe Android Auto pojawi się w jakiejś aktualizacji w RX? Z moich wstępnych wniosków, to wersje na rynek USA mają AA, a na EU nie i nie ma nic więcej na ten temat w oficjalnych kanałach.

Kupiłem Carlinkit 5.0 2Air i działa to u mnie w miarę poprawnie. W miarę bo czasem ma trudność z uzyskaniem połączenia i uruchomieniem AA ale w końcu połączenie nawiązuje.
Wiem, mam AAWireless, ale chodzi mi o taką natywną obsługę. Adapter nie oferuje aż tak dobrego i niezawodnego połączenia, poza tym to kolejne fizyczne urządzenie z kablem, które musi być cały czas wpięte.
ice_src
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500h

Post by ice_src »

Mam pytanie - jakie macie wersje systemu w Waszych 500h oraz nawigacji?
Kapitalista
Nowy lex user

Post by Kapitalista »

ice_src wrote: 18 Aug 2024, o 15:13 ........Generalnie teraz pewnie sypią rabatami, ale do wersji standard dobrałem - progi, dodatkowe koła, digital key, i GPS i panorama. .......
Jak po kilku miesiącach oceniasz ten Digital Key? Czy masz go w tandemie z immobilizerem Vodafone ?
Czy ta opcja działa jak powinna? Czy nie ma problemów z "rozkodowaniem" się telefonu z systemem multimedialnym Lexusa i przez to z możliwością uruchomienia auta z bluetootha, bez fizycznego kluczyka?
ice_src
Nowy lex user

Post by ice_src »

Kapitalista wrote: 3 Dec 2024, o 00:51
ice_src wrote: 18 Aug 2024, o 15:13 ........Generalnie teraz pewnie sypią rabatami, ale do wersji standard dobrałem - progi, dodatkowe koła, digital key, i GPS i panorama. .......
Jak po kilku miesiącach oceniasz ten Digital Key? Czy masz go w tandemie z immobilizerem Vodafone ?
Czy ta opcja działa jak powinna? Czy nie ma problemów z "rozkodowaniem" się telefonu z systemem multimedialnym Lexusa i przez to z możliwością uruchomienia auta z bluetootha, bez fizycznego kluczyka?
Jeszcze nie działa mi digital key - teoretycznie do końca roku powinien działać. W BMW X5 FCI działa to perfect - zapominasz, że masz klucze fizyczne. Dodaje się to jak kartę do portfela i działa. Tu podobno w aplikacji, więc trochę gorzej IMO.
Kapitalista
Nowy lex user

Post by Kapitalista »

ice_src wrote: 3 Dec 2024, o 19:29
Kapitalista wrote: 3 Dec 2024, o 00:51
Jeszcze nie działa mi digital key - teoretycznie do końca roku powinien działać. W BMW X5 FCI działa to perfect - zapominasz, że masz klucze fizyczne. Dodaje się to jak kartę do portfela i działa. Tu podobno w aplikacji, więc trochę gorzej IMO.

Nie rozumiem. Jak nie działa i do końca roku ma działać? Wyjaśnij o co chodzi?
ice_src
Nowy lex user

Post by ice_src »

Że przy zakupie mówili, że do końca roku będzie aktywowany - coś takiego. Nie mam w aplikacji itd możliwości konfiguracji.
Kapitalista
Nowy lex user

Post by Kapitalista »

ice_src wrote: 4 Dec 2024, o 16:05 Że przy zakupie mówili, że do końca roku będzie aktywowany - coś takiego. Nie mam w aplikacji itd możliwości konfiguracji.
Klikasz na "My Garage", następnie "Connected Services Centre”.
Tam od 5 czerwca 2024 powinieneś widzieć "Trial Services".
Następnie "Standard Services Trial available"
i dochodzisz do "Digital Key Trial available" i aktywujesz tą funkcję.

ps: "Trial" sugeruje, że to okres próbny - pewnie po jakimś czasie musimy za to zacząć płacić, choć nie wiem co dokładnie japończycy mają na myśli używając tego terminu - może okres beta-testowy?
Kapitalista
Nowy lex user

Post by Kapitalista »

Mam przykrą wiadomość dla osób, które mają odbiory w okolicach 16-20 grudnia (duża dostawa która się właśnie rozładowuje w Beneluksie, odprawa celna i zaraz rusza na lawetach do Mszczonowa).

Jesteście prawdopodobnie ostatnim rzutem ze starymi pulpitem analogowo-cyfrowymi, od rocznika modelowego 2025, RX przechodzi na pełny ekran LED (chyba 12"). Nowy ekran to też zmiana software, ale czy rozwiązano problem z rozparowaniem iPhonów dowiemy się pewnie wkrótce.

Kolejna zmiana to szyby z tyłu, nie wiem czy dobrze rozszyfrowałem japoński, ale facet coś wspomina o podwójnie klejonych szybach z tyłu i lepszym wyciszeniu auta.

Także można uznać, że mamy pierwszy mały "faceLifting".

https://www.youtube.com/watch?v=O225sDEx4Iw
adakul5809
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by adakul5809 »

Kapitalista wrote: 4 Dec 2024, o 23:00
ice_src wrote: 4 Dec 2024, o 16:05 Że przy zakupie mówili, że do końca roku będzie aktywowany - coś takiego. Nie mam w aplikacji itd możliwości konfiguracji.
Klikasz na "My Garage", następnie "Connected Services Centre”.
Tam od 5 czerwca 2024 powinieneś widzieć "Trial Services".
Następnie "Standard Services Trial available"
i dochodzisz do "Digital Key Trial available" i aktywujesz tą funkcję.

ps: "Trial" sugeruje, że to okres próbny - pewnie po jakimś czasie musimy za to zacząć płacić, choć nie wiem co dokładnie japończycy mają na myśli używając tego terminu - może okres beta-testowy?
Ja u siebie nie mam takiej możliwości. Po kontakcie z Lexus - mają dopiero to uruchamiać.
350h omotenashi + luxury + teammate+panorama+Sonic Grey / zamówienie z 04.10.21, odebrany 31.01.23 :smile:
Post Reply

Return to “Lexus RX”