LS mkI (UCF10) - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
Post Reply
Jaryz
Lex user
Model Lexusa: GS430

Re: LS mkI (UCF10) - Pytania o auto z ogloszenia

Post by Jaryz »

http://allegro.pl/lexus-ls-400-1996-i5119101650.html

Auto ponoć było w zakupie kontrolowanym już raz i teraz bedzie kolejny odcinek emitowany z tym bohaterem w roli głównej (właściciel pracował w tvn turbo). Samochód miał przerysowany cały lewy bok. Właścicel włożył w ten samochód na prawde kupe forsy i sprawia wrażenie niezwykle uczciwego (choć powszechnie wiadomo, że oszuka nas ten któy nie wygląda na oszusta). Stan auta oceniam na prawie idealny z zewnątrz (przecierka na zderzaku przód) i świetny w środku. Niezwykle utrzymany pojazd, tylko cena zaporowa. Podejrzewam, że za 23 zostałby sprzedany. :)

Właściciel mówił, że włożył w zawieszenie rok temu prawie 8 tysiecy złotych (i wcale nie wymieniał amortyzatorów). Nowe opony letnie, 1,5 roczne opony zimowe.
Mój GS430
viewtopic.php?f=86&t=9617

A to mój Fiat 125p z 1970r
http://retroeventy.pl/fiat1.html
lewmichal
Lex user
Model Lexusa: LS 400

Post by lewmichal »

Byłem, obejrzałem, wróciłem nim do domu, tak więc dołączam do grona Lexmaniaków.
Auto naprawde pyszne.
Image
asmo
Lex user

Post by asmo »

http://allegro.pl/lexus-ls-400-4-0-v8-1 ... 33596.html kojarzy ktoś ten wóz, bo znajomy szuka... podobno od nowości w PL... byłbym wdzięczny za każdą pomoc ;)
Zbyszek75
Nowy lex user
Model Lexusa: brak

Post by Zbyszek75 »

Witam.
Chciałbym przestrzec wszystkich którzy wybierają się tak jak ja po to "auto".
Dopiero wróciłem do domu po straconym dniu.
Przejechałem ponad 600km w jedną stronę wierząc sprzedającemu, że auto jest prawdziwą igłą.
O aucie:
Optycznie
Pierwsza rzecz jaką sprawdziłem jest lakier. Istny kameleon, bez użycia czujnika lakieru widać różnice w odceniach pomiędzy elementami. Prawa strona- malowany cały tylni błotnik, fragment słupka dachowego i próg, lewa strona - malowany przedni błotnik i dwie pary drzwi. Jest to tak świeże, że na pewno robione było już tutaj a nie w Holandii skąd przyjechał ten pojazd. Wnętrze - pierwsze co rzuca się w oczy to ta gałka zmiany biegów wytarta jak po pół miliona km i wyjechana kierownica. Fotel kierowcy znośny aczkolwiek również zmęczony, mocno wyretuszowany na zdjęciach.
Technicznie
Amortyzatory pneumatyczne po ok 30 % więc w najbliższym czasie czeka konwersja na MCpersony albo zakup używek.
Rozrząd - niewiadomo. Pasek wieloklinowy bardzo stary, jedna rolka trochę już gwiżdże więc podejrzewam, że i rozrząd do wymiany.
Układ kontroli trakcji nie działa- to już podejrzewałem po zdjęciach ale sprzedający powiedział, że był wyłączony guzikiem.
Od spodu - zapocenie na misce olejowej i pod skrzynią. Początki rdzy na progach, dole lewych tylnych drzwi i dołach tylnych błotników od wewnątrz.
Dwie opony przednie niedługo do wymiany.
Panel klimatronika już niedługo całkiem wysiądzie - zaczyna wylewać i już kiepsko widać.

Podsumowując straciłem tylko czas i pieniądze na paliwo.
Facet handluje autami z podwórka, prywatnie. Widziałem na jednej z jego aukcji Mercedesa Vito który początkowo wystawiał za 24900 a teraz wystawia za 19900. Ciekawe ile faktycznie go kosztował ten Lexus? 1000 euro? Przez telefon wszystko pięknie i kolorowo. Na miejscu już było krętactwo i typowe handlarskie teksty.

Podaję linka do aukcji:
http://allegro.pl/lexus-400-ls-navi-kam ... 39483.html
Link do sprzedającego:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14130639

W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam.

Image
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Przy tylu latach można się w ciemno spodziewać przebiegu w okolicach 400-500kkm. Nikt nie kupuje lsa żeby robić 10kkm rocznie.
asmo
Lex user

Post by asmo »

Ten Pan od złotego LSa z Gubina wcześniej sprzedawał tego brązowego, widocznie szybko mu się sprzedał, dużo zarobił, więc zwęszył szybko interes w sprowadzaniu lsów ;)
Jakie ceny sa w Holandii za takie trupki mozna szybko sprawdzic w internecie... niestety na zdjeciach widac, ze sa mocno podretuszowane :x
Zbyszek75
Nowy lex user

Post by Zbyszek75 »

Widzę u tego handlarza z Gubina kolejny LS - w wersji KAMELEON. Szkoda słów...
libra
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300 96

Post by libra »

Witam ! O tak... dziwny ulepek.I jeszcze licznik z "milami" i radio włączone na częstotliwość 88.3 - co trzy dziesiąte jest w U.S.A. W europie jest 88.5
MPower
Lex user
Model Lexusa: LS400

Post by MPower »

libra wrote:Witam ! O tak... dziwny ulepek.I jeszcze licznik z "milami" i radio włączone na częstotliwość 88.3 - co trzy dziesiąte jest w U.S.A. W europie jest 88.5
Jeżeli chodzi o radio to 88,3 jest ok. W USA są częstotliwości nieparzyste
Zbyszek75
Nowy lex user

Post by Zbyszek75 »

Import USA, styrany popekany fotel, wylane radio i 330.000 km przebiegu. Powodzenia...
Post Reply

Return to “Lexus LS”