Lexus RX 500h opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
machony79
Lex Driver
Model Lexusa: NX200t

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by machony79 »

Stary NX napina pasy podczas nagłego hamowania oraz kiedy zadziała system PCS.
STOP HYBRID GO SMOG
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

O tym nie wiedziałem. Czyli na bank ta funkcja jest w obecnie oferowanych Lexach
settlerk
Lex user
Model Lexusa: ES

Post by settlerk »

mi chodziło o takie napinanie pasów, które pokazane jest np. tutaj

https://www.youtube.com/shorts/byJRblVSioM
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

No takie cos znam z Mercedesa ale tam pas dociagany jes nie od strony sprzaczki tylko od strony zwijania
ice_src
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500h

Post by ice_src »

Miesiąc z Lexusem, miesiąc zadowolenia.
Jak świadomy użytkownik, nie oczekuję już killer ficzerów typu noktowizor, który uruchomiłem w dwóch samochodach dwa razy, żeby pokazać, że jest - a realnego komfortu i najważniejszych rzeczy. Auto jest na pewno mega ciche, RX 500h F Sport w miedzianym na pewno przyciąga wzrok i się wyróżnia w dzisiejszej nudnej motoryzacji. Auto ma mega wygodne fotele i pozycję za kierownicą (191cm). Dynamika przyzwoita, da się wyprzedzać (poprzednie samochody 507, 400 i 510 KM i od roku 300KM w X5) i wiem, że nie zrobię z tego auta sportowego i tego nie oczekuję. Cisza, spokój i komfort - to mam.
Z rzeczy co mi brakuje - konfiguracja ustawień audio - nie widzę. Upierdliwy jest na pewno szeryf od wzroku i chyba nie da się go całkowicie wyłączyć. Wkurza mnie TMS (informacje o ruchu) - trzeba za każdym razem wyłączyć w nawigacji (?). Są to detale, ale powinno być to do wyłączenia permanentnego. Dzieciaki zachwycone progami - ja też, bo widzę, że mi auta nie rysują i nie jeżdżą po progach. Skóra i wykończenie - rewelacja. Na poziomie dobrej starej S-klasy. Delikatna skóra, ta alcantara. Klasa. Zachwycony jestem przyciskami na kierownicy - tymi dotykowymi, skonfigurowałem pod siebie i mówiąc krótko - petarda. Wszystko co potrzebuję po ręką. W recenzjach mocno to było krytykowane, ale myślę, że z czasem jest to świetne udogodnienie.
To tyle na wstępie.
Pozdrawiam
Lexus user 123
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by Lexus user 123 »

Ja jeżdżę krócej i 450h, wcześniej XC90. Do tej pory jedyny duży minus to audio. W Volvo z Bowers & Wilkins głośniki grały po prostu idealnie, nawet z radia. W Leksusie z Mark Levinsonem gra to słabo, bliżej temu do tańszych aut jak Kia niż do Volvo - basów brakuje, inne tony jakby zachrypnięte. Nie wiem co tu poszło nie tak.
Jeszcze drugi mniej istotny minus w porównaniu z Volvo - przy włączonym Auto-Hold samochód lekko szarpie przy ruszaniu, w Volvo było płynnie.

Jeśli pominąć dwa powyższe problemy to cała reszta jest na poziomie Volvo lub wyższym, w skrócie: wygodniejsze fotele, bardziej miękkie zawieszenie, lepszy "autopilot", bezprzewodowy Car Play, przyciski na kierownicy. Jak pojeżdżę dłużej wrzucę bardziej szczegółowe porównanie.

A jeśli chodzi o brak konfiguracji audio - w Volvo taka konfiguracja jest ale tam audio jest tak dobre że właściwie nie ma sensu nic zmieniać. Większym problemem jest po prostu słabe audio niż brak konfiguracji.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Kofiguracja audio jest po nacisnieciu 3 kropek chyba w prawym rogu podczas odtwarzania muzyki. Audio gra swietnie ale z pendeivea
ice_src
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500h

Post by ice_src »

Jest konfiguracja audio, ale uboga i w nie intuicyjnym miejscu.
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by prusin »

Mam pytanie, czy są jakieś pogłoski na ten temat, czy bezprzewodowe Android Auto pojawi się w jakiejś aktualizacji w RX? Z moich wstępnych wniosków, to wersje na rynek USA mają AA, a na EU nie i nie ma nic więcej na ten temat w oficjalnych kanałach.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Nie pojawi sie. Tak mi w salonie powiedzieli
Post Reply

Return to “Lexus RX”