Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Bardziej podoba się lexus, lepiej się siedzi lexus (q5 nie siedzialem bo jeszcze nie ma w salonie), bajery lexus dla mnie w zupełności wystarczające, o awaryjności nawet nie wspomnę bo to oczywiste. A może osoby, które doświadczyly problemów z szybko rozładowującym akumulatorem 12v napiszą czy udało im się cos z tym zrobić? Będę wdzięczny.
- Plexus
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
@Jaro15
Ja użytkuję Lexa podobnie, w garażu potrafi stać przez tydzień i jak dotąd żadnego problemu. Pisaliśmy w tym temacie, że warto zbadać co ssie prąd na postoju i ewentualnie wyłączyć. Była mowa o układzie danych (już nie pamiętam szczegółów), ale został ulepszony.
Myślę, że zalety przeważają nad tym możliwym problemem z akumulatorem i warto się zdecydować. Mój booster nie był nigdy w użyciu
Ja użytkuję Lexa podobnie, w garażu potrafi stać przez tydzień i jak dotąd żadnego problemu. Pisaliśmy w tym temacie, że warto zbadać co ssie prąd na postoju i ewentualnie wyłączyć. Była mowa o układzie danych (już nie pamiętam szczegółów), ale został ulepszony.
Myślę, że zalety przeważają nad tym możliwym problemem z akumulatorem i warto się zdecydować. Mój booster nie był nigdy w użyciu
NX350h Prestige | MY 2024
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350
Przy temacie jaki booster polecacie?
- Plexus
- Lex user
O boosterach było trochę w temacie Akcesoria.
Istotną informacją jest to, że trzeba mieć klemy z kablami o rozpiętości minimum 1 metr, aby chwycić odpowiednie miejsca.
Polecany Booster Baseus ma fabrycznie klemy o rozpiętości max 20 cm. Także, sam booster to jeszcze nie wszystko.
Istotną informacją jest to, że trzeba mieć klemy z kablami o rozpiętości minimum 1 metr, aby chwycić odpowiednie miejsca.
Polecany Booster Baseus ma fabrycznie klemy o rozpiętości max 20 cm. Także, sam booster to jeszcze nie wszystko.
NX350h Prestige | MY 2024
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx
witam, interesuje mnie zakup nx350 dostałem ofertę na leasing 268135,00 wersja prestige, ale suma opłat 121,30% szok. druga sprawa auto placowe, brać czy lepiej prosto z fabryki?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX350h
Leasing Toyoty to chyba tylko dla leniwych. Ja na mojego Rxa znalazłem leasing o 40% niższy. Coś tam się krzywili w Lexusie i gadali, że cenę mi podniosą za auto. Koniec końców cenę zostawili, leasing zewnętrzny przyjęli, także tego
Teraz biorę kolejne auto (nie Lexus) i leasing 112% jest standardem. Można jeszcze powalczyć, co będę czynił. Leasing 121%
Od siebię mogę polecić Millenium. Dali fajne warunki na Lexusa.
Oczywiście sporo zależy od okresu leasingowania, ale zakładam, że nie będzie to w Twoim wypadku 7 lat

Teraz biorę kolejne auto (nie Lexus) i leasing 112% jest standardem. Można jeszcze powalczyć, co będę czynił. Leasing 121%

Od siebię mogę polecić Millenium. Dali fajne warunki na Lexusa.
Oczywiście sporo zależy od okresu leasingowania, ale zakładam, że nie będzie to w Twoim wypadku 7 lat

-
- Lex user
Auto z placu będzie miało rok produkcji 2024. Jeżeli zamówisz z fabryki, to będzie rok produkcji 2025 i będzie podlegać nowym normom spalania (= karom). Więc będzie droższe.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
A to nie jest tak, że kupione w 2025 auto z 2024 będzie miało ten sam podatek (podlegać normom)? Auto z placu dopóki nie ma pierwszej rejestracji to w zasadzie konsekwencje prawno/podatkowo/normowe dotyczą go w momencie sprzedaży (stąd niektóre auta czasem są rejestrowane przed nowym rokiem przez dealerów bo później musiałyby być zutylizowane ze względu na brak spełnionej normy emisji - popularne kilka lat temu gdy wchodziło euro 6).
Co do leasingu Pawka46 to nie wiadomo jakie parametry, dlaczego taka suma opłat. 268135 PLN brzmi trochę za drogo na sam Prestige.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex user
Nie wiem, jak to jest z autami z 2024 kupionymi w 2025. Natomiast w chwili obecnej przy zamawianiu nowego samochodu z fabryki produkcja będzie 2025 i to już podchodzi po nowe normy emisji.mcendrju wrote: ↑16 Dec 2024, o 22:10 A to nie jest tak, że kupione w 2025 auto z 2024 będzie miało ten sam podatek (podlegać normom)? Auto z placu dopóki nie ma pierwszej rejestracji to w zasadzie konsekwencje prawno/podatkowo/normowe dotyczą go w momencie sprzedaży (stąd niektóre auta czasem są rejestrowane przed nowym rokiem przez dealerów bo później musiałyby być zutylizowane ze względu na brak spełnionej normy emisji - popularne kilka lat temu gdy wchodziło euro 6).
Co do leasingu Pawka46 to nie wiadomo jakie parametry, dlaczego taka suma opłat. 268135 PLN brzmi trochę za drogo na sam Prestige.
Odnośnie ceny - to jest pewnie Prestige + Design/Tazuna/Premium - bo u mnie wyszła praktycznie identyczna cena za taką konfigurację.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx
tak, dokładnie to zestawienie, plus hak i darmowy zestaw kół. za leasingiem się jeszcze nie rozglądałem ale i tak chyba zamówię rocznik 2025. wie ktoś może jaka cena z w/w model?PKort0 wrote: ↑17 Dec 2024, o 09:05Nie wiem, jak to jest z autami z 2024 kupionymi w 2025. Natomiast w chwili obecnej przy zamawianiu nowego samochodu z fabryki produkcja będzie 2025 i to już podchodzi po nowe normy emisji.mcendrju wrote: ↑16 Dec 2024, o 22:10 A to nie jest tak, że kupione w 2025 auto z 2024 będzie miało ten sam podatek (podlegać normom)? Auto z placu dopóki nie ma pierwszej rejestracji to w zasadzie konsekwencje prawno/podatkowo/normowe dotyczą go w momencie sprzedaży (stąd niektóre auta czasem są rejestrowane przed nowym rokiem przez dealerów bo później musiałyby być zutylizowane ze względu na brak spełnionej normy emisji - popularne kilka lat temu gdy wchodziło euro 6).
Odnośnie ceny - to jest pewnie Prestige + Design/Tazuna/Premium - bo u mnie wyszła praktycznie identyczna cena za taką konfigurację.