[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
Zapatrzony
Lex user
Model Lexusa: RX

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by Zapatrzony »

Yarecki wrote:
Zapatrzony wrote:A mnie to ani ziębi, ani grzeje. Ty tu jakąś falę tworzysz. Tobie nie pękło jeszcze? W sumie to ciekawe podniecać się tak każdym odmiennym od swojego zdaniem . 1756 postów. A może Ty masz płacone, że cię tu tak dużo na forum? Także przemyślenia tego typu dla siebie zachowaj, bo to jest oszczerstwo. To, że Ty jeździsz (a jeździsz?) na innej instalacji nie znaczy, że cała POLANDIA jeździ na stagu czy na czymś tam innym. ja od lat jeżdżę na instalacji producenta, który ma siedzibę w moim mieście! i nie narzekam. także panie yarecki daj żyć i wypowiadać się "wyznawcom" opinii odmiennych niż twoja.Czy dalej będziesz mnie atakował, ponieważ mam inne doświadczenia niż Ty?
Szanuje czyjeś doświadczenia ale sorry 2-3 posty i od razu mega reklama wynalazku pt, Zenith.
Bo ktoś ma bo ktoś montuje itd. śmierdzi z daleka :szok: :biggrin2:
Myślę że zenith jest jakimś najprędzej 5 w hierarchii sterownikiem na który warto spojrzeć ot tyle.
To jakby wmawiać że pojazdy "tata" są super bo też mają AC i wspomaganie :biggrin2:
Innymi słowy są przynajmniej 4 firmy polskie które są lepszym wyborem od Zenith.
Ahahaha. No nie szanujesz. nie dociera do Ciebie, że ktoś może jeździć na czymś innym niż to, co ty szanujesz, nawet jak jest 5 w rzędzie według ciebie. choć nie wiem w oparciu o jaki dzienniczek statystyk się dzielisz tym obliczeniem :D zakładam, że jeździłeś co najmniej na tych 5 różnych, skoro je tak łatwo segregujesz, że tak się wyrażę. Chętnie bym zobaczył jakiś ranking polecanych instalacji, ale rzetelny. Ja się o produktach przez ciebie polecanych nie wypowiem z prostego względu - nie jeździłem na nich. Mowie o tym, co znam z doświadczenia.
Padło pytanie co sądzimy o zaproponowanej instalacji. Ja sądzę , że jest ok i nie mam prawa tego powiedzieć?  Sugerujesz, że tym samym to, co mam pod maską jest słabe? hahaha, dziekuje za opinie, jestem odmiennego zdania.  Zawsze tak ustawiasz świeżaków? Jesteś uprzywilejowany do „niesienia pomocy” na forum?
Idąc dalej. Kolega mój montuje zenity. Nasłuchałem się o ludziach, którzy pomontowali przereklamowane stag w jakichś szopach. Każdy druciarz je montuje, dlatego w ogólnym przeświadczeniu możesz go przeserwisować wszędzie – piszę o tym dopiero pod wpływem twoich gorzkich żali  inaczej nie miałbym celu w punktowaniu. Brc, którego ofertę przeglądałem przed montażem, nie powiem, ma dobrą opinię. Ale skupiłem się na opcji kolegi montażysty. I wypowiadam się dobrze o tym, co wybrałem. Mam prawo o tym mówić na tym forum? Dostanę bana na wstępie mojego członkostwa? :D no to ciekawy przypadek by był.
Idąc dalej. Czy jest w regulaminie napisane, że przez pierwsze 20 – 30- 100 – czy milion trylion postów nie można wymienić żadnej marki niezależnie od tematu? No nie widziałem :P czy powinienem więc czekać na oficjalne pozwolenie na dzielenie się swoją opinią na jakiś temat czy mogę ją wyrażać swobodnie czy będą tu jakieś dziwne podchody? Myślałem, że to postronne forum <myśli>
Idąc dalej. Jakbym wszedł w dajmy na to sekcję „jakie opony polecacie” i podał dajmy na to Michelin, Fulda, Dunlop etc. Bo przykładowo na nich jeżdżę, to bym robił reklamę? Też byś był nieproszonym strażnikiem czy tylko tu strzeżesz jakiegoś „porządku”? może wszyscy więc wypowiadajmy się pierwszą literą. Ty polecasz s a ja z? a Krzysztof jarzyna ze szczecina poleca t. O! wtedy nie ma rzekomej reklamy. Ty nie rozumiesz, ze nie wszyscy wybierają produkt ‘jeleń’ <wow>
Idąc dalej. Z usług jednego z tych warsztatów we wroclove korzystałem. Robiłem przegląd podczas delegacji - oba są w sieci.
Czy to koniec spowiedzi? :D bo jest taki problem… ja niewierzący
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Zapatrzony wrote:
Yarecki wrote:
Zapatrzony wrote:A mnie to ani ziębi, ani grzeje. Ty tu jakąś falę tworzysz. Tobie nie pękło jeszcze? W sumie to ciekawe podniecać się tak każdym odmiennym od swojego zdaniem . 1756 postów. A może Ty masz płacone, że cię tu tak dużo na forum? Także przemyślenia tego typu dla siebie zachowaj, bo to jest oszczerstwo. To, że Ty jeździsz (a jeździsz?) na innej instalacji nie znaczy, że cała POLANDIA jeździ na stagu czy na czymś tam innym. ja od lat jeżdżę na instalacji producenta, który ma siedzibę w moim mieście! i nie narzekam. także panie yarecki daj żyć i wypowiadać się "wyznawcom" opinii odmiennych niż twoja.Czy dalej będziesz mnie atakował, ponieważ mam inne doświadczenia niż Ty?
Szanuje czyjeś doświadczenia ale sorry 2-3 posty i od razu mega reklama wynalazku pt, Zenith.
Bo ktoś ma bo ktoś montuje itd. śmierdzi z daleka :szok: :biggrin2:
Myślę że zenith jest jakimś najprędzej 5 w hierarchii sterownikiem na który warto spojrzeć ot tyle.
To jakby wmawiać że pojazdy "tata" są super bo też mają AC i wspomaganie :biggrin2:
Innymi słowy są przynajmniej 4 firmy polskie które są lepszym wyborem od Zenith.
Ahahaha. No nie szanujesz. nie dociera do Ciebie, że ktoś może jeździć na czymś innym niż to, co ty szanujesz, nawet jak jest 5 w rzędzie według ciebie. choć nie wiem w oparciu o jaki dzienniczek statystyk się dzielisz tym obliczeniem :D zakładam, że jeździłeś co najmniej na tych 5 różnych, skoro je tak łatwo segregujesz, że tak się wyrażę. Chętnie bym zobaczył jakiś ranking polecanych instalacji, ale rzetelny. Ja się o produktach przez ciebie polecanych nie wypowiem z prostego względu - nie jeździłem na nich. Mowie o tym, co znam z doświadczenia.
Padło pytanie co sądzimy o zaproponowanej instalacji. Ja sądzę , że jest ok i nie mam prawa tego powiedzieć?  Sugerujesz, że tym samym to, co mam pod maską jest słabe? hahaha, dziekuje za opinie, jestem odmiennego zdania.  Zawsze tak ustawiasz świeżaków? Jesteś uprzywilejowany do „niesienia pomocy” na forum?
Idąc dalej. Kolega mój montuje zenity. Nasłuchałem się o ludziach, którzy pomontowali przereklamowane stag w jakichś szopach. Każdy druciarz je montuje, dlatego w ogólnym przeświadczeniu możesz go przeserwisować wszędzie – piszę o tym dopiero pod wpływem twoich gorzkich żali  inaczej nie miałbym celu w punktowaniu. Brc, którego ofertę przeglądałem przed montażem, nie powiem, ma dobrą opinię. Ale skupiłem się na opcji kolegi montażysty. I wypowiadam się dobrze o tym, co wybrałem. Mam prawo o tym mówić na tym forum? Dostanę bana na wstępie mojego członkostwa? :D no to ciekawy przypadek by był.
Idąc dalej. Czy jest w regulaminie napisane, że przez pierwsze 20 – 30- 100 – czy milion trylion postów nie można wymienić żadnej marki niezależnie od tematu? No nie widziałem :P czy powinienem więc czekać na oficjalne pozwolenie na dzielenie się swoją opinią na jakiś temat czy mogę ją wyrażać swobodnie czy będą tu jakieś dziwne podchody? Myślałem, że to postronne forum <myśli>
Idąc dalej. Jakbym wszedł w dajmy na to sekcję „jakie opony polecacie” i podał dajmy na to Michelin, Fulda, Dunlop etc. Bo przykładowo na nich jeżdżę, to bym robił reklamę? Też byś był nieproszonym strażnikiem czy tylko tu strzeżesz jakiegoś „porządku”? może wszyscy więc wypowiadajmy się pierwszą literą. Ty polecasz s a ja z? a Krzysztof jarzyna ze szczecina poleca t. O! wtedy nie ma rzekomej reklamy. Ty nie rozumiesz, ze nie wszyscy wybierają produkt ‘jeleń’ <wow>
Idąc dalej. Z usług jednego z tych warsztatów we wroclove korzystałem. Robiłem przegląd podczas delegacji - oba są w sieci.
Czy to koniec spowiedzi? :D bo jest taki problem… ja niewierzący
Eh znów pigułki pomyliłeś.
Zapatrzony
Lex user

Post by Zapatrzony »

Dla spokoju twojego ducha możemy nawet tak przyjąć.
n0rek
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by n0rek »

Widze ze tak jak na kazdym forum tak i tutaj kazda racja jest najmojsza ;)

U mnie przyszedl czas na zmiane wtryskow bo dwa klepia i sie juz tego naprawiac nie da, komputer to stag300, wtryski montowane obok obudowy filtra powietrza, mozecie cos polecic sprawdzonego? Gdzies czytalem ze sa wtryski barakuda czy jakos tak tyle ze ich koszt jest spory niestety.
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Nikt nie ma prawa uważać, że jego opinia jest jedyna słuszna. Kwestia tylko czym jest ugruntowana, a z tego co wiem Yarecki ma o tym pojęcie bo sam je montuje. Nie jest użytownikiem, który traktuje instalacje zero-jedynkowo- działa to 1, nie działa to 0. Na samą opinię o sterowniku wpływ ma wiele innych czynników.
- Jakość elektroniki, obudowy
- Interface dla osoby która stroi
- Możliwości - i tutaj akurat OBD to piękny marketingowy bełkot, bo moim zdaniem są inne pewniejsze algorytmy strojenia niż pobieranie korekt ze sterownika, a nie daj Boże gazownik zostawi korekcję po OBD na stałe, a często tak robią
- Wsparcie producenta
- Aktualizacje

I wiele innych czynników. Jak ktoś wyraża swoją opinię to warto by poparł to kilkoma zdaniami dlaczego. Jak dla mnie argument mam i działa to żaden argument. Znam przypadki gdzie ktoś polecał niebieskie valteki pędzone najtańszym sterownikiem. Przecież mam, działa, mało pali. Ale dla niektórych istotne jest to jak działa. Nie dopłaca się do gratów tej często nie małej kasy tylko po to by mieć coś droższego. Stabilność ustawień w różnych warunkach, algorytmy korekcji i ich możliwości, intuicyjność. Akurat lex z zaworami regulowanymi ręcznie bardzo nie lubi fuszerki i najmniejsza oszczędność może słono kosztować. Na samym końcu jest oczywiście ogarnięty gazownik od którego zależy najwięcej. Ale z tzw gówna bicza nie ukręci.

A jeśli chodzi o wtryskiwacze, to jeśli chcesz mieć coś precyzyjnego to barracuda będzie dobrym wyborem.
n0rek
Lex user

Post by n0rek »

Nie zrozum mnie zle, nie uwazam ze te wtryski sa przecenione tylko po prostu wymiana wtryskow plus pierdoly za tym idace to koszt blisko 1000zl ktorego nie mam wiec szukam jakiejs tanszej ale dobrej alternatywy :)
Aktualnie jest instalacja ktora w 2009 kosztowala niecale 3k w Warszawie i dziala do dzisiaj bez zarzutu nie liczac wymienionego pol roku temu reduktora i jakiegos tłoczka w poniedzialek, zawory dzieki Bogu nie odzywaja sie poki co
Zapatrzony
Lex user

Post by Zapatrzony »

Baracudy są dobrze oceniane. Nieco tańsze, bo piszesz o cenie, są również dobrze przyjęte Herculesy. w odróżnieniu od baracudy, herculesy są z nierdzewki. oba mają złącze typu valtek. Musisz się dogadać z montażystą.
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Ja to bym stopniował inaczej.
Keihin super - ale mega drogo więc stosunek jakość/cena słaba.
Baracuda, bdb - kopia keihina stosunek jakość/cena rewelacja. - tani i świetny wtrysk.
Reszta typu valtek to nie wtryski a elektrozawory nie mają szans obsłużyć tego auta w pełnym zakresie obciążeń i rpm.
Skoro nie ważne jak jedzie byle jechało to po co było kupować lexa. Można było kupić skode 100konną i wtedy regfast za kilka PLN to obsłuży.
Nie ma nic dobrego za darmo niestety.
luki90
Lex Driver

Post by luki90 »

Wtryski klepia moze dlatego ze wala o obudowe filtra powietrza od spodu? Tez tak mialem nim wyciszylem baracudy a i tak je jeszcze troche slychac.
www.facebook.com/kolorowakoszulka
medyss
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200 Classic

Post by medyss »

właśnie dobre pytanie jak wyciszyć baracudy? Mam je zamontowane prawie że równolegle z wtryskami pb na wężykach 2cm od kolektora i zauważyłem że a to uderzają o listwę paliwa a to o pokrywę zaworów. Poowijać jakąś taśmą czy coś? :biggrin2:
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”