[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
medyss
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200 Classic

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by medyss »

Siemano. Właśnie byłem u Pana Nowotczyńskiego w Mławie i wycenił mi instalację do IS200 na 3680zł (80zł wlew pod klapką pb). No i części: wtryskiwacze Hana lub Baracuda - Polecał Baracudę, reduktor Silver bądź jakiś KME czy coś, komputer STAG4. Dobra cena czy za drogo się ceni? Ogólnie warsztat ogarnięty, wszystko na czystości is200 już gazował z 20 sztuk więc ma pojęcie, tylko ta cena jak myślicie dobra za takie części?
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

Sporo, ale jesli bedzie dobrze zrobione to warto. Sam szukam kompetentnego kolesia ktory zagazuje mi mojego is300.
Supras are just a hatchback SC300
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

medyss wrote:Siemano. Właśnie byłem u Pana Nowotczyńskiego w Mławie i wycenił mi instalację do IS200 na 3680zł (80zł wlew pod klapką pb). No i części: wtryskiwacze Hana lub Baracuda - Polecał Baracudę, reduktor Silver bądź jakiś KME czy coś, komputer STAG4. Dobra cena czy za drogo się ceni? Ogólnie warsztat ogarnięty, wszystko na czystości is200 już gazował z 20 sztuk więc ma pojęcie, tylko ta cena jak myślicie dobra za takie części?
Jak słyszę Pan Nowotczyński to ....
Nowotka to konwertował dawno temu "dobrze". Teraz to typowy "market" szybko i na łatwiznę.
Ale cena dobra :biggrin2:
medyss
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200 Classic

Post by medyss »

kurde jeździłem po wszystkich gazownikach w okolicy i tylko on same is200 robił i to kilkanaście sztuk a ludzie nawet z wawy do niego przyjeżdżają więc temat lexa ogarnia... Inni mówili że będą pierwszy raz takie auto robić, więc troche strach oddawać do kogoś innego ;/ do mławy mam 30km więc też bliziutko i jakby się coś pieprzyło to też łatwo podjechać. W sumie jak zajechałem to na placu stały same toyoty i saaby 2.0T więc gaz ogarnia nieźle :P a pod domem nowiutki RX350 :biggrin2:
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

medyss wrote:kurde jeździłem po wszystkich gazownikach w okolicy i tylko on same is200 robił i to kilkanaście sztuk a ludzie nawet z wawy do niego przyjeżdżają więc temat lexa ogarnia... Inni mówili że będą pierwszy raz takie auto robić, więc troche strach oddawać do kogoś innego ;/ do mławy mam 30km więc też bliziutko i jakby się coś pieprzyło to też łatwo podjechać. W sumie jak zajechałem to na placu stały same toyoty i saaby 2.0T więc gaz ogarnia nieźle :P a pod domem nowiutki RX350 :biggrin2:
Oni raczej potrafią to dobrze zrobić - pytanie czy będzie im się chciało.
Dopilnuj tematu i tyle.
Ptr93
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by Ptr93 »

Jestem świerzy w temacie i zaplanowałem gazowanie mojego Is'a 200 na przyszły tydzień. Cena to 3700 na gratach z firmy BRC wraz z lubryfikacją. Butla w kole, wlew pod klapką i przełącznik w schowku obok Kupa kasy i z tąd pewne obawy... . Mam nadzieje że będzie śmigał tanio i bezawaryjnie :))
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

Ptr93 wrote:Jestem świerzy w temacie i zaplanowałem gazowanie mojego Is'a 200 na przyszły tydzień. Cena to 3700 na gratach z firmy BRC wraz z lubryfikacją. Butla w kole, wlew pod klapką i przełącznik w schowku obok Kupa kasy i z tąd pewne obawy... . Mam nadzieje że będzie śmigał tanio i bezawaryjnie :))
Było już kilkanaście razy na forum pisane nt. lubryfikacji. Odpuść ją sobie, i pewnie parę złociszy powinni z ceny zejść. :)
ps. temat drogo-tanio też był w tym wątku omawiany. Dobre graty + porządny montaż i regulacja kosztuje.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

lukas78 wrote:Było już kilkanaście razy na forum pisane nt. lubryfikacji. Odpuść ją sobie, i pewnie parę złociszy powinni z ceny zejść. :)
Raczej jest to nie możliwe w przypadku BRC. Lubryfikacja w tych instalacjach jest warunkiem gwarancji - tak sobie zastrzegł producent. Stąd już kilka razy słyszałem u psełdo gazowników że "lubryfikacja jest potrzebna no bo Czakram zakłada do BRC, a to przecie dobra instalacja"
lukas78 wrote:ps. temat drogo-tanio też był w tym wątku omawiany. Dobre graty + porządny montaż i regulacja kosztuje.
Pełna zgoda. Zresztą podobnie jest z każdym towarem i usługą. A co jest tanie to jest drogie.
Supras are just a hatchback SC300
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

Zakładałem 3x BRC w Lexach i montowali bez lubryfikacji
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

michalllw wrote:Zakładałem 3x BRC w Lexach i montowali bez lubryfikacji
Druciarze :biggrin2:
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”