Możliwe, że układ zapłonowy był na wykończeniu, a LPG obnażyło problem. W takiej sytuacji warto zmniejszyć przerwę na świecy lub kupić np świeczki do LPG z fabrycznie zmniejszoną przerwą.
Aczkolwiek skład mieszanki też ma znaczenie.
[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 kompresor
Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
w sekwencjach to nie zawsze pomagają 'świece do LPG", czasem wręcz pogarszają. ALe tak jak mówi owczar warto sprawdzić kondycje układu W.N. Możliwe że już na pierwszy rzut oka widać przebicia na fajkach. Wykręć świece i cewki i daj obejrzeć jakiemuś fachowcowi jeżeli sam się nie znasz. Jeżeli znajdziesz na fajkach punkty, albo gumy będą skruszałe to szykuj się na drogą impreze ;/
Mój odkurzacz-> http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=180&t=11717
Cześć
Oferuje usługi obsługi instalacji LPG praktycznie wszystkich marek, również wersji 'fabrycznych'. Wymiany filtrów, komponentów, regulacje, modernizacje instalacji, przekładki, przeróbki 'na estetykę'. Posiadam dostęp do wersji rozszerzonych programów, które mają takie opcje.
Działam na terenie 3-miasta i okolic, oraz na terenie Grudziądza i okolic.
Zapraszam do kontaktu przez PW.
Cześć
Oferuje usługi obsługi instalacji LPG praktycznie wszystkich marek, również wersji 'fabrycznych'. Wymiany filtrów, komponentów, regulacje, modernizacje instalacji, przekładki, przeróbki 'na estetykę'. Posiadam dostęp do wersji rozszerzonych programów, które mają takie opcje.
Działam na terenie 3-miasta i okolic, oraz na terenie Grudziądza i okolic.
Zapraszam do kontaktu przez PW.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Takie świece nie są lekarstwem na wszystko, ale na pewno przynoszą ulgę cewkom. Zmniejszona odległość to mniejsza energia potrzebna do przeskoku iskry. W galancie użytkuję i pomimo gó...nego układu WN nie mam najmniejszych problemów
Tak czy inaczej, tak jak napisał Damnian, musisz wszystko posprawdzać. W szczególności przebicia itp.

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200 SC
Yrecki, z tego co rozumiem zakladasz lpg. Jaki zestaw polecasz obecnie do is'a? W jakim miescie pracujesz?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Hej, w kwietniu a właściwie pod koniec kwietnia planuje założyć instalacje lpg.
czy ktoś ma może jakiś namiar na dobry/sprawdzony warsztat.
interesuje mnie Warszawa i jej najbliższe okolice.
Z góry dzięki
czy ktoś ma może jakiś namiar na dobry/sprawdzony warsztat.
interesuje mnie Warszawa i jej najbliższe okolice.
Z góry dzięki

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Ile razy mam powtarzać, że zestaw to tylko 50% "SUKCESU", bo mżna słabszy zestaw zamontować dobrze i wystroić - auto będzie jeździło poprawnie a super dobry spieprzyć tak że później tylko reanimacja.boyar wrote:Yrecki, z tego co rozumiem zakladasz lpg. Jaki zestaw polecasz obecnie do is'a? W jakim miescie pracujesz?
Widzę że jak już każdy ma ten "wymarzony" zestaw to później śle zapytanie do różnych warsztatów właśnie na te graty i konwertuje auto tam gdzie powiedzą najmniej. Później jest płacz

- Madis
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
Witajcie, nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj ponieważ przeszukałem całe forum i nie znalazłem nigdzie potrzebnych mi informacji
Przymierzam się do założenia LPG w moim IS200 z 2001 roku, przebieg 204000km. Mam pytanie czy w ogóle do samochodu z takim przebiegiem gaz to dobry pomysł? Słyszałem, że zdania są podzielone… Druga sprawa czy jest ktoś w stanie polecić warsztat w Krakowie, który zrobi to tak, że nie będę żałował? Zdaje sobię sprawę że umiejętność montażu LPG ma ogromne znaczenie przy późniejszym użytkowaniu dlatego chciałbym trafić do kogoś kto już te samochody gazował i wie jak to zrobić, żeby nie spieprzyć
Jeśli znacie taki warsztat bardzo proszę o namiary lub może któryś z użytkowników ma wiedzę na ten temat - również prosił bym o namiary na niego. Z góry dzięki!

- luki90
- Lex Driver
Hej,
Dostałem wycenę instalacji gazowej z energy gaz polska (montował ktoś u nich ? macie doświadczenie z firmą ?)
1. STAG 300/ KME NEVO, Wtryski Barakuda, Reduktor KME 3,8K zl
2. BRC SQ 24.11 - wszystko od BRC 4,5K zl
No i co sadzicie o tych dwóch zestawach ?
Tak, tak wiem, ze sprzęt jak sprzęt ale żeby gazownik nie był druciarz
Ale może ktoś jeździł na podobnym zestawie i któryś z dwóch się po prostu nie sprawdza albo jest awaryjny.
Dostałem wycenę instalacji gazowej z energy gaz polska (montował ktoś u nich ? macie doświadczenie z firmą ?)
1. STAG 300/ KME NEVO, Wtryski Barakuda, Reduktor KME 3,8K zl
2. BRC SQ 24.11 - wszystko od BRC 4,5K zl
No i co sadzicie o tych dwóch zestawach ?
Tak, tak wiem, ze sprzęt jak sprzęt ale żeby gazownik nie był druciarz

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 200
[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
Wpisz w Google Damian Bolęcin koło Chrzanowa tel.509940233 dzwonić do skutku czasem nie odbiera, osobowość dość znana w środowisku LPG, zakładał mi instalacje w GS430, jedyne co mnie zestresowało to strojenie z sondą AFR na A4, dopiero wtedy przekonałem się ile GS może jechaćMadis wrote:Witajcie, nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj ponieważ przeszukałem całe forum i nie znalazłem nigdzie potrzebnych mi informacjiPrzymierzam się do założenia LPG w moim IS200 z 2001 roku, przebieg 204000km. Mam pytanie czy w ogóle do samochodu z takim przebiegiem gaz to dobry pomysł? Słyszałem, że zdania są podzielone… Druga sprawa czy jest ktoś w stanie polecić warsztat w Krakowie, który zrobi to tak, że nie będę żałował? Zdaje sobię sprawę że umiejętność montażu LPG ma ogromne znaczenie przy późniejszym użytkowaniu dlatego chciałbym trafić do kogoś kto już te samochody gazował i wie jak to zrobić, żeby nie spieprzyć
Jeśli znacie taki warsztat bardzo proszę o namiary lub może któryś z użytkowników ma wiedzę na ten temat - również prosił bym o namiary na niego. Z góry dzięki!

- luki90
- Lex Driver
No spoko ale robienie kilkuset km żeby założyć instalacje trochę mija się z celem.
Raczej wolałbym Warszawę lub okolice żeby w razie czego nie jeździć nie wiadomo gdzie.
Ale dzięki za zainteresowanie
edit: Sory za zamieszanie odpisalem koledze wyzej a post nie był skierowany do mnie
jeżeli można usuncie ten post
Raczej wolałbym Warszawę lub okolice żeby w razie czego nie jeździć nie wiadomo gdzie.
Ale dzięki za zainteresowanie
edit: Sory za zamieszanie odpisalem koledze wyzej a post nie był skierowany do mnie

Last edited by luki90 on 14 May 2015, o 17:11, edited 1 time in total.