Stare zapytania o ogłoszenia dotyczące Lexus GS

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Locked
Paul
Nowy lex user
Model Lexusa: szukam GS

Re: [Lexus GS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by Paul »

[quote="Kowal"]Jeśli już mam sprzedać swojego GS-a to na forum, w dobre ręce i za bardzo dobrą cenę. Nie mam teraz czasu by odstawić samochód na poprawki lakiernicze bym nie musiał się bujać po allegro wołając cenę rynkową ;)

Kolego Kowal, za auto chciałbyś konkretne pieniądze ale doprowadzić go do dobrego stanu to już nie masz czasu. Sam mówiłeś jest tam kilka rzeczy do zrobienia. Jeśli ktoś nie dba o drobiazgi to nie zadba też o ważne rzeczy. Skoro auto służyło Ci do wożenia "gratów muzycznych" po imprezach to nie licz na cenę auta kolekcjonerskiego.
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Paul wrote: Kolego Kowal, za auto chciałbyś konkretne pieniądze ale doprowadzić go do dobrego stanu to już nie masz czasu. Sam mówiłeś jest tam kilka rzeczy do zrobienia. Jeśli ktoś nie dba o drobiazgi to nie zadba też o ważne rzeczy. .
Troszkę uogólniasz ponieważ każdy podchodzi do auta inaczej, więc ja np: mam w poważaniu detale wizualne ale technicznie musi być wszystko tip top. Nie dbam o wgniotki ale serwis musi być zrobiony na czas no i dodam że jestem troche burdelownikiem samochodowym ... :biggrin2:

Jeden z największych pedantów samochodowych jakiego znam potrafi na jednym oleju przejechać ponad 30tyś.km. :szok: nawet nie sprawdzając czy coś zostało w silniku
Kowal
Lex user
Model Lexusa: Yaris mk3

Post by Kowal »

paul,
Do zrobienia nakole z przodu i z tyłu, klapa bagażnika i za 20 000km rozrząd. Samochód jest zadbany pod względem mechanicznym, dopieszczony, bo służy na codzień i nie wozi gratów muzycznych, tylko mnie i futerał z gitarą. Dlatego chcę zmienić na kombiaka by móc wozić sprzęt a nie katować Gs-a. Proszę, jeśli nie jesteś zainteresowany i nie wiesz jak jest obecnie (masz dane sprzed kilku miesięcy) to nie pisz publicznie, tylko na PW.
Rozumiem że uważasz, że jeśli brakuje jednej śrubki to już świadczy o właścicielu jako niedbalskim...ale poszukaj w Polsce Gs-a z tego roku w podobnym stanie jak mój za powiedzmy 17000zł.
Nie muszę Ci się tłumaczyc dlaczego nie mam czasu by odstawić auta do lakiernika...mało kto rozumie jaki jest charakter mojej pracy, ale auto muszę mieć zawsze sprawne i niezawodne i mój Lexus taki jest.

Pozdrawiam.
MączeK
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by MączeK »

wojtek8830 wrote:A możesz napisać coś więcej?? bo nie chce mi się jechać 400km od tak. Z tego co mówił właściciel to lakier i podwozie idealne tak samo jak silnik. Jedynie tylne opony do wymiany oraz jeden z boków był przerysowany ale to podobno też minimalnie. Ale wiadomo jak ktoś chce sprzedać to zawsze jest ideał. Ja ze swojej ograniczonej wiedzy dopatrzyłem się tylko że nie ma obrysówek na przednim zderzaku
Szpachlowany grubo z obydwu stron, tylne błotniki, nic w aucie od kiedy go ma obecny wlasciciel nie bylo wymienione, a ni olej w skrzyni, a ni w silniku (smoła) opon nie ma tak samo z przodu jak i z tyłu, zbierznośc do zrobienia oraz prawdodpodobnie amortyzatory, powiem tak nie ejst to dobre auto, szukaj czegos innego chyba, ze chcesz dokladac i miec ulepa.
wojtek8830
Lex Driver
Model Lexusa: GS300

Post by wojtek8830 »

MączeK namówiłeś mnie :ok2:
Więc szukam dalej... :gamer:
kiler129
Lex user
Model Lexusa: Brak, szukam GS300 mk2

Post by kiler129 »

Pytałem już wcześniej ale zapytam znowu - oglądał ktoś może tę: http://tablica.pl/oferta/lexus-gs300-CID5-ID3lA6z.html sztukę albo jest z Poznania i mógłby oglądnąć? ;)

edit:
Dzwoniłem i informacje wyglądają tak:
- Gość jest 4tym właścicielem (3cim w kraju, sprowadzony z niemiec w okolicach 2k1)
- Przebieg 247/8tys
- LPG założone przez niego, przejechane na nim 50 tys
- Twierdzi, że bezwypadkowe lecz nie oglądałem więc nie potwierdzę ani nie zaprzeczę ;)
- Blacharka w dobrym stanie, jest jedna mała zaprawka na masce, ponoć z powodu spotkania z kamieniem
- Zawieszenie bez zarzutu
- Klima i elektryka bez zarzutu, szyberdachu brak
- Zmieniarka jest na wykończeniu
- Rozrząd wymieniony ok. 100 tys wcześniej, są na to dokumenty
- Bieżące naprawy ponoć były wykonywane w zaprzyjaźnionym warsztacie (włącznie z olejami) ale brak jest na to dokumentów
- Ogumienie zimowe, jeździ na nim od kiedy kupił (2.5 roku), do wymiany po zimie
- OC i przegląd do marca 2014
- Z ceny poniżej 20k nie zamierza zejść

W mojej ocenie kiepska "okazja".

Edit:
Stoi też na otomoto ale już z informacją, że opony w dobrym stanie :lol:
http://otomoto.pl/lexus-gs300-C31023325.html
Last edited by kiler129 on 25 Oct 2013, o 00:08, edited 1 time in total.
Krzysztof WOT
Lex user
Model Lexusa: GS

Post by Krzysztof WOT »

kiler129 wrote:Pytałem już wcześniej ale zapytam znowu - oglądał ktoś może tę: http://tablica.pl/oferta/lexus-gs300-CID5-ID3lA6z.html sztukę albo jest z Poznania i mógłby oglądnąć? ;)

edit:
Dzwoniłem i informacje wyglądają tak:
- Gość jest 4tym właścicielem (3cim w kraju, sprowadzony z niemiec w okolicach 2k1)
- Przebieg 247/8tys
- LPG założone przez niego, przejechane na nim 50 tys
- Twierdzi, że bezwypadkowe lecz nie oglądałem więc nie potwierdzę ani nie zaprzeczę ;)
- Blacharka w dobrym stanie, jest jedna mała zaprawka na masce, ponoć z powodu spotkania z kamieniem
- Zawieszenie bez zarzutu
- Klima i elektryka bez zarzutu, szyberdachu brak
- Zmieniarka jest na wykończeniu
- Rozrząd wymieniony ok. 100 tys wcześniej, są na to dokumenty
- Bieżące naprawy ponoć były wykonywane w zaprzyjaźnionym warsztacie (włącznie z olejami) ale brak jest na to dokumentów
- Blacharka (rdza, co bylo lakierowane) - jeden odprysk na masce ponoc od kamienia (poprzedni wlasciciel)
- Zawieszenie - ok
- Ogumienie zimowe, jeździ na nim od kiedy kupił (2.5 roku), do wymiany po zimie
- OC i przegląd do marca 2014
- Z ceny poniżej 20k nie zamierza zejść

W mojej ocenie kiepska "okazja".
Ja rowniez sie nim interesowalem,ale nie dzwonilem. Z tego co tu napisales to na pewno juz nie zadzwonie. Moim zdaniem nie wart swojej ceny niech stoi dalej.
Krzysztof WOT
Lex user
Model Lexusa: GS

Post by Krzysztof WOT »

Pojawilo sie cos nowego w ogloszeniach http://allegro.pl/lexus-gs300-gaz-i3635638947.html moze ktos z okolicy? Albo zna to auto? Z gory dzieki
Piof
Lex user
Model Lexusa: Brak

Post by Piof »

Witam, koleżanki i koledzy co sądzicie o tym ogłoszeniu:
http://moto.gratka.pl/tresc/lexus-gs-15 ... 3dbb42ac,1
Czy ze względu na pękniętą zwrotnicę warto sobie zawracać głowę czy lepiej odpuścić?
Pozdrawiam
Piof
Denis
Lex user
Model Lexusa: GS430 '01 Ltuned

Post by Denis »

Dziwie się, że ktoś jest w stanie zainteresować się takim ogloszeniem .... Ale jednak..

Cena 25000zł
Stan auta " do sprowadzenia , czyli pewnie jeszcze + ok 1000zł
Do tego akcyza i wszelkie opłaty związane z tłumaczeniem - ok 5000 zł
Naprawa powiedzmy 1000 zł

już mamy ok 32 000 z czego pewnie najpierw zaliczka a potem dopiero widzimy auto ....
Myślę, że z kwotą 32 000 zł można trochę u nas poprzebierać. Ja dla przykładu za taki sam modelu rok starszy z 2x większym przebiegiem chcę ok 23tysiące .... nie chodzi mi o reklame ale o porównanie.
Posiadam na sprzedaż prawie całego GS MK2 / Toyota Aristo - proszę o prywatne wiadomości lub telefon ;)
np. tylna klapa ze spoilerem, NAVI z TV, , pakiet Aristo, idealny wydech itd...
Locked

Return to “Lexus GS”